Uvjerena sam da svaka obitelj treba imati nešto homeopatije u kućnoj ljekarni. Kao prva pomoć, u selfhelp režiji, može vam znatno olakšati život. Samostalno možete riješiti hrpu svakodnevnih boljki, brzo i efikasno, a bez straha da ćete naškoditi.

Zato ću s vama podijeliti nekoliko “kao rukom odnešeno” situacija iz moje obitelji. Iako se homeopatijom bavim već niz godina, a u obitelji je koristimo još duži niz godina, još uvijek me svaki put oduševi brzina i snaga dobro odabranog homeopatskog sredstva.

Priča No.1

Rođendan moga sina. U gomili djece koja se igraju na dvorištu, ljuljačka je u punom naletu naletila na jednu glavu, točnije, čelo prijatelja B. Kvrga kakvu u životu nisam vidjela pojavljivala se na očigled i u roku od 3 min bila je veličine jajeta i poprimila ljubičastu boju. Prije obloga ili tješenja djeteta, otrčala sam u kuću, rastopila jednu kuglicu Arnice 30C u čaši vode i davala mu gutljaj po gutljaj svakih 5 min. Šok i strah su popustili već za nekoliko minuta. Opustio se i nastavio igrati dok smo se zezali oko izgleda krvge. Kako je na očigled nastala, tako se brzo i povlačila. Svakim gutljajem bila je sve manja. Na kraju rođendana, kad je mama došla po njega, kvrge nije bilo, ostala je mala modrica.

Priča No.2

U kuću mi je uletio sin ostavljajući po podu iza sebe trag krvi koja je curila iz rane na ruci. Porezao se na kišobran putem kući iz škole. Curila je istim intenzitetom dobrih 5 min, iako porezotina nije izgledala preveliko ni duboko. Dok sam trčala po homeopatski set prve pomoći, razmišljajući šta ću mu dati, napunio je umivaonik i šizio kako će morati na šivanje. Ipecacuanha 30C. Jedna kuglica pod jezik. Možda mi nećete vjerovati, iskreno, i meni je bilo nevjerojatno i još se čudim tome, nije prošlo ni 15 sek, kuglica se nije niti otopila u njegovim ustima, a krv je prestala curiti. Stala. Potpuno. Wow.

Priča No.3

Jutro nakon proslave prijateljevog četrdesetog. Alkohol, ples i pjesma do sitnih sati. Kada osoba nenavikla piti alkohol (moj suprug) popije malkoc previše feštajući, mamurluk iduće jutro je zagarantiran. Glavobolja, mučnina, umor…ma znate već kako to ide. Probudio se nakon 2-3 sata sna i više nije mogao spavati, glavobolja je bila prejaka. Tuš, čaša vode, kava, nisu pomogli. Čim sam ga vidjela, nisam ga ni pitala, okrenula sam se po svoj čarobni set, iz njega izvadila Nux vomicu 30C i dala mu jednu kuglicu. Za pola sata glavobolja se smanjila za 70%. Pošto ni 2 sata nakon toga tih preostalih 30% glavobolje nije prolazilo, ponovila sam mu još jednu Nux vomicu i bol je potpuno nestala.

Priča No.4

Šećući parkom u blizini kuće imala sam bliski susret s jednom pčelicom (možda Majom 🙂 ). Ubola me u jagodicu palca na ruci. U prvom trenutku bol nije ni bila pretjerano jaka, ali ipak sam odmah krenula prema kući. U pet min, dok sam stigla, palac mi je bio duplo veći, vrućina je izbijala iz njega uz crvenilo i sjaj kao spacijalne efekte. Ledum ili Apis? Ledum je hladan, Apis je vruć, ok, Apis 30C.

Pošto rijetko imam priliku pratiti na svojoj koži učinak homeopatije, uglavnom ga promatram kod drugih, pogledala sam na sat, bilo je 10.35 i sa zanimanjem sjela i gledala u svoj prst koji je izgledao kao u crtiću, kad Jerry opali Toma čekićem po prstima.

