Designed by Freepik

Zeoliti su rijetki prirodni minerali vulkanskog podrijetla, nastali iz četiri elementa: zemlje, vatre, vode i zraka. Produkt su više milenijskog kemijskog procesa i prirodne reakcije između kondenzata vulkanskih para i oceanske vode u specifičnim geološkim uvjetima.

Poznate su brojne podvrste zeolita, koje se zbog karakterističnih svojstava snažne ionske razmjene koriste u različite svrhe u znanosti, industriji, poljoprivredi, graditeljstvu. Podvrsta zeolita koji se zove klinoptilolit i koji ima kristalnu molekularnu strukturu tradicionalno se koristio kao prirodni lijek u humanoj medicini.

Zeolit klinoptilolit ima strukturu kaveza sa snažnim negativnim nabojem, koja privlači i apsorbira teške metale, opasne kancerogene toksine, organske otrove i druge štetne supstance. Početak suvremene medicinske primjene zeolita klinoptilolita bazirao se na njegovim iznimnim biofizikalnim svojstvima i svojstvu ionske izmjene, koji omogućuju istovremeni proces remineralizacije organizma i učinkovitu prirodnu detoksikaciju.

Za suvremenu medicinsku upotrebu zeolit klinoptilolit podliježe procesu jedinstvene tribomehaničke mikronizacije i aktivacije u kojem se multipliciraju njegova ljekovita svojstva.

Zeolit je 100% prirodni mineral kojeg ljudski organizam prepoznaje kao vlastitu supstancu. Apsolutno je siguran i netoksičan, nema letalnu ni toksičnu dozu, nema neželjenih kontraindikacija, nuspojava ili interakcija s drugim farmakološkim ili fitofarmakološkim supstancama. Zeolit ne stvara ovisnost, ne taloži se u organima, u cijelosti se eliminira iz tijela.

Aktivirani mikronizirani zeolit klinoptilolit se koristi kao najučinkovitiji prirodni detoksikator, te se uzima kao preventivna ali i kao suportivna medicinska terapije kod brojnih zdravstvenih tegoba i poremećaja.

PANACEO MED – visoko učinkovit, testiran, provjeren, dokazan

Bivši ONKO SUPPORT i bivši HEPA PROTECT sada dolaze u jedinstvenom medicinskim proizvodu!

Panaceo Med je uputno uzimati za sve medicinske indikacije kada se preporuča zeolit kao suportivna terapija, jer ima visoku zastupljenost nano čestica, tj. maksimalnu mikronizaciju i aktivaciju i time maksimalnu učinkovitost. Zbog takvih karakteristika ovaj medicinski proizvod se može koristiti i za lokalnu aplikaciju na kožu i sluznicu.

PANACEO MED je najnoviji i najjači panaceo proizvod, zbog primijenjene dvostruke ekstra aktivacije i mikronizacije.

Posebno se preporuča kod težih i kroničnih oboljenja, onkoloških, kod kemoterapije i radio terapije, kod drugih težih bolesti, ali i za tretiranje organa i funkcija koje nisu u neposrednoj vezi s gastro traktom, npr kosti, meka tkiva, ekstremiteti, glava, za cjelovitu dezinfekciju organizma od teških metala, posebno mozga, kao oralna i lokalna terapija kod kožnih oboljenja, za osteoporozu i za cijeljenje kostiju.

Ovaj proizvod sadržava značajniji udio nano dimenzija u odnosu na sve ostale panaceo proizvode, pa se može aplicirati ne samo oralno nego i lokalno, na rane i sluznicu.

PANACEO MED je posebno dizajniran proizvod sa namjenom da osigurava podršku i olakšava organizmu za vrijeme kroničnih i teških bolesti i kod kemoterapije i zračenja. Detoksicirajuća i suportivna svojstva povećavaju tjelesnu toleranciju liječenja i smanjuju štetne nuspojave jakih lijekova, kemoterapije i radioterapije. Ovaj medicinski proizvod se ne metabolira u organizmu i nema negativnih nus pojava.

