Čileanski znanstvenici pri kraju su razvoja cjepiva koje će svima koji se cijepe u potpunosti ogaditi alkohol.

Alkoholizam je jedan od najvećih problema modernih društava, pa tako i u Hrvatskoj. Još je veći problem u tome što statistike pokazuju da alkohol konzumira sve mlađa populacija. Zbog brojnih problema koje uzrokuje alkoholizam, znanstvenici iz Čilea odlučili su se posvetiti razvoju cjepiva za alkoholizam.

Cjepivo će funkcionirati tako da će jetri slati informaciju ‘da ne izražava gene koji metaboliziraju alkohol.’ U prijevodu, već nakon jednog gutljaja nekog alkoholnog pića osoba će osjetiti groznu slabost karakteristično za pijanstvo. Na taj način cjepivo će sprječavati konzumaciju čineći je doslovno nepodnošljivom.

Znanstvenici iz Čilea naglašavaju da su pri kraju razvoja cjepiva koji će se početi testirati na ljudima kasnije ove godine, a u proljeće će se obaviti klinička ispitivanja, prenosi The Santiago Times.

http://www.dnevno.hr/techno/znanost/76772-znanstvenici-rade-na-cjepivu-za-alkoholizam.html

Prethodna objavaČajevi – čudesni napitci koji liječe
Slijedeća objavaVedske blic paralele – Staroslavenske kulture i Vede
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here