“Fasciniraju me sile dobra i zla, sunca i mjeseca. Živim u brdovitom Tepoztlan području, koje se nalazi jugoistočno od Meksiko Cityja i za koje se smatra da je jedno od najčarobnijih mjesta na zemaljskoj kugli. Nešto poput Bermudskog trokuta , ovdje se sjeku čudnovate i neobjašnjene, ali izuzetno moćne magnetske sile, koje su koncentrirane unutar Tepozteco planine. “

Nadrealistični umjetnik Octavio Ocampo (Meksiko, 1943.) smatra se jednim od najproduktivnijih umjetnika Meksika.

Ocampo je poznat po neobičnim slikama na kojima se detaljni likovi suptilno prepliću kako bi stvorili veće likove – optičke iluzije se stapaju i izbijaju u prvi plan – dok promatramo, primjećujemo pojedinačne detalje i napokon shvaćamo namjeru umjetnika u velikom planu. Ovu pojavu Octavio naziva svojim stilom “metamorfoze”.

Slike Octavia Ocampe treba dugo i uporno promatrati da bi se konačno ukazala vizija koju predstavlja.

Lica dolaze u fokus kada sliku promatramo na udaljenosti, a kada ih gledamo izbliza, otkrivamo čudesne likove – cvijetovi postaju osobe, planine međusobno razgovaraju, a ožalošćena obitelj, okupljena oko mrtvačkog kovčega se transformira u lice Krista.

Slike su pune simbolike, krajnje fascinirajuće i svaka od njih otkriva svoje drugo lice ovisno o promatraču.

Evo jedna od njegovih najpoznatijih slika- “Vizije Don Quixotea”.

Pitanje za vas je: Koliko lica vi ovdje vidite?

visions-of-quixote

Prethodna objavaPsihološki trikovi da postanete najšarmantnija osoba na svijetu
Slijedeća objavaIscrpljeni ste, ciljevi se ne ostvaruju i nemate inspiracije? Podignite svoju energiju i privucite željeno u ovih 5 koraka!
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.