Slobodni radikali su odgovorni za izravne nuspojave kemoterapije koja u organizmu proizvodi visoki oksidativni stres. Zahvaljujući svojoj jedinstvenoj sposobnosti ionske izmjene i iznimno unaprijeđenim apsorpcijskim svojstvima PANACEO MED vezuje teške metale i ostale toksine zaostale nakon kemoterapije, eliminira odumrle supstance koji su posljedica kemoterapije i radioterapije, alkalizira organizam, smanjuje nivo slobodnih kisikovih radikala, te posredno i neposredno povećava sposobnost imunološkog odgovora organizma.

Snižavanje oksidativnog stresa i apsorpcija amonijaka događaju se na fizičkoj razini, što doprinosi smanjenju negativnih štetnih učinaka na biološkim strukturama cijelog organizma, čime se znatno ubrzava regeneracija i oporavak.

Medicinski stručnjaci i znanstvene studije tijekom godina su promatrali i analizirali učinke ekstra mikroniziranog prirodnog zeolita klinoptilolita u obliku Panaceo Med i potvrdili njegove pozitivne učinke.

 • suportivna terapija za detoksikaciju organizma: probavnog trakta, jetre, bubrega, crijeva i kože, kod dugotrajnog uzimanja lijekova i citostatika, antibiotika, oralne kontracepcije, različitih drugih lijekova, kao i izloženosti zračenju
 • suportivna terapija uz i nakon kemoterapije ili radioterapije odnosno zračenja
 • smanjuje mučninu, umor i gubitak apetita i sve uobičajene nuspojave kod kemoterapije i zračenja
 • smanjuje slobodne radikale u gastrointestinalnom traktu i cijelom organizmu
 • smanjuje želučane i probavne poremećaje (proljev)
 • olakšava funkcioniranje jetre, bubrega, crijeva
 • smanjuje poli-neuropatske simptome
 • prevenira mukozitis i pomaže kao suportivna terapija u liječenju mukozitisa (upala sluznice usne šupljine s ranicama u ustima, aftama – jedna od neželjenih pojava kemoterapije)
 • suportivna terapija kod kožnih oboljenja i problema koštanog sustava, posebno cijeljenja kostiju i osteoporoze
 • oslobađa organizam teških metala, toksina, slobodnih radikala i bolesti koje isti uzrokuju
 • efikasno regulira kiselost organizma, uspostavlja alkalnu ravnotežu čime prevenira kandidijazu i ostale brojne bolesti kiselog okruženja
 • suportivna terapija kod liječenja ezofagitisa (upala jednjaka), gastritisa ili IBS (upalna bolest crijeva)
 • suportivna terapija kod liječenja bolesti povezanih s oksidativnim stresom, kao što su ateroskleroza, dijabetes i neurodegenerativne bolesti, kao što su Alzheimerova i Parkinsonova bolest

PAKET AYURVEDA

AKCIJA: VELIKI PAKET AYURVEDA

6 proizvoda top kvalitete!

Đumbir prah GP Superfoods 100gr

Mirisni štapići Tamjan Gold P. 10kom

Stalak za štapiće od ružinog drveta

Himalajska sol roza Only Nature 1kg

Bio Shatavari GP Superfoods 100gr

+ POKLON! – kurkuma 100gr!

Pakiranje: 5+1 gratis / Težina: 1.500 kg

Cijena: 146,99 kn - Kupi ovdje

Zašto odabrati upravo Panaceo proizvode na bazi Zeolita?

PANACEO proizvodi austrijskog proizvođača PANACEO GmbH registrirani su sukladno kriterijima HACCAP koje propisuje nadležna komisija EU, kao MEDICINSKI PROIZVODI. Na osnovu te registracije hrvatski zastupnik PANACEO TIM d.o.o. registrirao je u Hrvatskoj medicinske proizvode PANACEO kod HALMED (Hrvatska Agencija za lijekove i medicinske proizvode).

