Art: Mario Sánchez Nevado

Iskreno, retrogradna Venera me uvijek pomalo plaši. Zato u ovom tekstu neće biti tehničkih detalja već odmah prelazimo na stvar.

Što nikako ne treba raditi u retrogradnom razdoblju?

– Pričekajte s odlukama o zarukama, vjenčanju i zajedničkom životu. Bolje usporite.

– Ne, nije zlato sve što sja i ne kupujte ga sada, jer se može dogoditi da nakit izgubite ili platite više nego što zaista vrijedi.

– Ne, molim vas, nemojte slati ni očajničke ljubavne poruke, ucjenjivati ​​bivšeg muža i objavljivati ​​selfije na društvenoj mreži, a na kojima se ludo zabavljate, samo radi provociranja ljubomore.

– Također, sada nije vrijeme za obnavljanje garderobe, a sve ono što treba skratiti, suziti i prepraviti odnesite kod krojača. Novo ne kupujte, jer će biti loše kvalitete i neće vam dobro pristajati, osobito ako je u crvenoj boji.

Od 4. ožujka, pa do 15. travnja ponovo se bude sjećanja svih dosadašnjih raskida, jer energija svakog partnera zauvijek ostaje u našoj auri, u manjem ili većem postotku. Sve one bitne osobe iz prošlosti (12. kuća gubitaka i znak Riba) i oni koji nikad nisu u potpunosti izašli iz glave (kojom vlada Ovan), sada se mogu pojaviti (baš kad vam se razmaže crveni ruž po zubima ili se vraćate od kozmetičarke natečenog lica), ali samo zato da biste se time pokrenuli na preispitivanje svoje sadašnje ljubavne priče.

Na razini duše postoje različite lekcije i zato se karmički partneri teško razumiju i takve ljubavi nemaju baš sretan kraj, jer uglavnom samo jedna osoba radi na sebi i uči životne lekcije, a druga to ostavlja za neki sljedeći život. I ne, vi ne morate biti dio tog njihovog života, ako ste svoj dio već naučili. Karmičke veze se zato u retrogradnom razdoblju ili raskidaju ili ponovno formiraju, ovisno o podsvjesnim neosviještenim potrebama.

Ipak, ako i dalje mislite da vam ljubav isključivo može “osigurati” taj jedan određeni partner (koji to neće), onda vam moram reći da propuštate tako puno lijepih i čarobnih trenutaka od kojih se sastoji život i tada će retrogradna Venera biti neka vrsta testa za vas. I da, dobro ste me razumjeli. Ne za vašu vezu, nego za vas.

Zašto sad, pobogu, pitaju se neki!? Po toltečkom učenju, ljubav nastaje jedino iz osobne slobode da budemo to što jesmo. Dobro vam je poznata sljedeća situacija – partner se ponaša onako kako želite i vi ste veseli. Ne znam za vas, ali meni onda prvo padne na pamet – “Dokle će to trajati?”. Određeno je da se dogodi – u samo jednom momentu (a s Venerom u Ovnu vrlo brzo) partner se počne ponašati kako on želi, a vi se osjećate užasno.

Koga onda zaista volimo – osobu koja postoji samo u našem očekivanju ili partnera kakav on stvarno jest? Kod Venere u Ovnu, naročito, nema puno diskusije na tu temu. Ona je sebe stavila u prvi plan i odmah se zna – ili nekog voli takvog kakav je ili ga ne voli uopće. Nema puno strpljenja za druge i njihove želje, strastveno se zaljubljuje već na prvi pogled i novac troši podjednako brzo, a sada kad je Jupiter u Vagi baš pretjeruje u svemu tome. Ona je samoj sebi najvažnija i bilo bi dobro ovo usvojiti od nje, jer ako sami niste nježni prema sebi, ne možete očekivati ​​da to netko drugi bude prema vama.

Ipak, ljubav nema nikakve obveze niti podliježe pravilima i okvirima. A ako ste zaista iskreni prema sebi priznat ćete si da ste još od prvog dana veze vidjeli da će se netko loše odnositi prema vama. Ali ne, vi ste mislili da možete promijeniti tu osobu (a svoje želje i potrebe da zanemarujete) i da će je vaša ljubav “prizvati pameti”. I dok ste se okrenuli, vaša voljena Venera je izgubila interes, a vi sada razbijate glavu …

Znate, onaj kome ljubav manje treba, uvijek je onaj koji upravlja cijelim odnosom, što u doba retrogradne Venere postane očito, ako ste do sada to odbijali vidjeti. Osim što stvarno ne možemo mijenjati druge, nismo ni odgovorni za ono što se događa u njihovoj glavi.

