Designed by Freepik

160×600 text-47 lijevo

Iako židovska astrologija ima zajedničke korijene s istočnjačkom i helenističkom astrologijom, ona se ipak od njih znatno razlikuje.

Pronađite svoj znak i saznajte što vas “krasi”, kako – i koliko ćete živjeti…

TALE (Ovan) 21.3. – 20.4.

Planete: Mars, Pluton

Element: Vatra

Osobina: Strast

Kvaliteta: dominantnost

Mana: netolerantnost

Boja: crvena

Dragi kamen: dijamant

Životni vijek: više od 78 godina

Osobe rođene u znaku Tale imaju vatrena i žestoka osjećanja. Lako i naglo se uzbuđuju pa često nemaju dovoljno strpljenja ni samokontrole. Volja im je snažna i dominantnija od razuma. Kolerični su i eruptivni. Znaju biti grubi, brzopleti i netolerantni. Često su jednostrani i prebrzo donose sudove, ali su ipak sistematični.

Izgled im je vitak. Imaju čvrst i odlučan hod, energičan izraz lica i tanke stisnute usne. Otporne su konstitucije i lako podnose napor. Bolesti od kojih najčešće pate su nagle i jake temperature, glavobolje, anemije, neuralgije, uho i nos, zubi, udarci, akutne bolesti, bubrezi. Lako se oporavljaju. Za njih je preporučljivo da u interesu zdravlja jedu hranu bez jakih začina i bez žestokih pića.

U ljubavi su strasni i ljubomorni. Stalno traže uzbuđenja, koja, ako ne mogu naći kod kuće traže na drugim mjestima. Žena Tale je elegantna, živahna, zahtjevna, strastvena ali i časna, voli senzualnost i ljubomorna je. Tale najčešće imaju skladne odnose sa Moznaimima (Vagama), Keset (Strijelcima) i Arieh (Lavovima), a teško se slažu sa Sartana (Rakovima) i Gedi (Jarčevima). Najviše im odgovaraju zvanja u kojima se traži temperament i stalna aktivnost: sport, vojska, industrija, građevinarstvo, metalurgija, itd. Vole kratke i brze poslove.

U poslu su stalno napeti, dobri su organizatori, vrlo su pedantan i odgovorni. Društveni su, mada se teže snalaze u kolektivu. Miješaju se u sve i svašta, svadljive su prirode i vrlo drže do sebe i svojih stavova. Imaju puno vrlina: pošteni su, iskreni, časni, vjerni, točni, hrabri, patriote, istinoljubivi, često heroji. Mane su im što potcjenjuju opasnost, nagli su i jednostrani, sujetni, netaktični, rasipaju snagu, netrpeljivi su, a znaju biti i despoti. Sudbina im je da radom sve stiču, bez velike pomoći sa strane. Nemaju sreće u kocki, špekulacijama, politici i u poslovima koji zahtijevaju pretvaranje, toleranciju i diplomaciju. Mogu postati žrtve sopstvenih ambicija, a mogu stradati i od prenaprezanja. Zbog svog eruptivnog temeperamenta, alkohol i poroci za njih mogu biti vrlo opasni.

ŠOR (Bik) 21. 4. – 20. 5.

Vladajuća planeta: Venera

Element: Zemlja

Osobina: stalan

Kvaliteta: čast

Mana: gramzivost

Boja: zelena

Dragi kamen: topaz

Životni vijek: više od 74 godine

Osoba rođena u znaku Šora je uporna, marljiva i čvrsto stoji na zemlji. Povjerljiva je i u svemu se na nju možete osloniti. Šor je dobar organizator i učinkovit realizator. Otvoren je i častan, hrabar i tolerantan. Voli umjetnost i prirodu, emotivan je i nježan. Međutim, zna biti tvrdoglav, dogmatičan, ponosan i osvetoljubiv. Veliki je materijalista, gramziv je i popustljiv prema sebi. Uživa u raskoši, lijen je, a može biti spor, osoran i netolerantnog duha. Vrlo je ljubomoran i posesivan. U svemu traži sigurnost i ukoliko jednom donese odluku nikad se ne vraća natrag. Veliki je zaljubljenik u život.

Žudi za radošću i srećom i trudi se da ih širi oko sebe. Pridaje veliku važnost ljubavi i seksu. Svog partnera podržava u svemu, iskazuje razumijevanje i vjernost. U osnovi je dobroćudan, mada je oprezan i nepovjerljiv prema osobama koje ga okružuju. Njegovo povjerenje nije lako steći. Kada ga zahvati dobro raspoloženje, tek tada počinje otvarati. Ugodna okolina, jelo, piće i dobra glazba imaju na njega relaksirajući i blagotvoran utjecaj.

