Zbog posljedica potresa magnitude 5,5 po Richteru koji je pogodio Zagreb 22. ožujka 2020.– najvećeg potresa u zadnjih 140 godina – mnogi njegovi stanovnici ostali su u teškoj situaciji. Oštećeni i nesigurni za stanovanje stambeni objekti primorali su Zagrepčane da se premjeste u privremeni smještaj u studentskom domu Cvjetno naselje. Osim posljedica potresa, suočavamo se i s pandemijom koronavirusa te zahlađenjem i snijegom što još otežava nepovoljnu i neizvjesnu situaciju. Mnoge su osobe ostale bez posla te se nalaze na rubu egzistencije.

atma.hr – 45

TKO SU POKRETAČI KAMPANJE

Društveno poduzeće PUTEM OAZAe d.o.o. za usluge sa svojim restoranom OAZA Joyful Kitchen pokrenulo je kampanju “Zagreb Earthquake – Food for Life”. Ovime članovi društvenog poduzeća žele potaknuti zajednicu i udružiti snage kako bi pomogli potrebitima u ovoj iznimno teškoj situaciji.

CILJ KAMPANJE

Uplatom donacije na žiro račun donatori će financirati sirovine za pripremu hrane (namirnice, troškove režija i dostave), dok će osoblje i kuhari restorana hranu pripremati volonterski. Na taj način, uz pomoć donatora, restoran OAZA Joyful Kitchen želi osigurati vegansku, zdravu i nutritivnu hranu u količini od minimalno 100 cjelovitih obroka dnevno onima na području Zagreba kojima je to najpotrebnije kroz sljedeća dva mjeseca.

Kuhanjem toplih obroka restoran OAZA Joyful Kitchen želi pokazati solidarnost s osobama koje su se našle u teškoj situaciji i olakšati im život.

Cijela kampanja bit će provedena pod nadzorom računovodstvene tvrtke s ciljem osiguravanja financijske transparentnosti, a po završetku akcije izradit će se financijski izvještaj koji će biti dostupan na web stranici restorana.

  • NA ŠTO ĆEMO TROŠITI DONACIJE

Na namirnice, ambalažu, režije i dostavu (trošak goriva). Osoblje će volontirati!

  • KAKO ĆEMO PRONAĆI POTREBITE

Objavit ćemo apel u medijima, a preko udruga koje se bave socijalnom pomoći direktno ćemo skupljati informacije o tome kome su obroci najpotrebniji. Osim toga, svi koji se nalaze u teškoj situaciji mogu se prijaviti putem ovoga linka:

Obrazac za prijavu: https://forms.gle/CXG4YWvzD6ewYsBu5

atma.hr – 45

  • KAKO ĆEMO PRIPREMATI I DIJELITI OBROKE

Obroke pripremaju i pakiraju kuhari restorana OAZA Joyful Kitchen prema uputama HZJZ Dr. Andrija Štampar, a ostalo osoblje restorana dostavlja hranu prema istim higijenskim standardima.

TKO STOJI IZA OVE INICIJATIVE

Društveno poduzeće PUTEM OAZAe d.o.o. u svojim osnivačkim aktima ima cilj pomagati društvu i promovirati društveno poduzetništvo. Poduzeće je osnovala neprofitna Udruga O.A.ZA – Održiva Alternativa ZAjednici koja već 7 godina djeluje u Republici Hrvatskoj promovirajući održivi razvoj i educirajući mlade i djecu.

Uz to su se u kampanju uključili i: Filip, Dubravka, Kristijan, Mihovil i Andrej.

PARTNERI OVE INICIJATIVE

Udruga O.A.ZA, Hrvatski zavod za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar, Grad Zagreb, Centar za socijalnu skrb, Food for Life Global

KONTAKT:

Mail: [email protected]

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here