Vaša koža je najveći organ na tijelu i zaista puno toga treba trpiti. Modrice, opekline, plikovi i posjekotine – naša koža se sama liječi se čuva naše unutarnje organe.

Stvari poput bradavica, pjega i madeža se vjerojatno ne čine kao velika stvar – i uglavnom nisu. Ali ipak, oni mogu biti znakovi da nešto nije u redu. Važno je biti u mogućnosti zaključiti kad s vašim madežom nešto nije u redu. Upoznajte abecedu raka kože.

A za Asimetriju

Asymmetrical-600x300-300x150

Normalni benigni madež, prikazan na slici lijevo bi trebao biti poprilično simetričan. Obje strane izgledaju otprilike isto. U slučaju melanoma, kanceroznog madeža, oni imaju tendenciju biti nepravilnog oblika, kao što je madež prikazan na slici desno.
B za boju

Color-600x300-300x150

Promatrajte boju svojih madeža. Normalan, bezopasan madež je obično jedne boje i ima jednu izbočinu. Melanom se može identificirati dijelom zbog svojih boja i nijansi. Neujednačena boja može biti znak da imate nešto zloćudno.

R za rubove

Border-600x300-300x150

Madeži koji nisu kancerogeni ima glatke rubove. Njihovi obrisi su često jasno definirani. Melanom s druge strane, često ima nejasne i neravne granice. Oni često nemaju jasnu oblik.

D za dijametar

Diameter-600x300-300x150

Benigni madeži su često mali, ne veći od gumice na olovci. Ako primijetite da vam madež raste, to može biti znak melanoma i liječnik ga treba ispitati.

P za promjene

Evolving-600x300-300x150

Promatrajte bilo kakve promjene na normalnom madežu. Promjene u veličini, boji i obliku su sve znakovi. Ako vidite da se madež iznenada počinje mijenjati, posjetite odmah liječnika.
Prethodna objavaDnevni Jyotish Horoskop 03.10.2015.
Slijedeća objavaŽivot duše
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.