Designed by Freepik

Zaboravili ste gdje ste ostavili ključeve, u koliko sati trebate pokupiti odjeću s kemijskog čišćenja, gdje ste parkirali automobil i slično?

Svi imamo te trenutke, piše David Wolf. Ipak, prema novim istraživanjima ovo je jedan od osnovnih pokazatelja da vaš mozak izvanredno funkcionira.

39

Znanstvena istraživanja pokazala su da rast novih neurona u hipokampusu, dijelu mozga koji je povezan s pamćenjem, potiče zaborav.

Kako su znanstvenici pretpostavili ovo se događa da bi se napravilo mjesta za važnije stvari i da se mozak otarasi nebitnih stvari.

Autor ove studije kaže da smo skloni favorzirati ljude koji su dobri u igri memorije, ali on kaže da pamet nije kada se neko sjeti tko je osvojio nogometni kup prije nekoliko desetljeća.

„Cilj memorije jest da učini da donesete pametnu odluku u datim okolnostima. Ono što vam u tome dosta pomaže je mogućnost da zaboravite određene informacije“, kaže profesor Blake Richards.

75Također, ljudi prije pamte ključne i konfliktne informacije nego takozvane ’lake’ stvari. Proces zaboravljanja ima svoj funkcionalni cilj.

On također ima neurobiološku potporu i zato sljedeći put kada se zabrinete zbog toga što se ne možete sjetiti gdje ste ostavili nožice, razmišljajte o tome na pozitivan način.

Možda vaš mozak sprema novu veliku ideju za vas.

bizlife

37 DANVANTARI AYURVEDA

DANVANTARI AJURVEDA

Velika knjiga o Ajurvedi

Knjiga detaljno opisuje sve aspekte Ajurvede: povijest, proces stvaranja, prakriti, mahabhute, doše i male, ayurvedsku dijagnostiku, različite vrste tretmana i ajurvedske proizvode.

Knjiga će vas naučiti kako da izračunate svoju tjelesnu konstituciju, izbalansirate prehranu, poboljšate svoj život, u slučaju neophodnosti dijagnosticirate zdravstveni problem i pronađete potreban lijek.

260 stranica, tvrde korice, format A4, full color

Cijena: 232 kn - Kupi ovdje

Prethodna objava06.11. Zagreb – Uvodno predavanje Pranayame i Bhastrika
Slijedeća objavaDnevni Jyotish Horoskop 06.11.2017.
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.