atma/Image by Freepik

Rakovi imaju godinu novih prilika i mogućnosti u karijeri, ekonomiji, ali i udruživanju i prijateljstvima. Stvari idu dosta dobro iako je do ljeta prisutan i teret nekih promjena, suočavanje s odgovornostima za osobnu transformaciju. Strijelci ove godine gaze punom parom. Kreativnosti i dobrih ideja napretek, zabave i možda koje zaljubljivanje u prvom dijelu godine. Nakon toga slijedi pametno rješavanje problema i potreba da se fokus prebaci na pitanja zdravlja, ne samo tjelesnog nego i mentalnog.

atma.hr – 52
U tekstu koji slijedi dajem opis raznoraznih potencijala, mogućih opcija koje se pružaju na odabir, resursa koji su dostupni za korištenje, ali i nekih blokada i prepreka za sljedećih godinu dana. I sve je to posloženo po znakovima zodijaka tako da se lakše pronađete i da priču učinimo malo više individualnom iako je najindividualniji pristup imati osobne konzultacije ili svoj godišnji horoskop.

Naravno, uzmite u obzir da pišem o đjotiš astrologiji pa se ovdje koristi sideralni zodijak koji služi za određivanje karme koju ljudska bića nose ili vuku za sobom. Sve rečeno će se u najvećoj mjeri odnositi na vaš podznak; to je sve ono što je izvana, tijelo, karakter i ponašanje, inteligencija i odluke koje donosimo i sve posljedice koje iz toga proistječu. Osim tijela imamo i dušu i um.

Duša je Sunce i ono govori o resursu koji je duši dan na raspolaganje, pa sljedeći opisi u odnosu na znak Sunca govore o potencijalima na području resursa koji želite iskoristiti za ostvarenje svoje životne misije. Ako gledate znak Mjeseca, onda se treba referirati na emotivnu potrebu i mentalno stanje. Tako ove opise možemo razumjeti s tri značajna nivoa: tijelo i tjelesno (ascendent), duša i resurs (Sunce), um i emotivna potreba (Mjesec).

Pionirima zodijaka, Ovnovima, ovo je vrlo dobra godina. Otvaraju se nove prilike, dolazi znanje i dobre spoznaje, a u drugoj polovici godine i neke financijske mogućnosti. Pokazat će se koji su pravi prijatelji. I bolje da je tako, da ne gajimo iluzije o prijateljstvu. Isto je i s ekonomskim napretkom, ova godina daje trezvenost i praktične odluke koje mogu biti temelj dugoročnog uspjeha.

Trebat će se malo više odmarati, opustiti, možda otputovati ili meditirati. Teret dužnosti i obaveza krade energiju pa se treba pronaći balans između rada i žrtve s jedne strane i zabave i opuštanja s druge strane. U proljeće će trebati više pripaziti na udruživanja pa ako postane preintenzivno, povući se i strpljivo čekati da prođe. Neke se stvari neće riješiti silom.

atma.hr – 52
Bikovi u prvoj polovici godine spavaju i sanjaju, a možda meditiraju i vizualiziraju buduće uspjehe, stvaraju planove za ostvarenje snova. Tako i treba jer druga polovica godine donosi nove početke, otvorena vrata za promjenu, neometeni rast i napredak. U poslu su stalne odgovornosti i teške, ali potrebne odluke koje ponekad izazivaju nezadovoljstvo.

Ali nema uspjeha bez žrtve i rada na koji su Bikovi navikli, njima sreća ne dolazi lako ni brzo. Dobro bi bilo razmotriti koja udruživanja mogu pomoći i donijeti napredak i ostvarenje osobnih potencijala, jedinstvenih talenata koji već neko vrijeme čekaju na ostvarenje.

Blizancima je prvi dio godine zabavan s možda ponekom neispunjenom željom. Kasno proljeće i ljeto donosi putovanja, upoznavanja s novim ljudima i idejama pa se tako mogu roditi nove vizije budućnosti. Cijela je godina vrlo živa pa je potrebno više balansa između doma, privatnih tema i svega onoga što je izvana, a to je karijera, ugled i vanjski uspjeh. Moguće su trzavice s autoritetima od kojih je otac jedan, a može biti i šef na poslu ili pak država, nedajbože pravosuđe.

Rakovi imaju godinu novih prilika i mogućnosti u karijeri, ekonomiji, ali i udruživanju i prijateljstvima. Stvari idu dosta dobro iako je do ljeta prisutan i teret nekih promjena, suočavanje s odgovornostima za osobnu transformaciju. To može biti naporan proces u kojem se događaju i poneka razočaranja. Glad za znanjem je prisutna kroz cijelu godinu pa će Rak biti spreman na sve samo da dobije odgovor na važna životna pitanja.

Kralj životinja ima testove u odnosima. Ako odnos testove preživi, onda je kvalitetan i dugoročan. Drugim riječima, Lavovi, ako se u ovoj godini ne razvedete onda niti u budućnosti nećete. Lav je idealist i moralist većinu godine, a u drugoj polovici godine mogu se otvoriti prilike za dobro poslovanje. Potrebno je paziti na financijske odluke i ne ulaziti u pretjerane rizike. Opasnosti mogu biti i drugog tipa, a važno je da se bude u ravnoteži između sigurnosti i želje da se prijeđu granice ili izađe iz zone komfora.

