Iako je uspjeh nešto što svi želimo postići, to može biti pravi borba.
Možda mislite da ekstroverti najbrže ostvaruju svoje životne ciljeve, ali znanost ne slaže.

Ukoliko volite provoditi vrijeme u samoći to vam zapravo može vam pomoći u postizanju uspjeha. Evo zašto.

1. Nije vam potrebno odobrenje

Ako uživate provoditi vrijeme sami, imate tendenciju biti svoj vlastiti najbolji prijatelj. Jedan od ključeva uspjeha je stvaranje izbora u koje možete biti sigurni. Kada niste usmjereni na ostale članove grupe, možete se usredotočiti  na one opcije za koje mislite da su u skladu s vašim interesima.

Također, smanjujete količinu stresa iz svoje okoline kada radite. Ne morate brinuti o tome što drugi misle. Umjesto toga, možete se usredotočiti na usavršavanje svog posla prema vlastitim standardima.

Jonathan Cheek, psiholog na Wellesley College – u objasnio je jedan od razloga zbog kojeg introverti ne traže odobravanje od drugih: “Neki ljudi jednostavno nemaju veliku potrebu za pripadnošću”.

Cheek sugerira da bi to moglo biti povezano s genetikom, navodeći da “Osobe koje odaberu dnevni boravak umjesto plesne dvorane su vjerojatno naslijedili svoj temperament.”
2. Manje impulzivni izbori

Osobe koje vole provoditi vrijeme sami pažljivo razmišljaju o svojim odlukama. Kada je u pitanju donošenje velike odluke, to može značajno povećati vjerojatnost odabira najbolje moguće opcije.

Dr. Maryam Jahdi, liječnik na „Ohio State University“, objašnjava kako je osobama koje vole provoditi vrijeme sami – “ponašanje vođeno posljedicama a manje nagradama.” Takvo ponašanje je povezano s kemijom mozga. U 2013. godini, studija provedena na Sveučilištu Cornell pokazuje razlike u oslobađanju dopamina.

Ekstrovertirane osobe su imale veću razinu dopamina po primitku nagrade. Introverti koji vole provoditi vrijeme sami imali su manje dopamina, jer ne traže nagrade na isti način kao i ekstroverti.

Manja impulzivnost može pomoći u svim vrstama izazova – od trošenja novca na rasprodajama u trgovinama do većih stvari poput još nedostižne promocije. Pomnim razmišljanjem shvatiti ćete koji potez je najbolja opcija koja će vam pomoći da napredujete.
3. Mudro raspolažete novcem

Oni koji vole provoditi vrijeme sami znaju kako donijeti prave odluke. To je pogodno za donošenje financijskih odluka koje zahtijevaju – “izbjegavanje loših odluka, negativnih posljedica i propuštenih prilika”, tvrdi dr. Jahdi.

Ako postoji jedna stvar koja može pomoći osobi da postigne uspjeh, to je pažljivo raspolaganje novcem.

Dakle, provodite vrijeme sami i mudro ga iskoristite – to može biti vaš ključ za uspješan život.

Louise Williams

Izvor: lifehack

Prethodna objavaNovo u webshopu: Naušnice Fluorit – jak iscjeljujući kamen
Slijedeća objavaVenera je u Ribama do 5. travnja: Ljubavna čuda i potpuna predaja
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.