Ne mislim da je postavljanje ciljeva važna osnova za poslovanje – ili općenito u životu. Većina postavljanja ciljeva u određenom vremenskom roku stavlja previše energije i pozornosti na bivanje negdje drugdje, umjesto da vam pomogne da cijenite gdje se nalazite sada.

39

Kad bih vodio maloprodajnu trgovinu, što sam u životu i radio, otišao bih u nju sa stavom “oduševljen sam što sam ovdje i čast mi je što mogu služiti drugim ljudima”. Ne bih stalno sebi govorio kako moram udvostručiti prodaju kako bih bio sretan. Rekao bih sebi: “Sad sam zadovoljan što sam ovdje u ovom trenutku i volim ovaj posao”.

Postavljanje ciljeva je u redu ako želite biti ratnički arhetip. Ti ljudi stalno postavljaju ciljeve i pokušavaju doći negdje drugdje. Kažu: “Ako ne znaš kamo ideš, nećeš ni znati kada tamo stigneš.”

Kada stignete na višu razinu svijesti, pak, kada se upustite u duhovni pristup životu, ne pokušavate doći negdje drugdje, jer to nikada ne možete postići. Nikada nećete doći tamo.

39

Umjesto toga, ono što želite učiniti je doći do mjesta gdje ste u miru.

Povezani ste s Bogom.

Uživate u svakom danu.

I tada će se vaš rast, i rast vaše trgovine ako je imate – događati sami od sebe.

Dr. Wayne Dyer

Prethodna objavaGenijalno: Navucite navlaku za jorgan u tren oka!
Slijedeća objavaKako razgovarati s djetetom o fenomenu smrti?
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.