Foto: pixabay.com

Moj otac je bio alkoholičar, koji je s 40 godina bio iscrpljen i umoran od djelovanja alkohola. Kada ga je život uzeo, imao je tijelo i duh čovjeka kojeg je pretukao život. Tog sam dana obećala sebi da ću odati počast svom ocu tako što ću živjeti život punim plućima. Ovo su lekcije koje sam naučila u čast svoga oca i potpuno življenje.

Uvijek govori dobro o drugima…
Izgubila sam oca u dobi od 19 godina. Sjećam se kako sam sjedila na njegovom pogrebu, još uvijek u šoku, pitajući se zašto je tako rano napustio moj život.

Kad sam napunila 40 godina, život mi je krenuo nizbrdo. Nisam otišla putem alkoholizma kao što je i moj otac učinio, nego sam izabrala put disfunkcionalnog života. Upravo sam započela svoj odnos s muškarcem (koji je kasnije postao moj treći muž) i emocionalno me zlostavljao. Nisam znala da će na pola moje četvrte decenije života doći do događaja koji će promijeniti sve.

31. siječnja 2013. bio je dan kad me je život bacio na koljena. Život me prisilio da ponovno procijenim, revidiram i iznova zamislim drugačiji život za sebe. Zadobila sam ozljedu koljena. Radila sam kao kirurška medicinska sestra u Kenoshi, Wisconsin i tijekom postupka poziva, skliznula sam i iskrivila koljeno.

Sljedeće dvije godine oporavljala sam se od neuspješnih operacija, uklanjanja trajnih oštećenja živaca i provodila vrijeme na fizikalnoj terapiji. Bila sam vezana za kuću, nesretna i molila se za čudo, piše Jill Straughan za Healthy holistic living.

Ne vjeruj svemu što misliš…

Moje čudo došlo je u siječnju 2015., kada su mi ponudili priliku da započnem iznova u San Diegu u Kaliforniji. Ponudili su mi posao i odlučila sam povjerovati da ću se sabrati i biti jaka kako bih stvorila novi život. Napuštajući Wisconsin 7. travnja 2015., posvetila sam se putovanju temeljenom na vjeri u sebe. Ovo su lekcije koje sam naučila u čast svoga oca i potpuno življenje.

Usporite i uživajte u životu

Prestanite živjeti da bi radili i počnite raditi kako biste živjeli. Previše sam života potrošila na posao. Propustila sam vrijeme s kćeri kad je odrastala jer sam živjela izvan svojih mogućnosti i bila prisiljena raditi prekovremeno i ponekad na više radnih mjesta kako bih spojila kraj s krajem.

Ne postoji ništa važnije od vremena. Uvijek možete zaraditi više novca, ali nikada ne možete dobiti više vremena. Njegujte trenutke, uspomene i smislena iskustva. Oni su naslijeđe koje ćete prenijeti.

Budite prisutni

Koliko često propuštate sitnice u životu, jer ste zauzeti provjeravanjem društvenih medija? Nemojte biti rob telefona, prijenosnog računala ili televizije. Uzmite si vremena da uhvatite zalazak sunca, da se igrate sa svojom djecom ili unucima, uživate u ukusnom obroku jer bi to mogao biti vaš posljednji.

77

Ako patite od stresa, visokog krvnog tlaka ili umora nadbubrežne žlijezde, vrlo je vjerojatno da ne odvajate vrijeme kako bi uživali u tišini ili se opustili. Stres se stvara kada se brinete o prošlosti ili kada ste opsjednuti budućnošću. Biti potpuno prisutan dar je koji dajete sebi i drugima.

Plešite kao da nitko ne gleda

Ples poboljšava funkcioniranje mozga i zabavan je oblik tjelesne kondicije. Kad sam stigla u San Diego, upisala sam se na satove plesa kroz Meet Up grupu i naposljetku sam počela organizirati jedan u lokalnom plesnom baru.

Sklopila sam nova prijateljstva i održavala sam kondiciju!