Dobar je domaćin, vezan za ognjište, obitelj i djecu. Privržen je svojim principima i poštuje ustanovljeni red. Lojalan je i odan svojoj obitelji, zavičaju i domovini. Vrlo je milosrdan prema slabima i siromašnim i uvijek je spreman da im pomogne. Odlično se snalazi u financijama i dobro ekonomizira. Zna dobro investirati i u stanju je napraviti novac takoreći ni od čega. Voli luksuz, trošiti i kupovati. Ako nije tako, Šor zna buti tvrdica kakvog je teško i zamisliti. Vezuje se za materijalne, čvrste i solidne stvari. Uspijeva kao poduzetnik, u poljoprivredi, kao investitor i graditelj.

Ima umjetničkih sklonosti i može biti izuzetan talenat. Slabe točke Šora su grlo, vrat i ramena. Moguća oboljenja su angina, iščašenje ramena, tumor u grlu. Potrebno je izbjegavati propuh, jer on uzrokuje upale grla. Dobro je da često ispire grlo radi sprječavanja mogućih infekcija. Sklon je gojaznosti zbog neumjerenog uživanja u jelu i piću. Pati od čestih žgaravica i dobro bi bilo da povede računa o kolesterolu. Slabe su im točke trbuh, oči, noge i srce.

160×600 text-47 lijevo

TEOM (Blizanci) 21. 5. – 21 6.

Vladajuća planeta: Merkur

Element: Zrak

Osobina: radoznalost

Kvaliteta: kreativnost

Mana: površnost

Boja: zelena

Dragi kamen: smaragd

Životni vijek: više od 70 godina

Osobe rođene u znaku Teom su vrlo snalažljive, inteligentne, kreativne, rječite i dinamične. Njihova kreativnost je naglašena i motivirana urođenom radoznalošću. Druželjubivi su, komunikativni, vični polemiziranju i zanimljivim razgovorima. Više su darežljivi nego škrti, svestrani i duhoviti.

Međutim, dosta su rastrzani na sve strane, pomalo površni i često neodgovorni. Znaju biti nestrpljivi, nervozni, nepouzdani i nestabilni. Često žive dvostrukim životom i nalaze se u raskoraku između objektivno mogućeg i subjektivnih želja i motiva. Iako Teom ima nemirnu prirodu, stalno je u potrazi za mirnom životnom lukom u kojoj se nikada neće skrasiti, jer je ne nalazi i jer ga mnogi izgovori sprječavaju u ostvarivanju svog sna.

Najbolje se osjeća ako djeluju paralelno na više frontova. Uvijek je u žurbi i utrci i uvijek ima niz novih vrlo kreativnih projekata koji mu remete obiteljski mir. Odnosi s partnerom nisu dovoljno duboki i temelje se više na intelektualnom nego na emotivnoj razini. Često su nepouzdani u partnerskim odnosima i ljubavi, vole promjene partnera, fllertove pa imaju buran emotivni život. Mogu paralelno održavati dvije i više veza. Moral im nije jača strana i ovisi od trenutnog raspoloženja i zadovoljstva.

Iako imaju veliki broj poznanika i osoba sa kojima komuniciraju u životu, nemaju puno pravih prijatelja niti im je mnogo stalo do nečijeg prijateljstva.

Vole putovati, kupuju i nose lijepu odjeću i puno polažu na kvalitetu života. Zainteresirani su za novac i dobru zaradu. Zbog toga su uspješni u poslovima koji imaju veze sa trgovinom i komunikacijama. Vrijedni su i marljivi, ali ako je monoton posao – brzo od njega odustaju. Mogu raditi samo posao koji je dinamičan i uvijek donosi nešto novo.

Najranjiviji dijelovi njihovog tijela su ramena, ruke, podlaktice i šake. Skloni su lomovima, reumatizmu i mišićnim oboljenjima. Dosta su osjetljivi i na bolesti dišnih organa. Trebaju se baviti gimnastikom i nekim sportom, vježbati i držati u formi svoje mišiće. Trebaju izbjegavati vlažna, vjetrovita i zagađena mjesta zbog infekcije dišnih organa. Muškaraci, pored navedenih organa, imaju osjetljivo srce, oči i noge.

SARTANA (Rak) 22. 6. – 22. 7.

