Ahat pruža unutarnju stabilnost, mirnoću i zrelost.

Njegova topla, zaštitnička svojstva potiču sigurnost i samopouzdanje. Ahat podiže svijest i povezuje je u kolektivnu svijest o jedinstvu života. Potiče mirnu kontemplaciju životnih iskustava koji dovode do duhovnog rasta i unutarnje stabilnosti.

Ahat potiče maštu i inspiraciju, pruža fizičku snagu i emocionalnu izdržljivost. Poboljšava mentalne funkcije koje poboljšavaju koncentraciju, percepciju i analitičke sposobnosti. Potiče osjećaj za stvarnost i pragmatično razmišljanje.

Ahat je koristan kod samoanalize i otkrivanja skrivenih okolnosti koje bi mogle ometati blagostanje. On promiče samoprihvaćanje i samopouzdanje, nadilazi negativnost i gorčinu u srcu, njeguje ljubav i donosi hrabrosti potrebnu da bi počeli ispočetka. Koristan je za bilo koju vrstu traume.

Stabilizira auru, uklanjanja i transformira negativne energije. Njegov učinak čišćenja je moćan na svim razinama.

Pozitivno djeluje na vid i upale očiju, pomaže u liječenju kožnih oboljenja, poboljšava pamćenje, koncentraciju i jasnoću misli, štiti od stresa i pomaže u pravilnom usmjeravanju energije. Odličan je za detoksikaciju organizma. Pomaže kod alergija, liječi rahitis i ostale koštane deformacije.

Koristan je za oči, trbuh, maternicu, crijeva, liječi bolesti kože i svrbež zbog uboda insekata. Koristan je za srce i krvne žile.  Ahat također može smanjiti simptome epilepsije, a neke ljude štiti od mjesečarenja i donosi ugodne snove.
Zeleni jaspis je izuzetan kamen za iscjeljivanje emocionalnog sustava.

Odbija negativnu energiju, donosi sigurnost i vraća unutarnji mir. Lako uspostavlja odgovarajući ritam spavanja.

Osobito je koristan kod opsesija, balansirajući dijelove nečijeg života koji su postali važni na štetu drugih. Pomaže  prepoznati iracionalne misli i obrasce i donosi potrebnu hrabrost da se izrazite i prihvatite, kako bi mogli krenuti naprijed. Zeleni jaspis potiče otpornost, poboljšava kontrolu nad svojim mislima i djelima i vraća sklad u emocionalnom tijelu.

Koristan je u prevladavanju opsesivno kompulzivnih poremećaja, pomaže u nastojanjima prestanka pušenja  ili prevelike konzumacije alkohola. Daje emocionalnu podršku i jača samokontrolu, te jača razinu fizičke energije. Njegove spore, odmjerene vibracije pomažu da se izbjegnu krajnosti. Potiče ustrajnost.

Potiče brzo razmišljanje i koncentraciju, ubrzava manifestaciju zadanih ciljeva.

Jaspis jača vezu sa Zemljom, duhovnom mudrošću i svetošću života koji postoji u prirodi. Potiče pronalaženje sklada unutar sebe i sa drugima. Kroz meditaciju jaspis može pružiti vezu sa Zemljinom drevnom prošlošću i omogućuje otkrivanje duhovnog znanja za iscjeljivanje čovječanstva i planeta.

Pogodan je za sretne i zdrave trudnoće, te se koristi u obredima plodnosti u kulturama istočne Europe i Afrike.

Zeleni jaspis se smatra vrlo korisnim za liječenje poremećaja želuca i probavnog sustava, prsnog koša i pluća, bubrega, slezene, mjehura i jetre. Smanjuje upale, nadutost i može pomoći u kontroli tjelesnih mirisa. Zeleni jaspis također pomaže u prevenciji i liječenju bronhitisa, prehlada, kašlja i gripe.

Poboljšava cirkulaciju, pomaže kod krvarenja iz nosa  i menstrualnog krvarenja, te pomaže u smanjenju hemoroida. Smiruje epilepsiju i giht, a može se koristiti za liječenje gubitka osjeta mirisa.

mini-aOgrlica/choker 5 kristala

Poludragi kamen zeleni ahat, jaspis, karneol, ametist, vulkanska lava i metal.

Cijena: 290 kn

Prethodna objavaTretman slanom vodom – mjera duhovnog iscjeljivanja
Slijedeća objavaUnikatna Mandala lampica za lučicu – Vastu (oslikano staklo)
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.