Brojna klinička i znanstvena istraživanja dokazala su da medicinski PANACEO zeolit povećava difuzijski kapacitet pluća i značajno doprinosi u slučajevima astme, adultnog respiratornog stres sindroma, cistične fibroze, emfizema pluća, bronhopulmonalne displazije i KOPB-a te tuberkuloze pluća. Ova svojstva medicinskog zeolita imaju poseban značaj kod respiratornih problema uzrokovanih virusom Covid19.

Astma je jedna od čestih bolesti modernog doba. Brojke oboljelih od astme u razvijenim zemljama su konstantno u porastu, a ona trenutno zahvaća 7-10% stanovništva. Karakteristični simptomi astme su kašalj, otežano disanje te ‘zviždanje’ u plućima i bronhima, a u podlozi astme leži kronična (najčešće alergijska) upalna reakcija sluznice dišnih puteva. U slučajevima alergijske astme uzrok napadaja su različiti alergeni, a kod nealergijske astme napadaji su uzrokovani različitim čimbenicima poput fizičkog napora, udisanja hladnog i suhog zraka, virusnih infekcija ili zagađenja zraka (najčešće duhanskim dimom).

Medicinski zeolit

Korištenjem medicinskog PANACEO zeolita pokreću se antigeni koji uzrokuju astmu i alergije te se jača cjelokupni imunološki odgovor organizma. Ukoliko se paralelno uzima i prirodni antibiotik u obliku kapsula Weihrauch (Tamjan), stvara se snažna sinergija te se povećava i ubrzava djelovanje PANACEO zeolita.

Osim u slučaju astme, zeolit se koristi i kod (još uvijek) opasne tuberkuloze pluća. Procjenjuje se da na svijetu ima oko 10 milijuna oboljelih od tuberkuloze pluća. Kliničkim ispitivanjima je dokazano da primjena medicinskog PANACEO zeolita pridonosi normalizaciji broja i funkcionalne aktivnosti T-limfocita te se opravdano koristi kod ranih dijagnoza tuberkuloze.

Kronična opstruktivna bolest pluća (KOPB) četvrti je najčešći uzrok smrti na svijetu, progresivna je te je obilježena ograničenim protokom zraka u dišnom sustavu i nije ju moguće u potpunosti izliječiti. Opstruktivni bronhitis i oštećenja plućnog tkiva (emfizem) predstavljaju zapreku normalnom protoku zraka. KOPB je povezana s jakim upalnim odgovorom pluća na štetne čestice i plinove te je praćena dugotrajnim produktivnim kašljem. Uzrokuje ju stvaranje ožiljaka u dušniku i oštećenje plućnih mjehurića koji gube svoju elastičnost.

Rezultati kliničkih istraživanja lipidne peroksidacije u krvi KOPB bolesnika pokazali su da terapija PANACEO zeolitom nije djelovala na povećanje volumena pluća, ali je unaprijeđena sposobnost organizma za bržu remisiju i veću otpornost na recidive.

Cistična fibroza je nasljedna bolest koja može uzrokovati teža oštećenja respiratornog i probavnog sustava. Ne postoji konkretan lijek namijenjen osobama s cističnom fibrozom, ali primjenom određene farmakološke terapije, vitamina, enzima, fizikalne terapije i sl. moguće je ublažiti simptome i spriječiti komplikacije.

Medicinski PANACEO zeolit višestruko doprinosi zdravlju organizma u cjelini, unapređuje i jača imunološki sustav te pomaže pri normalnom funkcioniranju pluća i kompletnog respiratornog sustava, što je od posebnog značaja u aktualnim zdravstvenim okolnostima virusne pandemije koja posebno ugrožava upravo respiratorni sustav, a posebno pluća.

Više informacija o učinku zeolita kod bolesti pluća potražite na: Područja primjene | PANACEO (pluća i bronhiji)

panaceo logoS.I.A.F. holistic counsellor / therapist
Panaceo Tim d.o.o. director
Voditelj Savjetodavne službe
Mandalicina 14, 10000 Zagreb
Austrian Panaceo GmbH representative
gsm: + 385 91 3772354 (viber, WhatsApp)
tel/fax: ‘+385 1 3772354
emails: [email protected]
[email protected]
www.panaceo.hr