Prvo što se dogodilo, još mi je granula bila u ustima, je da se bol pretvorila u pulsiranje. Par minuta je pulsiralo, a nakon toga kao da su se bol i crvenilo počeli razvodnjavati, više nisu bili tako intenzivni. Pretvorili su se u lagano trnjenje u palcu koje je prošlo nakon što sam ga malo razgibala. U 10.45 nije bilo ni pulsiranja, ni crvenila, ni oteknuća, ni vrućine. Ostao je mali trag na mjestu uboda kao dokaz da cijeli događaj nisam sanjala.

Priča No.5

Početkom ljeta, moj sunca i kupanja željan sin teenager, otišao je s ekipom na plažu. Nije bilo vremena čekati razumno vrijeme za izaći na sunce, pa su već u 14.00 sati krenuli. Jako sunce, ekstremna temperatura i tijelo još nenaviklo na ljetne vrućine, naravno da su dobar spoj za glavni zgoditak na ljetnoj lutriji. Vratio se oko 18.00 za glavoboljom, umorom i mučninom. Čaša vode, krevet, hladna soba, spuštene rolete, mokar, hladan ručnik na leđima i …? Pa naravno, mama trči po homeopatski set i daje Belladonnu 30C. Jedna kuglica u čaši vode, po gutljaj svakih pola sata, 3 puta. Zaspao je, spavao 2 sata i probudio se zdrav i sretan što neće propustiti večernji izlazak, pa koji teenager bi to propustio?!

Namjerno sam odabrala iskustva iz moje obiteljske, a ne profesionalne svakodnevice, jer vam želim reći koliko je jednostavno i vrijedno znati nešto o osnovnim homeopatskim sredstvima i imati ih pri ruci kad zatrebaju.

Koristite homeopatiju za samopomoć!

Homeopatija zaista nudi fenomenalno olakšanje u mnogim situacijama, a da bi je mogli koristiti trebate dobrog homeopatu koji će vam odrediti odgovarajuće homeopatsko sredstvo, što je naravno, uvijek najbolja opcija jer je pravo sredstvo, u pravom trenutku, u pravoj dozi, preduvjet da ono zaista bude od pomoći. Ali i kad vam homeopat nije dostupan, ne znači da si ne možete sami pomoći ako ste spremni uložiti samo malo truda u razumijevanje nekih osnovnih smjernica. Trud će vam se isplatiti vašom pričicom No.1, a svaka sljedeća, u kojoj ćete pomoći obitelji, prijateljima ili samima sebi, bit će nagrada i za vas i za njih. Znati da imate prvu pomoć pri ruci u svakoj situaciji je zaista neprocjenjivo. Ako putujete s obitelji, ako vam se djeca razbole uvijek za vikend (postoji li bolji dan za razboliti se?), ako želite sami znati kako riješiti svakodnevne tegobe svoje obitelji, a bez lijekova koji opterećuju organizam, odvažite se i probajte s nekoliko osnovnih homeopatskih sredstava.

Da bih vam pomogla na putu upoznavanja s homeopatijom pripremila sam za vas 2 online tečaja. U vrlo kratkom vremenu, na pristupačan način dobit ćete osnovno razumijevanje homeopatije.

Tečajevima možete pristupiti s bilo kojeg mjesta na Planeti gdje vam je dostupan Internet, računalom ili pametnim telefonom, u bilo kojem trenutku. Sami određujete svoj tempo i ponavljate gradivo kad god to poželite.