Zbog sveprisute upotrebe zeolita kao suportivne medicinske terapije, a zbog mogućnosti da različiti rudni kopovi zeolita klinoptilolita iz istog rudnika sadržavaju različite dodatne supstance koje je zeolit zahvatio u svoju kaveznu strukturu, te zbog nužnosti da proces proizvodnje, aktivacije i mikronizacije zeolita namijenjenog za humanu upotrebu bude pod kontinuiranim nadzorom ovlaštenih službi za kontrolu kvalitete, to je nadležno zakonodavno tijelo EU donijelo zakon da se proizvodi na bazi zeolita ne smiju registrirati kao dijetetski proizvodi ili kao dodaci prehrani, kao što su se prvobitno registrirali.

To iz razloga što takva registracija ne omogućava dovoljnu zdravstvenu zaštitu korisnika. Istim zakonom je propisano da se proizvodi na bazi zeolita moraju nužno registrirati kao medicinski proizvodi, što znači da se u procesu proizvodnje moraju primijeniti HACCAP kriteriji koje je propisala EU, te da proizvodi na bazi zeolita moraju imati oznaku kvalitete medicinskihproizvoda”CE” koja garantira kontrolu čistoće i kvalitete zeolita te primjenu patentiranog tehnološkog procesa proizvodnje zeolita za humanu upotrebu.

Panaceo proizvodi na bazi zeolita se ni u kojem slučaju ne talože i ne metaboliraju u organizmu, nema nuspojava ni alergijskih reakcija, jer organizam prepoznaje zeolit kao vlastitu supstancu, kao npr. vodu. Iznimno, kod osoba sklonih opstipaciji, veće količine praha eventualno mogu uzrokovati prolazno pojačanje opstipacijskog efekta, koja je pojava prolazna, a regulira se pojačanim uzimanjem tekućine i privremenim smanjenjem preporučenih doza praha.

Zeolit u medicini

Aktivirani mikronizirani zeolit klinoptilolit se koristi kao najučinkovitiji prirodni detoksikator, te se uzima kao preventivna ali i kao suportivna medicinska terapije kod brojnih zdravstvenih tegoba i poremećaja.

Na opravdanost primjene zeolita kao suportivne terapije upućuju brojna tradicionalna i suvremena anegdotalna iskustva, znanstveno utemeljena i evaluiran u stotinama dostupnih znanstvenih i kliničkih studija.

Zeolit u sportu

Panaceo Sport – patentirani proizvod na bazi zeolita namijenjen vrhunskim sportašima predstavlja jedinstveni pristup održavanju zdravlja sportaša i istovremeno unapređenju sportskih rezultata.

Više o načinu djelovanja zeolita u sportu i postignutim efektima kod sportaša možete vidjeti pregledom izbornika u lijevom stupcu.

Upotreba

Zeolit je 100% prirodna, sigurna, apsolutno netoksična supstanca, organizam ga prepoznaje kao vlastitu supstancu (npr kao vodu), nema negativnih kontraindikacija, ne sadrži dodatke životinjskog podrijetla, aditive, konzervanse ili E brojeve, nema negativni sinergizam s drugim klasičnim medicinskim, dijetetskim ili alternativnim lijekovima ili terapijama, nema toksičnu ni letalnu dozu, ne postoji mogućnost predoziranja, ne stvara ovisnost, ne metabolizira se i ne zadržava u organizmu.

U organizmu aktivno djeluje 4-6 sati, a nakon toga se u potpunosti eliminira kroz stolicu, mokraću i znoj.

PAKET AYURVEDA

AKCIJA: VELIKI PAKET AYURVEDA

6 proizvoda top kvalitete!

Đumbir prah GP Superfoods 100gr

Mirisni štapići Tamjan Gold P. 10kom

Stalak za štapiće od ružinog drveta

Himalajska sol roza Only Nature 1kg

Bio Shatavari GP Superfoods 100gr

+ POKLON! – kurkuma 100gr!

Pakiranje: 5+1 gratis / Težina: 1.500 kg

Cijena: 146,99 kn - Kupi ovdje

Najčešće postavljena pitanja

1. Što je zeolit?

