Istraživači Fraunhoferovog instituta u Freisingu kod Münchena stvaraju biljni proizvod koji će imati okus poput mesa. Jedan od njih je i Florian Wild koji najavljuje kako će njihov odrezak biti načinjen isključivo od biljnih sastojaka, ali ga se okusom i teksturom neće moći razlikovati od mesnog odreska.

Wild navodi kako za ‘veggie-odrezak’ koriste uglavnom grašak, soju, pšenicu i lupinu, pa konačni proizvod ima količinu bjelančevina sličnu mesu, malu količinu masti, jako malo ugljikohidrata i određeni udio balastnih tvari, zbog čega u prehrambeno-fiziološkom smislu ima prednost pred mesom. Wild smatra da bi takvi odresci mogli pridonijeti i zaštiti okoliša jer, prema podacima ekološke organizacije Greenpeace, za proizvodnju jednog kilograma mesa potrebno je oko 16.000 litara vode, a za isti proizvod na biljnoj osnovi dovoljno je samo 300 litara. (seebiz.eu)

Prethodna objavaAyurveda – Tri doše
Slijedeća objavaAstronauti na misiji za Mars hranit će se veganski!
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here