Kozyrevljeva zrcala su malo poznata, ali ovaj izum dvadesetog stoljeća može se nazvati svojevrsnim vremeplovom, pokušajem prodora u prošlost ili budućnost. Prema Kozyrevovoj teoriji, unutar njegovih zrcala vrijeme je promijenilo svoju gustoću, što je bio razlog povećanja nadosjetilne percepcije. Zanimljive su priče pričali oni koji su u komori s ogledalom boravili nekoliko sati. Počeli su se osjećati kao neposredni sudionici povijesnih događaja!

atma.hr – 52
Dr. Nikolai Kozyrev, kontroverzni ruski astrofizičar, započeo je svoje jedinstveno istraživanje suptilne fizike krajem 1951. Kasnije je postao svjestan spiralnih obrazaca prirode dok je služio u ruskom radnom logoru kao ratni zarobljenik. Nakon eksperimentiranja i mnogih sati kontinuirane kontemplacije, Kozyrev je shvatio da ova spiralna energija sadrži najsuptilnije tijelo iza fenomena poznatog kao “vrijeme”.

Što su Kozyreva zrcala?

To su uglavnom aluminijske strukture napravljene u obliku spirale, koje su, prema riječima znanstvenika, sposobne reflektirati fizičko vrijeme, a također mogu fokusirati određene vrste zračenja, poput leća. Ovi emiteri mogu biti i biološki objekti.

Najčešći dizajn, s kojim je proveden najveći broj eksperimenata je zrcalna ploča od poliranog aluminija, koja je presavijena na poseban način – u obliku spirale od jednog i pol okreta u smjeru kazaljke na satu.

Unutar ove strukture smještena je stolica za volontera i posebna oprema. Na glavu se stavlja “kaciga” sa senzorima.

commons.wikimedia.org

Početkom devedesetih godina prošlog stoljeća provedeni su mnogi pokusi, posebice pokusi ekstrasenzorne percepcije. Eksperimentalni rezultati nisu sasvim jasni. Primjerice, dobrovoljci smješteni unutar ovih spirala doživjeli su različite anomalne senzacije, kao što su “izvantjelesna iskustva”, telekineza, telepatija, prijenos misli na daljinu…

Sve je to detaljno zabilježeno u protokolima istraživanja. Jedan od ciljeva bio je proučavanje vidovnjačkih sposobnosti osobe i treniranje tih sposobnosti, predviđanje budućnosti, sposobnost gledanja u događaje iz prošlosti.

Te su se sposobnosti, prema studiji, dramatično povećale unutar “sobe” zakrivljenih metalnih “zrcala”. Prema Kozyrevovoj teoriji, unutar njegovih zrcala vrijeme je promijenilo svoju gustoću, što je bio razlog povećanja nadosjetilne percepcije. Zanimljive su priče pričali oni koji su u komori s ogledalom boravili nekoliko sati. Počeli su se osjećati kao neposredni sudionici povijesnih događaja o kojima su čitali u školskim udžbenicima.

atma.hr – 52
commons.wikimedia.org

Pred njima su se odvijali određeni događaji, poznate i nepoznate radnje i likovi. Sve su to vidjeli, kao na velikom filmskom platnu. Kako se sve to događa još uvijek je misterija. Mehanizam djelovanja Kozyrevljevih ogledala na ljudsku svijest i vrijeme još nije poznat i tek se počeo proučavati. Teško je reći jesu li subjekti preneseni u vrijeme ili se događaji iz tih vremena emitiraju pred njima u sadašnjosti.

Pokusi su prekinuti jer je otkrivena određena opasnost od njihova nastavka. Ali jednog dana će se obnoviti i moći ćemo saznati sve tajne koje čuvaju zrcala Kozyreva.  A možda će čak i prvi vremeplov biti dizajniran za putovanje u prošlost ili budućnost, kao u filmovima znanstvene fantastike. Uostalom, mnogo toga što se prije smatralo fikcijom postalo je naša obična stvarnost.

banner za stvari DRVO SRECE

Inače, poznati liječnik i istraživač Ernst Muldashev, koji je više puta bio na znanstvenoj ekspediciji na Tibetu, kaže da su u usporedbi s piramidama Egipta i Meksika, tibetanske piramide puno veće i većina ih je povezana s konkavnim kamenim strukturama, koje su slikovito nazivane “zrcalima”.

Ova tibetanska “zrcala” nepoznatog podrijetla imaju sličnosti sa “zrcalima Kozyreva”. Kozyrev je tvrdio da je vrijeme energija koja se može koncentrirati, komprimirati ili rastegnuti. U eksperimentima koji su provedeni prema njegovim nacrtima, postignut je fenomen vremenske kompresije.

Zato se može pretpostaviti da kamena ogledala na Tibetu imaju sposobnost sažimanja vremena. A budući da su goleme veličine, vrijeme je tamo u velikoj mjeri komprimirano.

atma.hr – 52
Upravo taj postupak može objasniti čudan incident s četiri penjača koji su posjetili područje jednog od ovih zrcala. U samo godinu dana nakon ekspedicije svi su ostarjeli i umrli. I možda iz istog razloga, lame snažno preporučuju da se ne skreće sa “svetog puta”, a dolina koja leži ispred kamenog zrcala naziva se “dolinom smrti”.

Vrijeme je jedan od najneobjašnjivijih pojmova u filozofiji i fizici. Moguće je da će nas daljnje proučavanje fenomena Kozyreva zrcala približiti njegovom razumijevanju.

Sljedeći video nudi zanimljiv uvid u osebujne studije Kozyreva o prirodi vremena i njegovom odnosu s Psi fenomenima.

ATMA/econet.ru/Pripremila: Suzana Dulčić za atma.hr