Zeolit je vulkanski mineral koji zbog svojih biofizikalnih ljekovitih svojstava spada u najviše istraživane supstance suvremene medicinske znanosti. Zeolit je 100% prirodna supstanca s jedinstvenim kompleksom kristalne kavezne strukture koji djeluje na staničnoj razini i u svoje kaveze zahvaća alergene, teške metale i druge štetne toksine.

U stvari, zeolit je jedan od rijetkih negativno nabijenih minerala u prirodi, pa djeluje kao magnet na pozitivno nabijene toksine koje zarobljava u svoje kaveze i odnosi ih iz tijela. Ovo je jedinstvena sposobnost uklanjanja otrova iz tijela.

2. Što je Panaceo?

Svi Panaceo proizvodi se baziraju na aktiviranom zeolitu kao osnovnoj supstanci koja podliježe suvremenom procesu obrade, aktivacije i mikronizacije.

Neki od Panaceo proizvoda uz zeolit sadrže i druge ljekovite biljne supstance koje suvremena znanost priznaje kao tradicionalni lijek.

3. Kako su registrirani proizvodi Panaceo?

Proizvodi Panaceo su u EU i Hrvatskoj registrirani kao medicinski proizvodi.

Austrijski proizvođač je Panaceo medicinske proizvode u EU registrirao za 5 namjena, dok je ALMP u Hrvatskoj iste proizvode registrirala za dvije namjene, kao apsorbens teških metaka i drugih toksina iz gastro trakta, te kao sredstvo za ubrzano cijeljenje rana.

4. Koje su direktne prednosti uzimanja zeolita?

 • uklanja iz tijela teške metale i druge organske i anorganske toksične supstance
 • djeluje kao moćan antioksidant
 • smanjuje rizik raka
 • stabilizira imunološki sustav i funkcije
 • smanjuje učestalost proljeva
 • poboljšava apsorpciju hranjivih tvari u probavnom traktu
 • balansira pH , čime smanjuje štete kiselosti organizma
 • djeluje na široki spektar anti-virusnih agenta, mikroba, gljivica

5. Je li zeolit, odnosno Panaceo lijek?

Ne, zeolit i Panaceo nisu lijek nego medicinski proizvodi koji se koriste isključivo kao suportivna medicinska terapija.

Zeolit i Panaceo nisu zamjena za klasičnu medicinsku terapiju.

160×600 text-47 lijevo

6. Tko može uzimati zeolit?

Panaceo medicinski proizvodi na bazi zeolita su sigurni i netoksični, a organizam ih prepoznaje kao vlastitu supstancu. Zeolit ne stvara ovisnosti i ne taloži se u organima, nego se u potpunosti izlučuje iz tijela.

Mogu ga uzimati sve kategorije korisnika. Trudnice i mala djeca uzimaju proizvode Panaceo u dogovoru s nadležnim liječnikom.

7. Mogu li životinje uzimati zeolit?

Da, zeolit je 100% siguran za ljude i za sve životinje sisavce.

8. Koliko dugo se uzima zeolit?

Zeolit se može uzimati neograničeno dugo kao sigurna i pouzdana antistresna podrška zahtjevnim uvjetima života suvremenog čovjeka.

9. Ima li zeolit kontraindikacije s farmakološkom terapijom, odnosno lijekovima?

Ne, zeolit nema kontraindikacija s lijekovima.

Zeolit se ne uzima isključivo za vrijeme neposrednog trajanja kemoterapije (plus jedan dan prije i jedan dan nakon primanja kemoterapije).

Savjetodavna služba Panaceo Tim daje dodatne upute radi predostrožnosti te predlaže korisnicima da zeolit uzimaju jedan sat vremena prije ili poslije uzimanja farmakološke terapije, tj klasičnih lijekova. Kod uzimanja bilo kojih prirodnih ili dijetetskih proizvoda takvo ograničenje nije potrebno.

10. Je li zeolit antioksidant?

Zeolit djeluje kao antioksidant, a jedinstven je po tome što se ne djeluje na principu klasičnih antioksidanta.