Srećom, u potpunosti smo odgovorni za svoju glavu, a i za svoje srce, te ne se bi trebali u ljubavi ponašati kao dijete koje nije dobilo igračku koju je baš jako željelo, i to odmah, sada (pogotovo oni kojima je i vrh pete kuće u Ovnu).

Jednostavno sada treba biti svjestan toga da Venera u Ovnu svoju želju da se nekom približi, prati akcijom i djelovanjem, jer je vrlo borbena i asertivna po svojoj prirodi. Od njene ljubavi će vam se vrtjeti u glavi, lice se crveniti od “napada”, a njezin ljubavni ugriz je žestok i pomalo bolan.

Je li ovaj ljubavni zločin bio samo strast, pitat će se neki?

Da, dobili ste baš to što je bilo potrebno kako bi preispitali svoje ljubavne stavove, jer postoje sporazumi koje smo nesvjesno sklopili, ali koji ničemu ne služe. Retrogradnoj Veneri će se 18. ožujka pridružiti i Merkur, iskopavajući neka lažna uvjerenja o vezama, koja dovode do iskrivljene perspektive, a što je dobro, jer ih se time konačno oslobađamo.

Istina Merkura u Ovnu je izravna i para uši. Ako vam ima nešto reći, to će kazati odmah, pa iskoristite ovo vrijeme da razgovarate oči u oči s voljenom osobom. Sve što trebate razjasniti učinite sada, jer će Merkur početkom travnja, neposredno pred kraj Venerinog retrogradnog ciklusa, također postati retrogradan (po drugi put ove godine) i nastaviti komplicirati sve ono što i dalje nije razjašnjeno.

Sunce i Venera, dok 25. i 26. ožujka budu u konjunkciji, obećavaju idealan spoj ženskog i muškog prinicipa, razuma i osjećajnosti. Također, nije loše sjetiti se da osoba s kojom ste u vezi nije vaš produžetak i ne treba vam služiti za podizanje vrijednosti, jer ste već sami dovoljno vrijedni. Ne trebate ni vi biti ničiji trofej.

Posljedice misli, djela i emocija, čak i ako su vam još uvijek nejasne ili za njih teško prihvaćate odgovornost, tjerat će vas da ponirete duboko u sebe, uz pratnju Venere u Ribama, od 3. travnja. Moguća situacija – očekivali ste više nego što je realno bilo moguće i sad ste razočarani, ili još gore, niste ni vjerovali da nešto lijepo može vas “pogoditi”, jer i inače mislite da nemate sreće.

Ako ste stalno u glavi ponavljali da će vas partner prevariti, to se i dogodilo, te aktiviralo arhetip žrtve, a kvadrat Venere i Saturna (koji će tada, također, biti retrogradan), od 9. do 13. travnja, podsjetit će vas da je ljubav materijalizacija misli koje su bile česte, pa su frekvencijom dovele do gustoće i postale opipljive u životu.

Po Toltecima, tuga je osjećanje koje smo kao i sve drugo uvježbali, a problem nastaje kada se u njoj zadržavamo i odbijamo je pustiti, jer Venera u Ribama, čini se, više voli ideju o ljubavi s nekim, nego konkretnu osobu. Bit će i onih koji se neće moći odlučiti, ali zato neka se prisjete da ako se s nekim osjećaju napeto, nesigurno i nemaju samopouzdanja, to su sve znaci da im ta osoba energetski, na nekom dubljem smislu, ne odgovara i da je bolje da krenu odvojenim putevima.

Isto tako svaka osoba ima neku ulogu u vašem životu, ali tu ulogu ste joj vi nesvjesno dodijelili, pa vas tako osobe koje su vam slomile srce uče kako da izrazite emocije tuge. Tugovanje za nekim bi trebala biti pomoć kojom se emotivno odvajate od nekog, a ne “tehnika” kojom pokušavate vratiti tu osobu natrag. Sjetite se da raskid i boli zato da bi konačno nekog pustili, ali mnogi su mazohisti, pa se čvrsto drže za bol i propadaju s tom neuzvraćenom ljubavlju, i doslovno i metaforički.