Besplatni tečaj Osnove homeopatije će vam kroz nekoliko sažetih video predavanja, na jednostavan način otkriti:

 • što je homeopatija i na koji način djeluje,
 • po čemu se homeopatija razlikuje od bilo koje druge metode,
 • kako nastaju homeopatska sredstva,
 • što je u njima ljekovito i kako djeluju,
 • kako homeopatija može pomoći baš vama!

image004

Kliknite na link i saznajte više o ovom tečaju: https://skola-cjelovitog-zdravlja.teachable.com/p/osnove-homeopatije

Na tečaju Homeopatija za početnike ćete dobiti sva praktična znanja potrebna za samostalnu primjenu homeopatije kod ozljeda ili raznih akutnih stanja. Saznat ćete:

 • kako vam homeopatija može pomoći riješiti zdravstvene probleme i poboljšati kvalitetu života
 • što možete sami, a kada potražiti pomoć
 • kako uzeti slučaj kroz 6 koraka
 • koje simptome odabrati
 • kako odabrati odgovarajuće homeopatsko sredstvo koje će brzo i sigurno riješiti tegobu
 • kako se uzimaju homeopatska sredstva
 • kako protumačiti reakciju nakon toga
 • koliko često smijete ponavljati
 • koje potencije koristiti
 • što i gdje kupiti

Uz mnoge praktične savjete, s vama ću podijeliti svoja iskustva tako da na jednom mjestu dobijete sve informacije potrebne da vam homeopatija donese rezultate koje očekujete!

image006

Kliknite na link i saznajte više o ovom tečaju: https://skola-cjelovitog-zdravlja.teachable.com/p/homeopatija-za-pocetnike-hr

Ako vas do sada nisam uvjerila da trebate homeopatiju u kućnoj ljekarni, nabrojat ću vam 6 razloga da se predomislite.

 1. Brzo djeluje. Vidjeli ste u primjerima da je brzina kojim odnosi simptome ponekad nevjerojatna. Nije uvijek baš toliko brzo, ali sasvim sigurno, dobro odabrano homeopatsko sredstvo riješit će vas tegoba brže nego bilo šta drugo.
 2. Efikasna je. Zaista uspješno rješava sve moguće simptome. Jedini trik je u tome da je potrebno odrediti točno odgovarajuće homeopatsko sredstvo. Ako ne pomaže, nije dobro odabrano, morate tražiti drugo.
 3. Nema nuspojava. Možete je koristiti bez straha od neželjenih učinaka. Naravno, potrebno je barem osnovno razumijevanje homeopatije, jer iako je u pravilu bezopasna, ne treba je korititi neprimjereno.
 4. Sigurna je. Za razliku od alopatskih lijekova, koji ostavljaju trag u organizmu, pogotovo kod čestog i dugotrajnog korištenja, homeopatija nema u kemijskom sastavu ništa što može što vam može naškoditi.
 5. Mogu je koristiti svi. Male bebe, djeca, trudnice, kronični bolesnici. Može se kombinirati s alopatskim lijekovima.
 6. Jeftinija je od alopatije jer su potrebne male količine i ono što kupite, traje vam jako dugo.

Maja Kurtović, homeopatkinja iz Osijeka

Završila sam četverogodišnju homeopatsku školu Belgijskog centra klasične homeopatije u Novom Sadu. Uz redovno školovanje pohađala sam mnogobrojne seminare svjetski priznatih homeopata, najviše iz takozvane Bombajske škole koja je usmjerena prema metodi senzacije. Osim o homeopatiji, pohađala sam razna predavanja, seminare i radionice o osobnom razvoju, prirodnim metodama liječenja i energetskom radu.

Želim ljudima pomoći doživjeti duboku iscjeljujuću moć homeopatije, da osjete život slobodan od vlastitih ograničenja, da šire svoju svjesnost, mijenjaju svoj život i svijet oko sebe.

Iskustvo u radu s pacijentima, kao i osobno iskustvo o iscjeljujućoj moći homeopatije, inspiriraju me na širenje znanja o ovoj predivnoj metodi.

https://majakurtovic.com

https://skola-cjelovitog-zdravlja.teachable.com