Njegovo se djelovanje u suštini svodi na način da on apsorbira u svoju kaveznu mrežu višak slobodnih radikala, deaktivira ih i eliminira ih iz tijela. Na taj način djeluje komplementarno s tradicionalnim antioksidantima.

11. Liječi li zeolit rak?

Zeolit kao ni bilo koji proizvod na bazi zeolita nije lijek za rak. Zeolit smanjuje rizik raka jer čisti tijelo od kancerogenih toksina. Zeolit također unapređuje homeostazu, antioksidativnu i imunološku obranu organizma, zbog čega organizam vlastitim snagama može adekvatnije odgovoriti na sve zdravstvene izazove.

Svaki korisnik samostalno odlučuje o upotrebi zeolita i proizvoda na bazi zeolita. Činjenica da se radi o proizvodu kojeg organizam čovjeka prepoznaje kao vlastitu supstancu otvara prostor svakome da neposredno i bez straha od negativnih posljedica osjeti prednosti ove suportivne terapije koju tradicionalne kulture koriste tisućljećima.

12. Zašto je važna detoksikacija za moje tijelo?

Prosječni suvremeni čovjek je izložen brojnim toksinima koje uzima putem vode i zraka, na radnom mjestu i u vlastitom kućanstvu putem sredstava za čišćenje, dezinfekcijskih sredstva, pesticida, aditiva i drugih nepoželjnih supstanci koje sadržavaju naše namirnice kao nikad prije u ljudskoj povijesti.

Sve to slabi imuni sustav i on ne može obavljati svoju funkciju zaštite zdravlja na odgovarajući način, što se odražava na porastu različitih vrsta fizičkih i psihičkih oboljenja.

13. Koje količine zeolita i koliko dugo trebam uzimati za detoksikaciju?

Preporuča se uzimati 8 do 10 grama zeolita dnevno u obliku kapsula i praha, tokom 1 do 3 mjeseca, ovisno o stanju organizma.

Poželjno je prije i poslije početka detoksikacije izmjeriti oksidativni stres (laboratorijska pretraga TAS ili FRAS), koji pruža zbirnu osnovnu informaciju o opterećenosti organizma različitim toksinima.

14. Ako sam bolestan, koje doze zeolita trebam dnevno uzimati?

Ako je organizam u stanju nadprosječno povećanog stresa, bilo da se radi o fizičkom, emocionalnom ili psihičkom stresu, preporuča se uzimati 5 do 10 grama zeolita dnevno, u kapsulama i prahu, dok se subjektivni osjećaj i objektivni nalazi ne unaprijede.

U vrlo zahtjevnim stresnim stanjima uzima se do 30 grama zeolita dnevno.

Dvostruko slijepa studija koju je proizvođač Panaceo medicinskih proizvoda napravio s profesionalnim sportašima pokazala je da je jaki stres kojem su izloženi profesionalni sportaši za vrijeme natjecanja mogao biti neutraliziran dnevnim unosima od čak 30 grama zeolita dnevno.

Zbog antistresnog doprinosa zeolita, sportaši su uspjeli polučiti mjerljivo nadprosječne sportske rezultate, a za to vrijeme njihov organizam nije pokazivao uobičajene simptome ugroženosti.

15. Što znači da zeolit balansira pH faktor?

Negativno nabijena molekula kavezne strukture zeolita zahvaća pozitivni ion vodika H +, što utječe na snižavanje pH nivoa ili kiselosti organizma. Zeolit ima sposobnost uravnoteženja pH na neutralnu i alkalnu razinu.

16. Zašto je važno održavati odgovarajuću pH ravnotežu?

Optimalan pH organizma treba biti blago alkalni, oko 7.4. U kiselom pH rastu bakterije i virusi. Kiseli pH od 6,9 i niži pogoduje razvoju bolesti. Čak 80% bolesti su bolesti kiselog okruženja, uključujući karcinom.

17. Ima li zeolit anti-virusni efekt? Ako da, kako djeluje?

Da. Anti-virusna aktivnost zeolita bazira se na svojstvu zeolita da u svoju kaveznu strukturu zahvaća pojedine supstance (pozitivnog naboja) koje učestvuju u stvaranju lanca virusa.