Ipak, u trenutku kada Venera krene direktno, tu je i Mars u Biku, koji budi stabilnost i stvara sekstil od 15. do 17. travnja, pa ako ste ovo vrijeme dobro iskoristili i ako imate iskrene emocije, na čvrstim temeljima, one će vas tjerati da reagirate i osvojite osobu koja vam se sviđa. Neki će shvatiti da ljubavna priča u kojoj se nalaze ipak nije ono što oni istinski žele i reći konačno zbogom.

Da rezimiramo, što je definitivno dobro raditi tijekom retrogradnog razdoblja?

– Budite s onima koji žele biti s vama, jer sve imaju i vi im ne trebate ništa dati. Nisu s vama iz potrebe, već iz iskrene želje.

– Neka retrogradni period bude vrijeme kada ćete se podsjetiti na to da ako vas netko voli onda će željeti biti u kontaktu s vama, ali mnogo važnije je što ćete vi sami raditi u međuvremenu.

– Ako vas nije nazvao, i to istog dana, žao mi je, ali ne sviđate mu se, zato bolje nemojte ni vi zvati njega, jer od toga nema ništa.

– Učinite u ovom period nešto samo za sebe. Venera u Ovnu obožava sportske aktivnosti i sve što ubrzava puls, zato krenite na fitness, a ja vam garantiram da ćete time poboljšati i svoj ljubavni život.

– Ako vas muče ljubavni problemi, koristite ples kao oblik oslobađanja energije, jer neobični pokreti ruku jesu simboli i mudre, a još su i šamani koristili zvuk bubnja za mijenjanje svijesti i liječenje, pa što ne biste i vi?

– Izrazite sve emocije, jer u protivnom dolazi do depresije, neuroze, bolesti. Pilates, Taebo, kickbox, ali i pole dance, trbušni ples i hip-hop, također su sada od velike pomoći, jer njima oslobađamo nagomilanu energiju iz zdjeličnog dijela, budimo zavodnicu u sebi i topimo višak kilograma, ako je potrebno.

– Oslobodite se svih emotivnih rana i oprostite svima, što god da je bio povod. Kako ćete znati da ste s nekim stvarno završili? Preboljeli ste – kada više nema emotivne reakcije na spomen nečijeg imena.

Podsjetite se da niste više dijete i da možete na asertivan i taktičan način boriti za sebe i reći što vam odgovara, a što ne. Sjetite se da se mala djeca ne plaše voljeti, pa tako one koji su vas povrijedili možete pokušati zamisliti kao male bebe koje plaču. Ne vrijedi objašnjavati, a još je gore ako vičete ili ste grubi, zar ne? Dijete možete jedino zagrliti i pružiti mu ljubav. Neka ovo bude vježba koju ćete u periodu retrogradne Venere prakticirati.

Znate, u jednom momentu u životu svi shvatimo da veze koje smo željeli, a koje se nisu ostvarile ili je ljubav bila neuzvraćena, jesu najbolje što nam se s tim osobama dogodilo.

Danas sam zahvalna da ljubav koju sam godinama željela, nikad nisam dobila, jer mi je njen nedostatak omogućio da otkrijem sebe i pronađem svoju životnu svrhu.

I da, istina je da je netko nekada prekinuo s vama, ali nikako nije istina da morate zbog toga i dalje patiti i biti nesretni. To je definitivno izbor i žao mi je da mi to netko nije ranije rekao.

Zato, molim vas, volite i retrogradno i izravno, jer srce koje voli nemoguće je slomiti, zar ne?

Maja Lazić / astroportal.in

Rozenkvarc narukvica LJUBAV

Kamen bezuvjetne ljubavi i beskrajnog mira, najvažniji kristal za srce i srčanu čakru.

JEDAN OD NAJTRAŽENIJIH KRISTALA!

VRHUNSKA KVALITETA!

Širina kuglice: 6 mm

Cijena: 120 kn

Prethodna objavaKoko Matcha kuglice
Slijedeća objavaTjedni horoskop od 13.3.-19.3.: Najsretniji znakovi će biti Bik, Ovan i Vodenjak!
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.