Uz pomoć portala Global Recalls potrošačima, tvrtkama i javnim organima omogućit će pristup velikom broju informacija o povučenim proizvodima koje će europski, američki, kanadski i australski organi redovito dopunjavati.

Portalu Global Recalls novi je internetski portal koji će nadležnim organima diljem svijeta omogućiti izmjenu informacija o opasnim proizvodima, povučenima s tržišta. Predstavljen je u Bruxellesu, a iz Europske komisije poručuju kako će imati oko 3.000 zabranjenih proizvoda godišnje.

Potrošačima, tvrtkama i javnim organima omogućit će pristup velikom broju informacija o povučenim proizvodima koje će europski, američki, kanadski i australski organi redovito dopunjavati.

Projekt su zajedno kreirale države članice EU-a i Organizacija za gospodarsku suradnju i razvoj (OECD), uključujući SAD, Australiju i Kanadu.

U Bruxellesu navode kako posljednjih godina raste broj zabranjenih i povučenih proizvoda zbog čega smatraju važnim da potrošači budu pravodobno obaviješteni o svemu što je povučeno s tržišta i zašto.

Portal je dostupan i preko linka globalrecalls.oecd.org.

http://www.dnevno.hr/magazin/zdravlje/69705-zazivio-global-recalls-medunarodni-portal-s-listom-zabranjenih-proizvoda.html

Prethodna objavaNad-duša
Slijedeća objavaAkupunktura pomaže ženama koje se liječe od raka dojke
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here