Tako se virusi ne mogu replicirati i započinje anti virusno djelovanje zeolita.

18. Može li aluminij iz zeolita  biti potencijalno štetan?

Ne. Molekula zeolita je gotovo neuništiva i ne postoji nikakva mogućnost njene razgradnje u tijelu. Zeolit se formirao se pri temperaturi lave od tisuće stupnjeva C, pa je potreban minimalna temperatura od 900 stupnjeva C za njegovu razgradnju.

Stoga je zeolit praktički neuništiv. Posve je stabilan kod niskih i visokih temperatura i neosjetljiv na promjene temperature.

19. Može li zeolit smanjiti kalij i druge esencijalne minerale u tijelu?

Ne. Zeolit ima specifičnu selektivnu sposobnost apsorpcije. Znatno je veći afinitet manjih atoma s jačim pozitivnim nabojem prema zeolitu nego većih atoma slabijeg ionskog naboja. Teški metali imaju karakteristiku da su mali atomi snažnog kationskog naboja.

Esencijalni minerali imaju svojstvo da su velikih dimenzija i slabog kationskog naboja. Na primjer, arsen ima naboj 3, a promjer mu je 1.8 Angstroma. Kalij ima naboj 1, a promjer mu je 2,8 Angstroma.

Stoga arsen ima visoki afinitet prema zeolitu, kalij i esencijalni minerali gotovo nemaju nikakav afinitet.

20. Kako ću znati koji mi Panaceo proizvod najbolje odgovara?

Svi Panaceo proizvodi sadrže zeolit kao osnovnu supstancu, pa se efekti zeolita postižu u slučaju bilo kojeg izbora između svih Panaceo proizvoda.

Obzirom na dodatne supstance u sastavu Panaceo proizvoda, navodimo kratke i jednostavne orijentacione upute. Za detaljnije upute obratite se neposredno savjetodavnoj službi.

Panaceo Weihrauch – kronične upale: reumatske i crijevne, tumori

Panaceo OPC+C – imunološki, virusni i kardiovaskularni problemi

Panaceo Focus – antibakterijski, imunološki efekt, vid

Panaceo Smart – cerebralna i periferna mikrocirkulacija

Panaceo Sport – hormonalna aktivnost, energija, vitalnost, plodnost, raspoloženje

Panaceo Guarana – stimulacija energije, potencije, raspoloženja

Panaceo Basic – detoksikacija, problemi kostiju

21. Koja je cijena Panaceo proizvoda?

Panaceo proizvodi u kapsulama imaju cijenu od 300 do 370 kn za 180 kapsula, što je prosječna mjesečna doza.

Prah je po gramu 2 do 3 puta jeftiniji.

22. Koje su nuspojave uzimanja zeolita?

Zeolit nema nuspojava. U rijetkim slučajevima, osobe sklone opstipaciji, u prvim danima uzimanja mogu imati prolazno pojačani opstipacijski efekt.

Ova pojava je obavezno prolazna, a eventualno se javlja kod uzimanja većih količina zeolitnog praha. Kontrolira se povećanim unosom tekućine u organizam.

PAKET AYURVEDA

AKCIJA: VELIKI PAKET AYURVEDA

6 proizvoda top kvalitete!

Đumbir prah GP Superfoods 100gr

Mirisni štapići Tamjan Gold P. 10kom

Stalak za štapiće od ružinog drveta

Himalajska sol roza Only Nature 1kg

Bio Shatavari GP Superfoods 100gr

+ POKLON! – kurkuma 100gr!

Pakiranje: 5+1 gratis / Težina: 1.500 kg

Cijena: 146,99 kn - Kupi ovdje

Prethodna objavaPoznati spiritualni medij tvrdi: “Ovo su 4 stvari koje preminuli žele da znate!”
Slijedeća objavaSpoznaj silu uma: Sve što je čovjek IKADA stvorio, prvo je bila misao!
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.