Vladajuća planeta: Mjesec

Element: Voda

Osobina: strpljivost

Kvaliteta: privrženost obitelji

Mana: nepristupačnost

Boja: srebrna

Dragi kamen: tirkiz

Životni vijek: više od 80 godina

Osobe rođene u znaku Sartana su obdarene inteligencijom, intuicijom i maštom. Zbog toga obično imaju smisla za umjetnost, romantični su, emotivni i senzualni. Vole svoju kuću, svoj mir, strpljivi su, suptilni i osjetljivi. Mnogo truda i energije su spremni uložiti da bi sebi obezbijedili spokoj i mirno mjesto za život. Znaju biti sanjari, sumnjičavi i osvetoljubivi. Nerijetko su egocentrični i vole igrati ulogu pretjeranog zaštitnika pa na taj način mogu nervirati osobe s kojima rade ili žive. Vole dijeliti savjete, znaju lagati i vrlo su posesivni. U nekim prilikama znaju biti svađalice, ali su u stvari tolerantni i popustljive prirode.

SARTANA posjeduju veliku energiju i u stanju su prilagoditi svim životnim situacijama. Pretjerana osjetljivost im često smeta da istraju do kraja i mada su dosta uporni, ponekad im smeta nedostatak agresivnosti. Usmjereni su na dom i obitelj i to su im obično najveće vrijednosti u životu. Vole dijeliti radost i nevolju. Ta im se osobina najviše iskazuje u krugu obitelji i u odnosima sa rođacima i dobrim prijateljima.

Moglo bi se reči da SARTANA jedino u obiteljskom ambijentu izlaze iz svoje ljušture i pokazuju svoju pravu prirodu, dok su prema vanjskom svijetu zatvoreni u nju. Zbog toga je nepoznatim osobama teško uspostaviti bliskost s njima i upoznati njihovu pravu prirodu i karakter. Prema partneru su obično vrlo otvoreni i pažljivi. Seksualno su vrlo aktivni. Često predstavljaju uzor dobrog muža ili supruge, odnosno oca ili majke.

Da bi u tome dostigli savršenstvo smeta im njihov osorni znak. Također, SARTANA su vrlo vezani za svoju domovinu i zavičaj. Imaju u sebi veliku dozu patriotizma i vole poznavati povijest svoje domovine. Zahvaljujući svojoj prirodi, SARTANA žive prilično zatvoreno i uvijek prikrivaju svoje materijalno stanje. Vrlo su štedljivi i racionalni, ali se ne bi moglo reći da su škrti. Obazrivi su u trošenju i permanentno brinu o dobrom vođenju svojih poslova. Trgovina je za njih pravo zanimanje, jer im istinski ide od ruke. SARTANA nisu naročitog fizičkog zdravlja.

Imaju problema s plućima, dišnim organima, dijafragmom, trbuhom. Osjetljivi su na infekcije, oboljenja štitne žlijezde, a skloni su i čirevima i lomovima. Muškarci pored toga imaju osjetljivu jetru, butine i gležnjeve. Rakovi obično imaju dug životni vijek.

160×600 text-47 lijevo

ARIEH (Lav) 23. 7. – 23. 8.

Vladajuća planeta: Sunce

Element: Vatra

Osobina: dominantnost

Kvaliteta: stalan

Mana: biti glavni

Boja: zlatna

Dragi kamen: safir

Životni vijek: Više od 79 godina

Osobe rođene u znaku Arieh krasi mnoštvo dobrih osobina. Obično su plemeniti, topli i pošteni, pametni, dostojanstveni i ponosni, elegantni i privlačni. Vrlo su hrabri, cijene sebe i u svakoj situaciji se trude dominirati.

Drže do svoje i tuđe časti, ali ponekad mogu biti nadmeni, sujetni i nepristupačni. Prema prijateljima i suradnicima su korektni i trude se da im pokažu svoju zahvalnost i privrženost, kao i činjenicu da se uvijek na njih mogu osloniti.

Arieh ima i loših osobina. Može biti vrlo zavidan, grub i nasilnički nastrojen u provođenju svojih ciljeva; može tiranizirati svoju okolinu i biti neosjetljiv na tuđe probleme i nevolje. Obično ima velike prohtjeve, narcisoidan je i često se ponaša kao egzibicionist.

Vrlo je samoljubiv i slavoljubiv i u stanju je prisvojiti tuđi trud i zasluge i njima se hvaliti. Najsretniji je kada je okružen velikim brojem obožavatelja i laskavaca.

