20. ožujka/marta, u vrijeme ekvinocija, Sunce prelazi u Ovna. Ovaj period donosi veću kreativnu viziju, duhovni rast i kolektivno buđenje. Sezona Ovna je uvijek fantastično vrijeme za nove početke i poduzimanje akcija, sada možemo sagledati stvari iz šire perspektive, preuzeti kreativne rizike i koristiti svoju intuiciju ili duhovno znanje kako bismo potaknuli donošenje naših odluka.

atma.hr – 52
20. ožujka/marta, u vrijeme ekvinocija, Sunce prelazi u Ovna, gdje će boraviti do 19. travnja/aprila, kada ulazi u znak Bika. Ovaj događaj označava promjenu godišnjih doba kao i početak astrološke nove godine. Najavljuje proljeće.

Vladavina Ovna rasplamsava novu vatru. Nosi neke nevjerojatno odvažne, živahne i svježe energije koje stvaraju osjećaj kao da se otvara cijeli novi svijet.

Ovo je moćno vrijeme za obnovu, nove početke, svježu energiju i promjenu u našoj perspektivi. Najsnažniji utjecaj će osjetiti Ovnovi, Strijelci i Lavovi.

Tijekom ovog vremena doživljavamo prekrasan mladi Mjesec u znaku Ovna 21. ožujka/marta, Pluton koji prelazi u znak Vodenjaka 23. ožujka/marta, slatki i balansirajući puni Mjesec u znaku Vage 5. travnja/aprila i nevjerojatno snažnu pomrčinu Sunca 19. travnja/aprila.

Ova pomrčina Sunca pokreće novi ciklus pomrčine donoseći val novih prilika i neke od najboljih manifestacijskih energija koje ćemo doživjeti tijekom cijele godine.

Ovan je prvi znak zodijaka, onaj kojim počinje zodijački krug i poznato je da je vođa, impulzivni, neustrašivi, svojeglavi spasitelj koji uvijek ima način da shvati stvari i ohrabruje svaku inicijativu.

Kad su stvari tmurne, kada se osjećamo sami u svojim borbama, energija Ovna nam pomaže da se izborimo, da znamo da iako ponekad moramo ići sami, imamo moć i snagu da to učinimo.

Ako se sada suočavate s takvom situacijom u svom životu ili ako se nešto u vašem životu treba promijeniti, sezona Ovna je fantastično vrijeme da se pokrenete i da se stvari dogode.

atma.hr – 52
Ovan je jak, vatren znak tako da je ovo dobro vrijeme za sve nas, bez obzira na to koji  smo znak, da razmislimo o tome kako možemo iskoristiti dio te energije u vlastitim životima.

Razmislite gdje trebate preuzeti kontrolu nad svojim životom i kako možete iskoračiti i ići putem prema mjestu gdje želite biti.

Umjesto da čekamo druge ljude ili da čekamo prilike ili stavljamo svoju moć u stvari izvan nas, sezona Ovna nam nudi energiju koja nam omogućuje da svoju moć vratimo i znamo da uvijek imamo ono što je potrebno da pronađemo svoj put naprijed.

Ponekad nas život dovodi u situacije u kojima nas nitko osim nas samih ne može spasiti. Ponekad moramo uzeti stvari u svoje ruke i postati heroj vlastite priče.

banner za knjige NUMEROLOGIJA

Ako se osjećate izgubljeno ili nesigurno, energija Ovna nam daje samopouzdanje koje nam je potrebna da poduzmemo nešto. Zapravo, Ovnu je sve u poduzimanju akcija, stoga budite sigurni da ne razmišljate samo o tome, već i da djelujete u skladu s tim.

Nije važno jesu li koraci mali, često je to sve što je potrebno da se lopta zakotrlja i donese novi val jasnoće.

Sezona Ovna je uvijek fantastično vrijeme za nove početke i poduzimanje akcija, sada možemo sagledati stvari iz šire perspektive, preuzeti kreativne rizike i koristiti svoju intuiciju ili duhovno znanje kako bismo potaknuli donošenje naših odluka.

atma.hr – 52
Energija Ovna također je moćna za rad na manifestaciji, a s ovom lijepom energijom, možda ćemo se osjećati više nadahnutima ili otkriti da imamo hrabrosti poduzeti radnje koje su nam potrebne da se stvari dogode.

Ovu moćnu energiju također možemo koristiti za pronalaženje ravnoteže u našim životima, posebice ravnoteže između prepuštanja kontroli i stjecanja kontrole.

Razmislite o tome što vam je potrebno da povećate svoje povjerenje, gdje trebate popustiti, a gdje zadržati kontrolu i voditi.

Vaš potencijal sada dobiva na snazi, što god odlučite, to možete i postići. Iskoristite dobro ovaj period, budite heroj svog života.

ATMA – Pripremila: Suzana Dulčić