Jon Venus

52
Serija studija Univerziteta Loma Linda u Kaliforniji, objavljena u JAMA Internal Medicine, s uključenih 70 000 sudionika tijekom 6 godina, pokazala je da vegetarijanci žive duže i zdravije od osoba koje preferiraju meso u svojoj prehrani, piše Huffington Post.

I ne samo to: ova istraživanja su pokazala da namirnice koje su često prisutne u vegetarijanskoj prehrani, poput voća, povrća i orašastih plodova, smanjuju rizik od dobivanja kroničnih bolesti, kao što su rak, bolesti srca i dijabetes.

Kada je životni vijek u pitanju, muškarci vegetarijanci žive u prosjeku 9,5 godina duže (83,3), a žene 6,1 godinu (85,7) u usporedbi s ljudima koji jedu meso.

39

Pogledajte još neke od rezultata ovih studija:

 • Vegetarijanci su u prosjeku lakši 13 kilograma
 • Manje gledaju TV
 • Duže spavaju noću
 • Jedu više svježe i cjelovite hrane, voća i povrća, orašida, sjemenki, mahunarki
 • Jedu više hrane niskog glikemijskog indeksa i manje zasićenih masti
 • Imaju za pet jedinica manji indeks tjelesne mase – BMI
 • Češće vježbaju

Istraživanje provedeno Velikoj Britaniji 2011. je pokazalo kako je rizik od hospitalizacije i postotak smrtnosti od srčanih bolesti čak 32% niži kod vegetarijanaca u odnosu na mesojede.

DETALJNI IZVJEŠTAJ

Izvori: znakoviporedputa/B92

Foto: Jon Venus, vegan bodybuilder

27 OSHO: MOĆ LJUBAVI

OSHO: MOĆ LJUBAVI - SUŠTINA ŽIVLJENJA

Između rođenja i smrti najvažnija stvar koja se može dogoditi čovjeku jest ljubav

Zaljubljivanje je jedan od najvažnijih ljudskih događaja kroz koje prolazimo, ali o njemu nikada ne učimo u školi.

U knjizi Moć ljubavi, Osho nam pomaže da usmjerimo svoju potragu za ljubavi tako da proširimo naš pogled – pokazujući nam da ljubav ima mnogo manifestacija i ne staje sa drugom osobom. Jedna manifestacija ljubavi je meditacija, iskustvo koje mijenja život i dozvoljava cvjetanje prave ljubavi unutar pojedinca i prema drugima.

152 stranice, format: 15×23

Cijena: 108,00 kn 97,20 kn - Kupi ovdje

2 KOMENTARA

 1. Draga Nina, to je zato što t je tijelo puno otrova i gnoja, pa kada pojedeš voće tijelo domah počinje proces izbacivanja nepotrebnog i otrova iz tijela. budi uporna, Voće jedi samo u jutro na prazan želudac. Voće jedi minimalno 5 sati nakon kuhanog obroka. Nikad ne jedi voće nakon kuhane hrane, osobito ne kao desert iza kuhane hrane. Ne jedi voće zajedno sa žitaricama ili u kolačima sa brašnom.
  Budi uporna. Čovjek je voćojed. Jednog dana će to svi spoznati.

 2. bez ikakvih problema mogu ne jesti meso, ali je stvar u tome da sam od voća, povrća i mahunarki uvijek napuhnuta, i samim time nekako troma. kada pojedem meso dugo sam sita i imam ravan trbuh. 🙂

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.