Pročistite, a zatim ponovno pročistite

Netko je jednom rekao: “Ne možete ih uzeti sa sobom”. Prakticiram redovito pročišćavati svoje stvari. Nevjerojatno je koliko brzo skupimo stvari, stvari koje nam zapravo ne trebaju ili ih nećemo koristiti. Odvojite vrijeme barem jednom ili dvaput godišnje kako biste očistili stvari koje više ne koristite, ne želite ili ne trebate.

Ne vjeruj svemu što misliš…

To je osjećaj oslobađanja kad se riješite stvari. Plus ako ih donirate dobrotvornim organizacijama, pomažete nekom drugom u potrebi. Mnogo je bolje dati nego primiti!

Otiđite živjeti na neko novo mjesto

Rođena sam i odrasla sam u južnom Wisconsinu, ali većinu svog života nikad se nisam osjećala kao kod kuće. Žudjela sam za životom na novom mjestu. Kad me Kalifornija pozvala, poslušala sam i odgovorila.

Preselila sam se nekoliko puta, ali sam konačno sletjela na mjesto koje mi se doista sviđa.

Volite žestoko i opraštajte često

Naša srca su napravljena da vole. Jedan od najvećih darova koji imamo je sposobnost da volimo i praštamo. Nikada nemojte zamjerati, negativna energija vas izjeda, umjesto toga, oprostite, otpustite i iskoristite svoje srce za ljubav koliko god možete.

Ljubav zapravo potiče vaše funkcije mozga i smanjuje razinu stresa.

Uvijek govori dobro o drugima…
Izađite iz kutije

Iskoračite iz svoje poslovične kutije, isprobajte nove stvari i uživajte u nelagodi. Napuštanje vaše zone udobnosti u konačnici pomaže vam da se nosite s promjenama.

Životni prijelazi su samo promjena. Svaki put kad ih prijeđete, prelazite na drugu razinu, novi način razmišljanja i življenja!

Usudite se ponovno sanjati

Sanjanje uključuje viziju boljeg života, uspjeha i obilja.

Putovanje može biti izazovno s neuspjesima na putu, iako se isplati. Kada ste postigli veliki cilj znate koliko je to istina.

Nastavite učiti

Budite učenici života za život. Nikada nemojte misliti da ste završili s učenjem novih stvari. Kada prestanete učiti, život postaje stagnirajući.

Uvijek ću biti u stanju učiti i rasti i ohrabrivati ljude oko mene da učine isto.

Ne vjeruj svemu što misliš…

Pustite ono što drugi misle

Mišljenja drugih ljudi nisu važna kada je riječ o vašem životnom putu. Kada živite život temeljen na integritetu i koji je usklađen s vašom svrhom, nije važno što drugi misle. Ono što je važno je utjecaj koji imate na one oko vas u ovom svijetu. Usredotočite se na promjenu.

Vaše naslijeđe je stvoreno načinom na koji se odlučite živjeti svoj život i utjecaj koji činite u životima onih oko vas! Bez obzira na vaše godine, moj bi savjet bio isti. Budite potpuno prisutni u svakom danu, uzmite si vremena za uživanje u životu, volite žestoko, živite u potpunosti i iskoristite svoj život.

ATMA – Pripremila: Suzana Dulčić

67 STVORITE NOVO JA

DR. JOE DISPENZA: STVORITE NOVO JA

Oslobodite se sputavajućih navika i obrazaca i izgradite svoju novu stvarnost

Želite li promijeniti naviku, ali ne uspijevate? Želite li stvoriti novo „ja“, ali ne znate kako? Dr. Joe Dispenza objašnjava nam da su naše navike povezane s našim mozgovima te kako ih promijeniti.

Knjiga Stvorite novo „ja“ Biblija je koja će vas naučiti „da postanete tvorac svoje sudbine“. Njegov se pristup temelji na kvantnoj fizici koja nas uči da se u nevidljivom polju energije kriju beskrajne mogućnosti te da energija odlazi onamo kamo usmjerimo svoju pažnju. Posljedično, svi smo tvorci materijalnog svijeta.

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.