Jedna od glavnih metoda liječenja psihičkog i fizičkog zdravlja koja svoje početke nalazi već kod Hipokrata. Tijekom tretmana terapeut pomoću vakuuma i kroz vrlo fine ogrebotine do 1mm odljepljuje kapilarnu mrežu punu štetnih tvari.

Ova metoda omogućava izbacivanje štetnih tvari (toksina) iz tijela, a osim što pomaže tijelu da odradi prirodnu detoksikaciju, još neki od korisnih utjecaja hidžame su;

  • Utječe na poboljšanje cirkulacije
  • Pomaže kod raznih bolova lokomotornog sustava, naročito kralježnice
  • Važan dio rehabilitacije sportaša (olakšava bol i napetost mišića, pospješuje vitalnost) te značajno poboljšava učinak sportaša (prirodni stimulans)
  • Pozitivno utječe na anksioznost, depresivne poremećaje, oslabljenu koncentraciju i pamćenje
  • Pomaže pri prevenciji kardiovaskularnih bolesti
  • Pomaže kod raznih dermatoloških oboljenja, te širokog spektra ostalih bolesti

Obzirom da hidžama spada u domenu malih kirurških zahvata jako je važno da ovu vrstu terapije izvodi osoba koja je medicinski educirana i posjeduje licencu za obavljanje. Prije početka terapije terapeut uzima anamnezu, procjenjuje postoje li kontraindikacije te pacijenta detaljno upoznaje s postupkom tretmana.
Također posebnu pažnju posvećujemo uvjetima u kojima se terapija izvodi, sve vakuum čašice su sterilne i koriste se za jednokratnu upotrebu. Cijelo proces odvija se u skladu s najvišim standardima medicinske struke.

Ccombaj therapy by Jadranka Combaj, mag.physioth
Centar za fizioterapiju, Tomislavova ulica 15, Zagreb
Informacije i dogovori na 091/ 535 2502

Obratite nam se s povjerenjem!

Jadranka Combaj
mag. physioth i međunarodni licencirani terapeut za hidžamu