Djevice su praktične. I inače znaju zbrajati, oduzimati, kalkulirati što se više isplati. Ponekad se u kalkulacijama zbune i izgube jer savršenstvo koje žele postići ne postoji. I to je zbunjujuće. No u ovoj godini Djevice su još i više praktične, prizemljene i trezvene. Praktičnost do samog vrhunca.

atma.hr – 52
To je dobro za pokretanje poslova za koje želimo da budu dugoročni i profitabilni. Stvarno, mogla bi se pružiti prilika za promjenu do kasnog proljeća, a kasnije samo nastaviti na tom valu. I da, partnerstva, važna stvar ove godine je napraviti ravnotežu između odnosa prema sebi i prema drugima, to je bitno.

Vage imaju situaciju s djecom, a ženski dio svekolikog pučanstva bije boj s ocem. Tu su testovi ove godine. Partnerstva se mogu ekspandirati, samo pazite da ekspanzija ne prijeđe granice. Imat ćete važne zadatke za obaviti pa treba pripaziti da ne završite potrošeni i iskorišteni.

A što se na razini 2024. godine događa sa Škorpionima? Emotivno je teško, osjećaju se odgovornosti za pronalaženje sigurnosti srca i uma. To može značiti nezadovoljstvo s mjestom gdje se nalazite, izvana i iznutra. Možda vas to natjera na preseljenje ili na introspekciju i rješavanje nezadovoljstva iznutra.

Inteligencija pomaže rješavati probleme u prvoj polovici godine, a u drugoj imate prilike ostvariti svoje želje. Vratar koji čuva dveri kroz koje želje ulaze u život bit će naklonjen i velikodušan. Godina je puna kreativnog naboja pa će se pokazati individualnost i originalnost bez obzira što će okolina misliti.

Strijelci ove godine gaze punom parom. Kreativnosti i dobrih ideja napretek, zabave i možda koje zaljubljivanje u prvom dijelu godine. Nakon toga slijedi pametno rješavanje problema i potreba da se fokus prebaci na pitanja zdravlja, ne samo tjelesnog nego i mentalnog. Pa onda i pitanja zadovoljstva, samopouzdanja, pripadnosti, bit će tu puno područja gdje će biti pružene prilike za rad. Cijelom godinom vlada praktičnost pa će odluke koje se donesu djelovati korisno i dugoročno. Moguće su promjene u karijeri i više fokusa na dom i obitelj.

Jarci paze na novce, štedljivi su i minimalisti u pogledu investicija. Tako i treba, ovo je godina u kojoj treba preispitati odnos prema novcu, ali i cijelom konceptu opstanka i održavanja. Prvi dio godine daje prilike za preseljenje ako to želite ili možda neke druge događaje oko stanovanja, nekretnina, doma i obitelji. Nakon toga druga polovica godine daje učenje, kreativnost, razvoj talenata i vještina. Ako studirate, možda ćete se zapitati je li taj smjer znanja pravi za vas, ali to su samo privremeni testovi. Kao rješenje u takvim situacijama slijedite svoje ambicije, ideje i vizije.

atma.hr – 52
Što se Vodenjaka tiče, oni će imati godinu važnih odluka i teških odgovornosti. Godina 2024. je godina u kojoj će Vodenjaci donijeti neke od najvažnijih odluka svog života. U prvoj polovici godine su malo idealisti, ali ipak prizemljeni, a u drugom dijelu godine povoljnost doma i obitelji, unutarnjeg mira i zadovoljstva samim sobom ublažava sve nametnuto breme. Važno bi bilo paziti na novce i kako će se koristiti, odnosno trošiti životni resursi, paziti na rasipnost.

Ribe su u godini fokusa na sebe, mogućeg zanemarivanja partnerstva zbog zasićenja, dosade, nedostatka svrhe i smisla. Ribe bi mogle biti nezadovoljne, pogotovo u proljeće, iako im ništa ne fali. Stvari stoje dobro, ali neka unutarnja kočnica blokira potencijal pozitivne perspektive. Tako će se Ribe boriti s nekim svojim samosabotažama. U drugoj polovici godine idealizam će rasti, mogućnost timskog rada cvjetati, a užici biti dostupni, odnosno ostvarivi.

Dean Valentić/vedska-astrologija.com

Prethodna objavaLJUBAVNI HOROSKOP od 22.1. do 28.1.: Koji znakovi će osjetiti vatru strasti, a koji će se otvoriti za duboku povezanost?
Slijedeća objavaU tebi je zakopano sve blago ovoga svijeta
Dean Valentić
Dean Valentić rođen je u Puli, 1969 godine. Krajem 80-tih počinje njegov interes za yogu i filozofiju dalekog istoka (preciznije Indije). Do 1999 živi u Ljubljani gdje radi kao vegetarijanski kuhar te postaje izučen u zdravoj prehrani i nutricionizmu posebno iz vidika Ayur-vede. Od početka devedesetih godina proučava Vedske spise i u praksi primjenjuje realizirano znanje. Tokom devedesetih godina 7 godina živi povučenim i discipliniranim životom u ašramu, dobiva dvije duhovne inicijacije od duhovnog učitelja (u Brahma-Madhva Gaudiya učeničko nasljeđe) te na taj način stječe kvalifikaciju “brahmana” (poznavaoca Vedskog znanja). Interes za đjotiš astrologiju, koja proizlazi iz djela vedskog znanja, se budi 1999 od kada živi u Puli. Astrologiju uči pod vodstvom učitelja astrologije Gabora Szucs (Gauranga Dasa) iz Budimpešte. Gauranga Dasa je učenik pandita Sanjay Ratha, učitelja tradicionalne astrologije iz Indije i osnivača astrološke škole i instituta Šri Jagannatha centra. U tom naslijeđu Dean Valentić nastavlja proučavanje, podučavanje i prakticiranje astrologije. Astrologa, Deana Valentića, možete kontaktirati na e-mail: [email protected] ili telefon: 099 3457910