Profesor David Lewis, jedan od autora istraživanja, ističe kako ‘nije siguran u količinu N-nitrozamine koja nastaje u kemijskom spoju’, ali ‘potencijalna opasnost postoji’.Tvrtka iz Leedsa u Velikoj Britaniji, Green Chemicals, provela je istraživanje i tvrdi kako trajne boje za kosu sadrže kemikalije koje mogu reagirati s dimom cigarete ili parama i izazvati uzrok raka, piše Dailymail.co.

Kemijski spojevi naziva sekundarni amini nalaze se skoro u svim trajnim bojama ili u njima nastaju, prodiru u kožu i ostaju na kosi tjednima, mjesecima ili godinama. U spoju s dimom cigarete i drugim parama iz zraka pretvaraju se u opasne N-nitrozamine, koji su poznati kako uzrokuju rak i zabranjeni su u kozmetici.

Profesor David Lewis, jedan od autora istraživanja, ističe kako ‘nije siguran u količinu N-nitrozamina koja nastaje u kemijskom spoju’, ali ‘potencijalna opasnost postoji’. Iz Green Chemicalsa planiraju uskoro izaći na tržište s ‘ultra-sigurnim’ izbjeljivačima, koji ne zanemaruju mogućnost kemijske reakcije.

Izbjeljivači su i ranije povezivani s pojavom raka te alergijama. Godine 2010. Europska komisija zabranila je 22 vrste izbjeljivača za kosu zbog rizika pojavljivanja raka mokraćnog mjehura. Ističe se kako kozmetička industrija niječe istraživanje Green Chemicalsa.

http://www.dnevno.hr/magazin/zdravlje/79197-izbjeljivac-za-kosu-moze-reagirati-s-dimom-ili-parama-i-izazvati-rak.html

Prethodna objavaPročitajte pet najluđih alternativnih teorija o padu meteorita u Rusiji
Slijedeća objavaSimbolizam u vedskoj astrologiji
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.