Ako želite popraviti stanje svog organizama, test intolerancije na hranu odlična je prilika! Test intolerancije na hranu, koji se u holističkom centru Virtus provodi biorezonantnim uređajem Sensitive Imago, traje svega 30-ak minuta, a testirati se možete svaki dan u Zagrebu na adresi A.T. Mimare 30.

Vlasnica centra Virtus Helena Zeman Mandić, koja je završila školu energetske medicine i biorezonance, školu nutricionizma, specijalističko usavršavanje za Sensitiv Imago terapeuta, klijente testira na više od 540 namirnica, a rezultati su joj sjajne smjernice koje joj služe za pripremu individualnih planova prehrane klijentima. Ovim testiranjem, kaže, brojni klijenti podigli su energiju, popravili raspoloženje,  riješili se alergija i viška kilograma.

Kroz nešto manje od pola sata vrlo će vam jasno i precizno ukazati postoje li u vašem organizmu reakcije na neke namirnice, na što ste alergični, što izbjegavati, imate li možda kakve otrovne tvari u organizmu te u kakvom vam je stanju cjelokupni metabolički sustav, odnosno organizam. Upravo tako precizno iskazani rezultati mogu vam pomoći da podignete kvalitetu života ili vam jasno ukazati na postojeće upalne procese u organizmu te alarmirati, ako je potrebno, da posjetite liječnika.

Kako izgleda testiranje?

Testiranje se radi na više od 500 prehrambenih namirnica koje uključuju gluten i laktozu, emulgatore, aditive, konzervanse, nitrate, mikotoksine, teške metale i opterećenja iz okoline, te preporuku i savjetovanje. Biorezonantni uređaj Sensitive Imago, dizajniran je najnovijom tehnologijom koja omogućuje izvanrednu kvalitetu dijagnoze stanja ljudskog tijela. Njegov rad temelji se na zakonima fizike, odnosno  elektromagnetskom principu kojim očitava namirnice koje opterećuju naš organizam. Testiranje je potpuno bezbolno i neinvazivno.

Test intolerancije na hranu pokazat će koje namirnice odgovaraju vašem organizmu, koje biste trebali isključiti, a koje jesti u umjerenim količinama kako bi vaš organizam postigao ravnotežu – objašnjava nam Helena.

Nakon testiranja, klijentu se savjetuje koje namirnice odgovaraju, a koje ne odgovaraju njegovom organizmu.

Nakon što ustanovimo koje su to namirnice koje ne odgovaraju klijentovom organizmu savjetujemo ga kako se ispravno hraniti, odnosno koje namirnice pojačano konzumirati, koje izbjegavati i na koliko dugo, kako osluškivati svoje tijelo…zapravo ga educiramo kako bi sam u budućnosti prepoznao namirnice koje mu odgovaraju odnosno ne odgovaraju – ističe Zeman Mandić.

I još par slova za kraj… kao osvještavanje i motivacija

Živimo užurbanim načinom života koji nas tjera da sve bude odmah i sada. Hrana nam danas puno manje simbolizira uživanje i druženje. Često se hranimo iz potrebe, na brzinu. Hrana je industrijski prerađena, konzumiramo puno šećera, svjesno ili nesvjesno, zaboravimo unositi dovoljno tekućine u tijelo. Često vodu i čajeve mijenjamo za kavu. Većina nas je dehidrirana, a da toga nismo svjesni. Okrećemo se brzim rješenjima, instant dijetama, izgladnjivanju, konzumiramo 1-2 obroka dnevno. Pitamo se zašto imamo problem neredovite probave, viškom kilograma, osipima po kozi, nadutosti, grčevima i slično. Sve je više alergija oko nas, često smo pod virozama, imunitet nam je slabiji, lošije spavamo. Većinom ta naša stanja prepisujemo stresu, a vrlo rijetko prehrani. Istina je da je stres sveprisutan, ali isto tako nam redovita i nutrijentima bogata prehrana može pomoći i u savladavanju stresa – zaključila je Helena Zeman Mandić.

Tijekom 23-godišnje karijere rada u marketingu Helena je kontinuirano radila na sebi. Vođena željom da poboljša kvalitetu života, završila je škole i tečajeve iz područja alternativnih i energetskih oblika liječenja: Stečeno iskustvo i potreba da pomogne drugima da se zdravo hrane te steknu zdrave navike usmjerili su je i na područje prehrane. Ispričala nam je kako vidi svoj put: „Neprekidna potreba za traženjem načina kako tijelo i duh dovesti u balans nakon napornih radnih dana u korporacijama, čestih putovanja i obiteljskog života nagnala me da tražim pomoć u novim znanjima i tehnikama koje nisam imala, a koje su mi pomagale da lakše prebrodim zahtjevnu svakodnevnicu. To što sam počela primjećivati benefite “rada na sebi” u jednom trenutku dovela je do točke u kojoj se ta unutarnja potreba za novim znanjima prvo pretvorila u hobi, a onda je nekako spontano prerasla u posao. Baveći se ovim “poslom” (jako mi ga je teško zvati poslom)  po prvi puta sam shvatila što je zapravo rad iz dubine srca. Znanja koja imam s radošću i bez zadrške prenosim svojim klijentima želeći im olakšati i život učiniti kvalitetnijim. Za to nije potrebno puno odricanja i muke. Ponekad je dovoljno nekoliko preinaka kako bi izvukli maksimum iz svog tijela, a onda i duha. Zadovoljan osmijeh klijenata moja je svakodnevna nagrada.“

Posjetite Virtus centar, kako biste dobili sve informacije na jednom mjestu. Za termin se potrebno naručiti. Više detalja potražite na stranici njenog centra Virtus5, Facebook stranici centra ili Instagram profilu i pročitajte korisne informacije o namirnicama i zdravoj prehrani.