Foto: youtube

“Nakon samo par minuta osjećate se kao da ste pretrčali kilometre!”

atma.hr – 78
Doktor Petar Aleksandrovič Popov je ruski fizioterapeut koji je usavršio oporavak kičme poslije operacije i traume. Bivši gimnastičar, psihoterapeut i zastupnik orijentalne medicine, izuzetno je popularan u Rusiji.

Njegov način vježbanja, koji se temelji na potpunom oporavku kičme pomogao je profesionalnom vozaču Olegu Keselmanu nakon povrede i operacije stopala da se vrati na natjecanje za samo deset dana.

Ovaj put dr Popov predstavlja sasvim jednostavnu vježbu koja pomaže da brzo sagorite kalorije.

Vježba za brzo topljenje kilograma

Doktor Popov je osmislio vježbu trčanja na stolici koja će vam se sigurno učiniti čudnom, ali vjerujte nam – djelotvorna je.

atma.hr – 39

Ovaj način trčanja na visokoj stolici je izuzetno zahtjevan trening jer osim trčanja morate i balansirati, inače padate sa stolice. Nakon par minuta trčanja osjećate se kao da ste pretrčali kilometre.

Dobrobiti vježbe dr Popova:

1. Pogodna je za sve one koji pate od proširenih vena.

2. Razvija osjećaj za ravnotežu.

3. Zahtjevnija je od bilo koje vježbe, jer balansirate i trčite, te zbog toga i topi kilograme.

4. Osjećate ubrzan protok krvi u nogama i leđima, a svi mišići na tijelu se aktiviraju.

5. Pošto je riječ o laganom joggingu, nema mogućnosti povrede zglobova.

6. Pomaže u pravilnom radu unutrašnjih organa.

7. Potiče metabolizam

8. Popravlja držanje tijela. Nakon par dana kičma će vam stajati ravno, a bolovi će se smanjiti.

atma.hr – 78
Savjet doktora Popova je da se ne forsirate i da ovu vježbu radite lagano: prvo par minuta dnevno dok ne steknete kondiciju, a zatim vježbajte najviše 20 minuta dnevno.

Prvih dana popnite se samo na malu stoličicu, a kasnije možete vježbati i na visokoj stolici kako biste bolje balansirali.

Vodite računa o sebi i vježbajte. Ako vam ne  odgovara ova vrsta vježbe, nađite neku koja godi vašem tijelu. Sjedenje je nešto što najviše šteti vašem tijelu i mozgu!

Vanja Milenković/stil.kurir

59 KAKO ISCIJELITI BOLOVE U LEĐIMA

Dr John Sarno: KAKO ISCIJELITI BOLOVE U LEĐIMA

Povezanost uma i tijela - bolove u leđima moguće je iscijeliti bez lijekova, operacija i tjelovježbe!

Stres je najčešći izvor bolova u donjem dijelu leđa, tvrdi dr. John Sarno. Ali taj bol nije posljedica ozljeda ili devijacija ili trenutačnih životnih okolnosti, nego potisnutih i nerazriješenih emocionalnih problema koji izazivaju napetost u tijelu i u konačnici sprečavaju dotok kisika u živce i mišiće.

Ovaj pionirski pristup dr. John E. Sarnoa pomogao je tisućama ljudi, a u knjizi otkrijte koliko je čvrsta i neraskidiva veza između uma i tijela, kako emocionalna bitka koja se odigrava u vašoj glavi može izazvati stvaran zdravstveni problem, kako tjeskoba i potisnuta ljutnja mogu izazvati grčenje mišića te kako osvještavanjem stvarnih uzroka bolova zauvijek možete iscijeliti svoje probleme s leđima.

1 KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here