Foto: pixabay.com

Kultura ženskih okupljanja odvija se eonima, a kada se s prijateljicama okupite za vrijeme mladog Mjeseca, vi se pridružujete se milijunima drugih žena diljem svijeta koje rade isto. Vrijeme je da se okupimo! Evo kako!

Uvijek govori dobro o drugima…
Mladi mjesec označava početak novog ciklusa, novi početak u ciklusu rasta i opadanja. Tijekom tog vremena Mjesec je prazan i prijemčiv i pun potencijala. Ovo je optimalno vrijeme da se posije sjeme namjere za ono što želite manifestirati u vašem životu.

Većina nas živi tako nepovezano sa Zemljom, lišeni bilo kakvog rituala koji nam stvara prostor za povezivanje. Tako nam mladi Mjesec daje priliku da odvojimo vrijeme za stvaranje svetog prostora za sebe. To je od suštinske važnosti.

Izuzetno je moćno kada se žene okupljaju kako bi se međusobno podržavale na putu, u nadama i snovima. Iscijeljeni smo, zbrinuti, osjećamo se utješno i shvaćeno. Štoviše, kada zajedno dijelite sveti prostor, uvećavate snagu svojih namjera i energično stvarate mrežu podrške ne samo za vaš krug prijateljica, nego i za žene posvuda.

Kultura ženskih okupljanja odvija se eonima, a kada se s prijateljicama okupite za vrijeme mladog Mjeseca, vi se pridružite se milijunima drugih žena diljem svijeta koje rade isto. Vrijeme je da se okupimo …

Neka vam ovo bude inspiracija da okupite barem jednog ili dva prijatelja i stvorite krug veza. Nije bitno što radite, zabavite se stvarajući svoj ritual i činite ono što vam se čini dobro! U nastavku ću izraditi i skicirati osnovni ritual koji možete slijediti, ali slobodno improvizirajte i ako imate bilo kakvih ideja, podijelite svoju inspiraciju u komentarima!

Ne vjeruj svemu što misliš…

Kako?

Zamolite svoje prijateljice da donesu omiljeno eterično ulje i neko cvijeće ili bilje za sol za kupanje koje ćete zajedno napraviti i posudu u kojoj ćete je nositi kući. Ako želite jesti prije, neka svatko ponese jelo koje ćete podijeliti. Inače, da biste imali više vremena za ritual, bilo bi dobro da se odlučite jesti  odvojeno, a možete na okupljanje ponijeti nešto slatko što ćete nakon toga podijeliti.

Stvorite sveti prostor. Na dan okupljanja, očistite i uljepšajte svoj dom i kupite cvijeće koje ćete staviti svuda unaokolo. Pronađite mjesto gdje se možete okupiti u krug. Možete staviti tepihe na pod i staviti jastuke. U središte postavite veliku zdjelu ispunjenu kristalima soli za kupanje. Stavite svijeće oko nje i dodatna ulja koja možete podijeliti u slučaju da je netko zaboravio ponijeti, piše Mystic mamma.

Započnite! Dok čekamo da svi dođu, dobro je vrijeme za razgovor! Kada ste spremni za početak, zapalite kadulju i pročistite svakoga prije ulaska u krug. Kadulja je divna biljka i pomaže očistiti energiju i stvoriti prostor za početak rituala.

77

1. Pročišćavanje

Pročistite kaduljom sve prije ulaska u krug.

2. Otvaranje

Otvaranje započnite zvonom.

Zatvorenih očiju, svi zajedno možete 3 puta duboko udahnuti i vibrirati Aum.

3. Blagoslov

Sada je na redu blagoslov. Uvijek mi se sviđa ideja da svi pridonose pa bih svima dala mali komad papira s prizivom ili blagoslovom Majci Zemlji.

„Pozivamo Zemlju, naš planet dom, sa svojim prekrasnim dubinama i ogromnim visinama, vitalnu i punu života…

Pozivamo planine … visoke zelene doline i livade ispunjene divljim cvijećem, snijegom koji se nikada ne topi, vrhovima intenzivne tišine …

Pozivamo vode koje obilaze zemlju, horizont do horizonta, koje teku u našim rijekama i potocima, koje padaju na naše vrtove i polja …

Pozivamo šume, velika stabla koja se snažno dižu prema nebu, sa zemljom u svojem korijenju i nebesima u njihovim granama, jelu, bor i cedar …

Pozivamo stvorenja polja, šume i mora, našu braću i sestre vukove i jelene, orla i golubicu, velike kitove i delfine, prelijepe losose …

Pozivamo sve one koji su živjeli na ovoj zemlji, naše pretke i naše prijatelje, koji su sanjali najbolje za buduće generacije i na čijim životima se grade naši životi …

I na kraju, pozivamo sve što držimo najsvetijim, prisutnost i moć Velikog Duha ljubavi i istine koja teče kroz čitav Svemir, da bude s nama da nas nauči i pokaže nam put. “

Uvijek govori dobro o drugima…
4. Inspiracija

Sada je na redu inspiracija. Možete recitirati ili pjevati pjesmu, nešto što će pobuditi muzu i poboljšati raspoloženje…

Zaljubimo se ponovo, raspršujući zlatnu prašinu po svijetu

Postanimo novo proljeće

i osjetimo strujanje mirisa povjetaraca iz nebesa.

