Abstract vector created by freepik - www.freepik.com
Abstract vector created by freepik - www.freepik.com

Znanstvenici su otkrili da svaka stanica u tijelu emitira više od 100 000 svjetlosnih impulsa ili fotona po sekundi. Smatraju da mozak ima optičke komunikacijske kanale i da neuroni našeg mozga mogu komunicirati kroz svjetlo. Postoji li povezanost između biofotona i svijesti? Čak i riječ ‘prosvjetljenje’ sugerira da je viša svijest povezana sa svjetlom. Od drevnih civilizacija pa do učenja “novijih” religija, sveti pojedinci prikazani su sa sjajnim krugom oko njihovih glava.

Uvijek govori dobro o drugima…
Što je još uzbudljivije, oni tvrde da ako se dogodi optička komunikacija, biofotoni koje naši mozgovi proizvode mogu biti pod utjecajem kvantne zamršenosti, što znači da može postojati snažna veza između tih fotona, naše svijesti i možda onoga što mnoge kulture i religije nazivaju Duhom.

U nekoliko eksperimenata, znanstvenici su otkrili da mozak štakora može propustiti samo jedan biofoton po neuronu u minuti, ali ljudski mozak može prenijeti više od milijardu biofotona u sekundi, prenosi Conscious reminder.

Tu se postavlja pitanje, je li moguće da je pojedinac svjesniji ako više svjetla može proizvesti i komunicirati između neurona?

Ako postoji bilo kakva povezanost između biofotona, svjetla i svijesti, to može imati snažne implikacije da postoji više svjetla nego što smo svjesni.

Samo razmislite na trenutak. Mnogi tekstovi i religije datiraju još od vremena kada je zora ljudske civilizacije izvještavala o svecima, uzašlim bićima i prosvijetljenim pojedincima koji imaju sjajne krugove oko svojih glava.

Ne vjeruj svemu što misliš…

Od drevne Grčke i antičkog Rima do učenja hinduizma, budizma, islama i kršćanstva i među mnogim drugim religijama, sveti pojedinci prikazani su s sjajnim krugom oko njihovih glava.

Ako su bili prosvijetljeni kao što su opisani, možda je ovaj sjajni krug samo rezultat više svijesti kojom su upravljali, stoga je veća vibracija i proizvodnja biofotona.

Možda su ti pojedinci proizveli višu razinu biofotona s jačim intenzitetom zbog svog prosvjetljenja ako postoji bilo kakva povezanost između biofotona i svijesti.

Čak i riječ ‘prosvjetljenje’ sugerira da je ova viša svijest povezana sa svjetlom.

Ali jedna od najuzbudljivijih implikacija otkrića da naš mozak može proizvesti svjetlo jest da možda naša svijest i duh nisu ukorijenjeni u našim tijelima. Znanstvenici u potpunosti previđaju ovu implikaciju.

Kvantna zamršenost kaže da dva isprepletena fotona reagiraju ako je jedan od fotona zahvaćen bez obzira gdje se drugi foton nalazi u Svemiru bez ikakvog odlaganja.

Možda postoji svijet koji postoji u svjetlu – i bez obzira gdje se nalazili, fotoni Svemira mogu djelovati kao portali koji omogućuju komunikaciju između ta dva svijeta. Možda naš duh i svijest komuniciraju s našim tijelima kroz te biofotone. I što više svjetla proizvodimo, više se budimo i utjelovljujemo cjelovitost naše svijesti.

Uvijek govori dobro o drugima…
To može objasniti fenomen zašto je stanje fotona pod utjecajem svjesnog promatranja, kao što je to dokazano u mnogim kvantnim eksperimentima.

Možda naše promatranje komunicira nešto kroz naše biofotone s fotonom koji se promatra, na sličan način kao i kvantna zamršenost, kao što je svjetlost samo jedna ujedinjena tvar koja je raspršena po našem Svemiru i pod utjecajem kroz svaku svjetlosnu česticu.

Naravno, ništa od ovoga nije ni blizu da bude teorija. Ali postavljanje pitanja i pretresanje takve metafizičke hipoteze mogu nas dovesti bliže istini i razumijevanju onoga što je svijest, odakle ona dolazi i koje su tajne koje se skrivaju u svjetlu.

bigthink/arxiv/livescience

ATMA – Pripremila: Suzana Dulčić

46 SAL RACHELE: INTEGRACIJA DUŠE

Sal Rachele: INTEGRACIJA DUŠE

Dobrodošli u zoru novog Zlatnog doba!

Ova knjiga počinje tako da nam pokazuje točno zašto je svijet onakav kakav jest, a onda nastavlja objašnjavajući kako ga promijeniti, i ostvariti prekrasno Novo Doba napretka, radosti, ljubavi i prosvjetljenja. Knjiga detaljno opisuje tajne duše, i kako uskladiti sve naše razine postojanja u moćnu, zajedničku i veličanstvenu cjelinu.

“Najkompletnija knjiga o kanaliziranju iz viših svjetova koja razotkriva razine postojanja naše duše. Topla preporuka!” – Krešimir Mišak

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.