YOGA NIDRA I DUBOKA YOGIJSKA ISCJELJUJUĆA RELAKSACIJA
Subota 23.09. u 18 sati sa Sandrom P. Pintarić u Divyi

DOZVOLITE SEBI POTPUNO OPUŠTANJE,
PROČIŠĆENJE OD STRESA, MIR TIJELA I UMA
TE BUĐENJE NOVE SNAGE I NOVIH POTENCIJALA
OSLOBOĐENIH TERETA OD PRIJE

Opuštanje je najbolji protuotrov za sve nečistoće, negativnosti i bolesti. Kroz duboko vođeno opuštanje um se vraća u stanje mira i blaženstva, a tijelo se podmlađuje. To je praktična jogijska metoda koja ponovno uspostavlja ravnotežu i radost u našim zauzetim životima. Stres je danas broj jedan uzrok raznih bolesti, ozljeda i loših međuljudskih odnosa. Nemir i buka svijeta oko nas odražava se i u našim tijelima i umovima. No krivnju ne možemo prebaciti na druge, nego odgovore potražiti unutar sebe. To možemo kada svoju pažnju usmjerimo prema unutra i utihnemo, bar na tren.

Vrijeme posvećeno relaksaciji obnavlja sve naše sustave koji postaju zdravi i uravnoteženi. Duboko opuštanje otklanja napetost i umor fizičkog tijela, normalizira cirkulaciju kisika, krvi i energije (prane), ublažava depresiju i anksioznost, žudnje i želje se smanjuju, podmlađuje se i energizira cijeli sustav. Podupire se tijelo da se vrati prirodnim iscjeljujućim sposobnostima i dolazi se u stanje u kojem je disanje (a nakon toga misli i emocije) usporeno gotovo do točke zaustavljanja. Kada se radi redovito i sa čistom namjerom, može se napustiti tijelo i prijeći u stanja psihičkog mirovanja. Na tren ćemo biti uronjeni iza fizičkog tijela, u suptilnu dimenziju astralnog svijeta. Kroz ovu praksu postupno se prepoznaje da smo puno više od tijela i uma. Osjećaj težine i napetosti nestaje. Pojavljuje se lakoća, mir i snaga te ponovno punimo svoje tijelo svježom i novom energijom (pranom). Kasnije imamo osjećaj kao da smo se probudili iz najdubljeg sna, potpuno odmoreni, svježi i bistrog uma.

Opuštanje je direktno povezano sa parasimpatičkim živčanim sustavom koji je odgovoran za usporavanje i smirivanje organizma. Što bi značilo da ako smo stalno aktivni, samo dobar odmor i relaksacija može donijeti ravnotežu našem živčanom sustavu. Naše tijelo je kao jedna velika metropola koja stalno radi, bez prestanka, dan i noć. Mnogim ljudima se nije nimalo lako potpuno opustiti, nekima je teško i zatvoriti oči u relaksaciji. Um (misli, emocije i želje-fokus) su stalno uznemireni što uzrokuje da taj stres grči tijelo, uzima kisik i energiju potrebnu za normalno funkcioniranje. Yoga nidra okreće nas prema unutra, umiruje uzburkane valove uma i okreće nas da pogledamo prema svojoj duši.

Ovaj vođeni sat može poslužiti u svrhu opuštanja fizičkog tijela i uma, regeneraciju, iscjeljenja, promjene navika i obrazaca karaktera, za duhovno iskustvo i slično.

DIVYA YOGA CENTAR & ŠKOLA
Kralja Držislava 14, Zagreb
www.yogazagreb.com

Sat je u sklopu Divya članarine ili drop-in 30 kn.
Kontakt: Sandra P. Pintarić, certificirana učiteljica yoga nidre, [email protected]

Više informacija: http://www.yogazagreb.com/yoga-nidra-i-duboka-relaksacija.html

Prethodna objavaCiklus predavanja o Bhagavad giti u Divyi
Slijedeća objavaDrevni indijanski etički kodeks – “Negativne misli uzrokuju bolesti uma, tijela i duha!”
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.