Designed by Freepik

Sretna vam bila 2018. godina! Šest dana sam razmišljao kako sročiti ovu novogodišnju čestitku. Već sam pisao da će ovo biti godina promjena, Uran se seli u znak Bika, a na samom kraju godine se Saturn preselio iz znaka Strijelca u znak Jarca i pridružio se Plutonu, čime je akcent prešao s vatrenih na zemljane znakove.

39

Ali, to su opće prognoze, novogodišnja čestitka ipak treba biti nešto posebno, pa će ova astrološka čestitka biti nešto duža i drugačija, ali, nadam se, vrijedna čitanja (pa nemojte brzo odustati).

Za početak, pogledajmo najvažnije astrološke događaje na samom početku 2018. godine. Dok ste promatrali novogodišnji vatromet ovih dana, sigurno ste negdje na nebu primijetili i Mjesec u punom sjaju, odnosno u noći između 1. i 2. 1. 2018. godine smo imali pun Mjesec u znaku Raka.

Indijanska plemena u Americi prvi pun Mjesec u kalendarskoj godini nazivaju “Vučji Mjesec”, jer su vukovi posebno aktivni u ovom periodu, te se njihovo zavijanje daleko proteže kroz hladne, maglovite noći. Ovim nazivom, Indijanci između ostalog žele prizvati “energiju vuka”, koja će im podariti snagu, izdržljivost i hrabrost vukova, što će im pomoći da lakše prebrode ostatak zime i ostanu jaki i borbeni tijekom ostatka godine.

Energije Mjeseca su posebno naglašene u siječnju, jer ovaj “Vučji Mjesec” nije jedini pun Mjesec u siječnju.

Već 31.1. imamo totalnu lunarnu eklipsu (pomračenje Mjeseca), što je ustvari drugi pun Mjesec u istom kalendarskom mjesecu, popularno nazvan Blue Moon (“Plavi Mjesec”).

Naglašena Mjesečeva energija tijekom prvog mjeseca nam ukazuje na to da godinu trebamo započeti na pravi način.

39

Mjesec nam poručuje da moramo njegovati i dušu i tijelo. U ovoj godini trebamo raditi na razvijanju empatije, slušati svoju intuiciju, naučiti dijeliti intimu s partnerom, prihvatiti sebe kakvi jesmo, voditi računa o drugima, te generalno se posvetiti domu i obitelji.

Trebamo raditi i na vlastitim talentima, te posebno njegovati umjetnike u nama. Nema veze ako ne slikate kao Pikaso ili ne pišete pjesme kao Prever, samo pokušajte – izrazite svoju kreativnu energiju na neki zanimljiv način.

Mjesec u Raku je uvijek i misao o prošlosti, a faza punog Mjeseca to dodatno naglašava. Vjerovatno ste u ovih nekoliko dana nove godine više razmišljali o prethodnoj godini, nego što ste kovali planove za dane koji dolaze. I to je u redu. Reflektiranje na prošle događaje nam ponekad pomaže da bolje shvatimo sebe.

Govoreći iz ličnog iskustva (a moj natalni Mjesec je u znaku Raka), prethodna 2017. je bila izuzetno turbulentna godina, puna uspona i padova, velikih životnih prekretnica i meni lično jedna od najznačajnijih godina dosad. Da li bih onda 2017. okarakterizirao kao dobru ili lošu godinu? Ni jedno, ni drugo.

Svaka godina nosi sa sobom svoje izazove, a svaki savladani izazov donosi i neku nagradu. Kada sve zbrojite i “podvučete crtu”, svaka godina ustvari donosi istu količinu “meda i pelina”, a naš je izbor da li ćemo u fokusu imati prvo ili drugo. Neke godine ćemo sigurno pamtiti kao lošije, napetije ili nemirnije u odnosu na druge… I to je, također, u redu.