Životni cilj osoba rođenih u znaku Arieh je da ostvare maksimalni uspon na društvenoj ljestvici, ali obavezno i ​​materijalno bogatstvo. Uživaju u udobnostima svakodnevnog života, komforu i luksuzu, dobroj hrani i glamuroznim zabavama, svečanostima i prijemima, i to često na – tuđi račun.

Obožavaju nakit, vrijedne antikvitete, umjetničke predmete i slične skupocjene stvari. Na poslovnom planu su vrlo ambiciozni i skloni su neobjektivnim procjenama, te unošenju novina i promjena u svoj poslovni život iako one nisu nužno potrebne niti racionalne i opravdane.

Jedino se dobro osjećaju ako su na pozicijama šefova, direktora i visokopozicioniranih službenika. Nikad ne vode računa o troškovima da bi dostigli željeni cilj koji, po njima, opravdava sredstva i trud.

Arieh obično svom partneru pruža dosta ljubavi, ali od njega zahtjeva slijepu pokornost. Obično je nježan i strastven, ali sumnjičav i ljubomoran i u slučaju preljuba gotovo da je nemilosrdan. U stanju je stvari da izdramatizira do tragičnih razmjera. Prema potrebi zna često biti odsutan od kuće pa mu obiteljski život i uloga oca ili majke, nije najjača strana u životu iako to nikad ne bi javno priznao.

Slabe točke Arieh su srce, krv, jetra i kralježnica. Kod muškaraca su još ugroženi stomak, bubrezi i mozak, a kod žena su prisutne groznice, stomačne infekcije i spolne bolesti.

BETULA (Djevica) 24. 8. – 22. 9.

Vladajuća planeta: Mars, Pluton

Element: Vatra

Osobina: humanost

Kvaliteta: točnost i rad

Mana: sitničavost

Boja: crvena

Dragi kamen: dijamant

Životni vijek: više od 78 godina

Osobe rođene u znaku Betula su savjesne, dobre, obrazovane, intelektualne, racionalne, vrijedne i skromne. Vole točnost i red, kritičkog su duha, znaju biti uporne do tvrdoglavosti i ponekad pretjeruju u dijeljenju savjeta i u kritiziranju. Humane su i spremne svakome pomoći, nerijetko čak i na svoju štetu.

Stidljive su i to pretjerano, lako ranjive i često se bez razloga osjećaju manje vrijednim od drugih. Ovaj kompleks manje vrijednosti im puno smeta u životu i u karijeri. U sebi znaju dugo nositi svoja nezadovoljstva, previše su principijelne i – ako na vrijeme ne budu primjećene – često prolaze nezapažene, iako su nesumnjivih kvaliteta.

Naivne su, usamljene i nedovoljno im se priznaju zasluge. Poslovi im idu bolje od ljubavi. Pretjerano se plaše za svoje zdravlje, vrlo insistiraju na higijeni i urednom životu, a često su pravi hipohondri. Pošto im je posao najvažniji, obitelj i kuća zbog toga znaju patiti. Vrlo su štedljive, sitničave i uvijek kalkuliraju. Ekonomične su i znaju voditi kućanstvo i posao, mada se ponekad znaju izgubiti, pretjerano vodeći računa i inzistirajući na detaljima.

Zbog svoje pretjerane urednosti i higijene Betule nisu previše vezane za seks i erotiku. Veza s partnerom u prvom planu mora biti intelektualna. Zbog svoje urođene stidljivosti i prevelike opreznosti vrlo teško nalaze partnere, iako su osobe rođene u ovom znaku obično lijepi ljudi. Dosta su vjerne i nemaju potrebu niti sklonost mijenjati partnera. Kada se opredijele za jednog partnera onda su mu obično privržene, sve dok ih potpuno ne razočara i izgubi njihovu naklonost.

Betule imaju osjetljivi stomak, crijeva i trbušnu maramicu. Sklone su stomačnim čirevima i poremećajima u probavi. Preosetljivog su živčanog sustava, a znaju patiti od vrtoglavice i glavobolje.

Klikite na stranicu 2 za ostale znakove

Responsive text-61
1
2
Prethodna objavaLjuti ste na nekoga? Ovo donosi mir…
Slijedeća objavaVeliki smo ako smo najbolji što možemo biti
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

3 KOMENTARA

  1. Ovnica, istina!! za sve ali baš za sve sam se sama morala pomučit. ali nije meni teško. drago mi je zbog toga. jednu jedinu kunicu nisam od nikoga, pa niti od roditelja dobila, a za svaku, najobičniju informaciju moram uvijek sama kopat, prije po knjigama, a sada po netu. Uvijek se tako nekako posloži da nikad nemam nikoga za pitat.

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here