Obucimo zemlju u zeleno,

i poput soka mladog stabla

neka nas naša milost održi,

Neka nam žude dragulji iz naših kamenih srca

i neka osvijetle naš put do ljubavi.

Sjaj ljubavi je kristalno čist

i mi smo blagoslovljeni njenim svjetlom.

Rumi

Ne vjeruj svemu što misliš…

5. Podijelite što se astrološki događa s Mjesecom, kakvu energiju donosi

Ovaj dio je uvijek pronicljiv i nevjerojatno je koliko rezonira s energijom koja se događa u to vrijeme.

6. Postavite svoje namjere za ono što želite manifestirati u ovom novom ciklusu, za ovaj novi početak obilježen Novim Mjesecom …

Pobrinite se da svatko ima mali komad kadulje koji će zapaliti kad dođe vrijeme za dijeljenje i koji će gorjeti sve dok govore. Dok navodite što želite, stavite kap ulja u sol za kupanje s vašom namjerom. Moglo bi se reći nešto poput: “Stavljam lavandu kako bih privukla više njege i kako bi se podsjetila da se bolje brinem o sebi” itd.

Postavite onoliko namjera koliko osjećate i sa svakom namjerom, napravite akciju, kao što je stavljanje ulja, cvijeta ili biljke.

Kada završite, stavite kadulju u sol. Zatim neka nastavi osoba koja stoji pored vas, sve dok svi ne izreku svoje namjere.

7. Blagoslovite namjere

Neka svi polože ruke na sol i izreku blagoslov poput:

“Neka sve naše namjere budu zapečaćene i ostvarene!”

758. Pomiješajte sol

Ovo je zabavno! Neka svi stave ruke u zdjelu i promiješaju prekrasnu sol za kupanje koju ste stvorili.

Do ovog trenutka, ona je prožeta vašim namjerama i ispunjene uljima, cvijećem i biljem!

9. Pjesma ili invokacija

Raspoloženje je sretno, ritual je gotovo gotov, svatko je podijelio i svima se sviđa kupka koju ste stvorili! Možda svi možete pjevati pjesmu. Napisala bih jednostavnu pjesmu i svatko bi je ponovio. Ili recitirajte neku pjesmu kao što je ova:

Ako nikada nisi tražio istinu

pođi s nama

i ti ćeš postati tragalac.

Ako nikada nisi bio glazbenik

pođi s nama

i naći ćeš svoj glas …

Na našem okupljanju jedna svijeća upali stotine,

osvijetlit ćemo ti put i dati ti hrabrost

tako da ćeš se otvoriti kao cvijet

i pridružiti se radosnom smijehu.

Posadi sjeme istine i gledaj kako raste

kad širi svoje grane

pođi s nama i sjedni pod rascvjetano stablo.

Tvoje oči će se otvoriti za tajnu istine.

~ Rumi

Uvijek govori dobro o drugima…
10. Zatvorite krug

Sada zahvalite, recite da je učinjeno!

Zazvonite, pljesnite i slavite.

11. Napunite posude svojim solima za kupanje

Trebate pokušati pričekati dva tjedna s kupanjem sa soli dok se ne pojavi puni Mjesec.

To je pola točke u ciklusu Mjeseca i savršeno vrijeme za vruću kupku i razmatranje gdje se nalazite i sjećanje na svoje namjere!

Prijedlog

Stavite sol u svoju kadu. Izgledat će očaravajuće s cvijećem i biljem i doista ćete se osjećati kao boginja! Ako to učinite na ovaj način, zapamtite: Nakon kupanja, ostavite kupku da oteče i nakon toga ne pokušavajte očistiti kadu – ukloniti sve cvijeće, bilje i sl.

To ne samo da će pokvariti vaše raspoloženje, već je i teže očistiti kad je mokro. Samo ostavite! Sutradan ujutro će se osušiti i lako sve možete ukloniti iz kade. Vjerujte mi!

Inače, možete staviti svoju sol u gazu i na taj način ćete izbjeći nered! Ne zaboravite podijeliti ovaj savjet sa svojim prijateljicama! Uživajte!

ATMA – Pripremila: Suzana Dulčić

69 ŽENSKO TIJELO ŽENSKA MUDROST

ŽENSKO TIJELO, ŽENSKA MUDROST

Stvaranje tjelesnog i emocionalnog zdravlja

S pravom možemo reći da je ova knjiga biblija ženskog zdravlja. Ona budi iscjeljenje, samopoštovanje i razumijevanje na najdubljim razinama i pomaže nam da se oslobodimo strahova uzrokovanih pogrešnim predodžbama.

Dr. Northrup ukazuje na istinsko iscjeljenje: povezivanje tjelesnog i duhovnog, psihe i some u skladnu cjelinu. U tome nas treba voditi unutarnji glas i mudrost tijela koju medicina, nažalost, sustavno zanemaruje.

Cijena: 165 kn - Kupi ovdje

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.