39

Budistički monasi na Tibetu njeguju vještinu pod nazivom dul tson kyil khor. Ova vještina podrazumijeva iscrtavanje mandala i drugih ritualnih crteža pomoću pijeska u boji. Iscrtavanje kompleksnijih crteža je mukotrpan posao, koji može potrajati i do godinu dana. Ali, nakon što završe rad, monasi ga svaki put ritualno unište, tako što obrišu pijesak s podloge i odnesu ga do prve rijeke, gdje ga ponovo vraćaju u prirodu.

Poruka njihovog rituala je da je sve u životu prolazno, pa i život sam po sebi. Život je put, a ne cilj sam po sebi. Zato, zamislite svaku minulu godinu kao vlastitu mandalu naslikanu u pijesku. Sa početkom svake naredne godine, prethodnu ritualno obrišite. Nisu toliko važni ni dobri ni loši događaji, najbolji dar koji možete dobiti u jednoj godini je iskustvo…

Vratimo se još malo na astrologiju. 2. 1. je tranzitni Uran ušao u stacionarni položaj, iz kojeg prelazi u direktan hod. Uran u retrogradnom hodu kroz znak Ovna simbolizira promjene na kolektivnom planu, koje se dešavaju bar iz drugog pokušaja odnosno kao posljedica određenih odluka u prošlosti.

Kako je Uran krenuo retrogradnim hodom početkom kolovoza 2017. godine, nagomilana tenzija izazvana željom za promjenom i potreba za slobodom je počela rasti (oslobađati), te će vrhunac doživjeti upravo u periodu Uranove stacionarnosti. Zamislite veliki, brzi vlak, koji kreće iz stanice. Čujete otpuštanje kočnica, cviljenje šina uslijed jakog trenja, okolno tlo počinje vibrirati, dok se zvuk motora pojačava, a vlak sve više ubrzava. Stacionarno direktni Uran upravo na takav način djeluje na nas, poput zaglušujuće buke voza, koji silovito kreće sa stanice.

39

Provjerite koje polje u vašoj natalnoj karti aktivira stacionarno direktni tranzitni Uran (koje polje vam obuhvaća 24. stupanj znaka Ovna). Upravo vas u simbolici tog polja očekuje buđenje, novo jutro, i prilika da riješite nagomilane probleme iz prošlosti, koji jedva čekaju izaći na površinu.

Uranovim prelaskom u direktan hod, na nebu neko vrijeme nećemo imati nijednu retrogradnu planetu, sve do ožujka kada Jupiter i Merkur postaju retrogradni. Što to ustvari znači? Univerzum nam poručuje da iskoristimo prvi kvartal, da krenemo naprijed, jer imamo priliku da u ovoj godini ostvarimo svoje ciljeve bez prepreka.

Zato, astrološka čestitka glasi… u 2018. godini, neka vam:

– Sunce obasja puteve,

– Mjesec podari siguran dom i utočište gdje god se nalazili,

– Merkur podari razboritost,


Widget not in any sidebars

– Venera donese najslađe poljupce i najčvršće zagrljalje,

– Mars očuva snagu i istrajnost u svakoj namjeri,

– Jupiter pokloni duhovno i materijalno bogatstvo,

– Saturn zadrži obe noge na zemlji,

– Uran probudi inspiraciju,

– Neptun rasplamsa maštu

I neka vas na kraju Pluton transformira u bolju osobu nego što ste bili u prethodnoj godini.

Miloš Tomić

Feng shui set – Himalajski svijećnjak i Drvo sreće Citrin

Topla energija drva sreće od citrina i svijećnjaka od himalajske soli blagotvorno utječe na zdravlje i energiju, potiče prosperitet, harmoniju, blagostanje, sreću i zadovoljstvo. Probajte!

Himalajski svijećnjak težina: 1 – 1, 5 kg

Cijena: 210 kn

Prethodna objavaSkala emocionalnih vibracija: Jedna duhovno moćna osoba poništava negativni utjecaj većine!
Slijedeća objavaDnevni Jyotish Horoskop 07.01.2018.
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

1 KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.