VRIJEME CVJETANJA  – likovne radionice u trajnju od 3 mjeseca (jedanput tjedno po 2 sata)

Kreativne radionice izražavanja akvarelom i gvašem.

Savladavanje  osnova  slikanja bojama topivima u vodi, akvarelom i temperom.

Ovo su tehnike savršene za izražavanje osobnog iskustva proljeća, godišnjeg doba u kojem vlada element vode.

Cilj nam je osjetiti i iskusiti slikarsku tehniku i njenu posebnost; naučiti  kroz praksu promatranja  izraziti svoje iskustvo koristeći crtu i boju, mrlju; razvijati percepciju kroz praksu pomnosti u promatranju cvijeta; shvatiti pojam kompozicije, razmještaj likovnih elemenata na dvije dimenzije; slikati akvarelom i temperom poštujući njihove kvalitete.

Slikanje pigmentom otopljenim u vodi staro je koliko i neke od prvih antičkih cilizacija, sve velike kulture kako zapada tako i istoka njeguju ovu intimističku likovnu tehniku. Kineska izreka o akvarelu kao umijeću kroćenja divljeg konja zapravo je univerzalna misao o slikanju vodenim bojama i duhovito govori o težini medija koji je nepredvidljiv, a u nama razvija sposobnost da prihvaćamo put vode. Na nama je da balansiramo između omjera vode i kvalitetnog pigmenta, … Ljepota akvarela upravo leži u prozirnosti koja otkriva strukturu papirne podloge. Akvarel je izazov i avantura; on ne skriva već otkriva.           Ovaj medij poput slikarstva samoga, nije mehanički kao fotografija ili video nego nastaje kroz  osvještavanje vidnog polja i  pokreta rukom. Pažnja u tijelu dok povlačimo potez kistom ima meditativni učinak. Omogućava nam da otkrijemo svoju senzibilnost kroz izražavanje doživljaja koji u nama pobuđuje pomnost u promatranju detalja florealnog motiva. Bavimo se motivom cvijeta koji simbolizira i u sebi utjelovljuje potencijal života svakog dana, potencijal koji često ne prepoznajemo.  Cvijet, od pupoljka do ocvalosti, je simbol ljepote koju karakterizira prolaznost. Uhvatimo trenutak jednog cvijeta.

„otkrijmo kako svježina proljeća utječe na našu kreativnost“

ARTEMIDA  VRIJEME CVJETANJA
Slikarska radionica u udruzi BALANS

Milutina Barača 16/1, Rijeka (na početku „Industrijske ulice“)
Četvrtkom  18h – 20h

Voditeljica: MELITA SOROLA STANIČIĆ mr.art
Slikarica-prof. Likovne kulture
Upisi i sve dodatne informacije na tel: 098 983 80 61

Prethodna objavaDnevni Jyotish Horoskop 06.04.2017.
Slijedeća objavaKraj Teorije Velikog Praska
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here