Postoji oko 100 milijuna svjetova u našem Mliječnom Putu koji imaju uvjete za nastanak i održavanje života, tvrdi najnovija studija grupe astronoma objavljena u časopisu Challenges. Oni su razvili novu metodu koja ispituje podatke s planeta koje kruže oko drugih zvijezda u svemiru. Njihova studija pruža prvu kvalitativnu procjenu broja svjetova u našoj galaksiji na kojima bi mogao postojati život iznad razine mikroba.

Ova studija koju su izveli Alberto G. Fairén, sa Cornell University; Louis Irwin, University of Texas at El Paso (vodeći autor); Abel Méndez, University of Puerto Rico at Arecibo; i Dirk Schulze-Makuch, Washington State University ne govori o tome da na tim svjetovima stvarno postoji život, već da postoje uvjeti za razvitak i opstanak života. Kompleksan život ne znači automatski i inteligentan život, iako ga ne isključuje.

Znanstvenici su koristili podatke s više od tisuću egzoplaneta i koristili formulu koja u sebi uključuje gustoću planeta, temperaturu, sastav, udaljenost od matične zvijezde i starost. Iz ove formule su razvili Biological Complexity Index (BCI). BCI računica je dala veći indeks od indeksa Europe, Jupiterovog mjeseca za koga se smatra da ima globalni ocean tekuće vode, za 1-2% planeta. Ako se ovaj postotak primjeni na 10 milijardi zvijezda Mliječnog puta dobiva se broj od oko 100 milijuna planeta koje mogu podržati život. Unatoč velikom broju planeta koje mogu podržati život one su jako udaljene od Zemlje, a od bližih sustava najveći potencijal ima ekstrasolarni sustav zvani Gliese 581 koji ima dvije planete s potencijalom da bude domaćin nekoj formi života. Udaljenost do ovoga sustava je oko 20 svjetlosnih godina. Prema ovoj studiji jasno je da su izgledi da smo sami u svemiru izuzetno mali, da se gotovo graniče s nemogućim.
thespiritscience.comtragomzvezda.net

Prethodna objavaKarmički život
Slijedeća objavaDnevni Jyotish Horoskop za 30.09.2014.
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.