Foto: Oberholster Venita/pixabay.com

Za jedan tako lijep i veseli planet poput Venere, znak Jarca malčice je hladnije mjesto boravišta. Konačno, došlo je vrijeme da se vidi koliko smo na ljubavi spremni raditi, i jesmo li spremni izgraditi jedne čvrste temelje u našim odnosima.
Osjećaji odjednom su zahladili, javlja se nedostatak vremena za susrete i odnose, kao i osjećaji napuštenosti i nedovoljnosti, te nedostatak samopouzdanja. Sve su to neke od tema koje će u narednom periodu biti naglašene.

Venera se već nalazi u konjunkciji s Plutonom u Jarcu, te ulazi u T kvadrat s Jupiterom u znaku Vage i Uranom u znaku Ovna. I već dugo vremena Venera kao da prolazi kroz testiranja i pročišćavanja. Period je takav da odnosi traže “smrt”, i kompletno preporađanje.

Sve što takne Saturn (vladar Jarca) dobiva temu ozbiljnosti. Sada on daje svjesnost o svemu što valja i ne valja, i doprinosi traženju konkretnog smisla ljubavi i njenom davanju.

Pitamo se sada – jesmo li dovoljno lijepi, privlačni, zanimljivi, zabavni? Jesmo li izgubili sebe u ljubavi? Možemo li ostati individue unutar partnerskog odnosa? Jesmo li još uvijek ona ista osoba, dobra za svog partnera?

Ovo je period kada se u ljubavi poziva na odgovornost, i to na onu zajedničku, jer Venera stvari voli raditi u paru. Bit će ovo razdoblje prekretnica, a za neke i susretanje sa starim partnerima.
Kada je Neptun u konjunkciji sa Južnim čvorom, i kreće direktno, može nas podsjetiti na neke ljude iz prošlosti, koji su nam ostavili neke zamagljene situacije. Sada Neptun, koji kreće direktno, nudi kristalizaciju pogleda na jedno dugo proteklo razdoblje.

S obzirom na to u kojoj vam je kući boravio retrogradni Neptun, ovo je period kada će vam na tom području doći do promjena i pokreta. Neptun takav kakav je ima vrlo suptilne utjecaje, no biti će vrlo zanimljivo promjene promatrati na svjetskoj razini.

Pritom, stanje na nebu je takvo da je Venera u Jarcu, a Sunce ulazi u Strijelca, dok su u tom znaku već Merkur i Saturn, a Neptun kreće direktno u konjunkciji sa Sjevernim čvorom.

Zaista, promjene su stigle, a Veneru nitko ne pita o ničemu… Ona je u ovom periodu primorana da kontemplira, razmišlja i naporno radi. Voli me – ne voli me. Voli me, ali bez mene. Ovo je period kad još jednom shvaćamo – ljubav je konkretna, ali je i duhovna, nesebična, prepuštajuća.
Za promjene nitko ne pita, iako ih često tražimo, no sada, evo ih na vratima.

A ima li boljeg perioda za prihvaćanje – nego što je to ovaj?

astroportal.in

Prethodna objavaO ove tri stvari ne žuri govoriti!
Slijedeća objavaDnevni Jyotish Horoskop 23.11.2016.
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.