Vrijeme u kojem živimo je najblaže rečeno zahtjevno. Sa svih strana do nas pristižu informacije o širenju virusa, o novooboljelima od kojih se neki lakše, a neki teže nose sa posljedicama ove bolesti. Sve češće nas pogađaju potresi u kojima ljudi u trenutku ostaju bez svojih domova, bez svega. A živjeti suočeni s okolnostima proizašlim iz ovih promjena predstavlja pravi izazov.

Preplavljeni negativnim emocijama, počeli smo se udaljavati jedni od drugih, ali i sami od sebe. I postavlja se pitanje kako uopće možemo dobro funkcionirati u okolnostima koje sve manje nalikuju onome što nazivamo normalnim, uobičajenim životom. Svakodnevno smo suočeni sa strahom i brigom za vlastitu sigurnost i zdravlje, za sigurnost i zdravlje naših najdražih. 

Ove okolnosti nas na neki način podsjećaju da se ostvarimo u unutrašnjem miru bez obzira na sve što nas okružuje.

Upravo zato sam odlučila objediniti u zbirku sve kanalizirane meditacije koje su mi darovane i podijeliti ih sa vama.  Cilj “21 meditacije ljubavi” je da vas dovedu do novih spoznaja, da vam omoguće da ostvarenja unutrašnje sreće i ravnoteže.

Meditacije u ovoj zbirci su na neki način po svom sadržaju i namjeni svrstane u četiri skupine.

Prvoj grupi meditacija je cilj da energetski pročiste, ojačaju i podignu vibraciju vašeg tijela.

U drugoj grupi su meditacije koje će vodeći vas kroz prekrasne slike prirode, dovesti do osjećaja sjedinjenosti sa svime stvorenim, podižući na taj način vibraciju vašeg tijela na svim razinama. Tek tada imate priliku spoznati jednu drugačiju, potpuniju sliku svijeta u kojem živimo.

Treća grupa meditacija su vježbe ostvarenja. Svatko od nas priželjkuje neka pozitivna ostvarenja u svom životu. No kako to postići? Ove meditacije će vam pomoći da osvjestite kako podizanjem vlastite vibracije, usmjeravanjem naših misli i energije u smjeru željenog krećemo putem ostvarenja.

Četvrtu grupu meditacija sam nazvala Put u nepoznato. To je putovanje na koje možemo krenuti tek onog trenutka kada utihnu misli, a svoje srce i um otvorimo novim spoznajama, dopuštajući da budemo vođeni. Tek tada možemo spoznati kako smo okruženi energijama Ljubavi i kako smo, baš svi mi bezuvjetno voljeni. A samo jedan trenutak takve spoznaje može vas zauvijek promijeniti. 

I nemojte zaboraviti da neuspjeh ne postoji jer svaki trenutak radosti i ljubavi koji proizađe iz ovih iskustava neizostavno mijenja vaš život na bolje.

Moja je želja da svima vama koji se odlučite pročitati ovu zbirku, a u trenucima tišine i sami prođete kroz njih, one pomognu da otkrijete tajnu vlastite prirode, da vas dovedu do onog što nazivate sretnim životom.


Kako koristiti meditacije?

Naravno meditacije možete koristi u bilo koje vrijeme i u bilo kojim okolnostima, ali dnevna rutina ima mnoge dobrobiti.

Svako jutro prije odvojite nekoliko minuta svog vremena, udobno sjednite, po mogućnosti na svježem zraku i pročitajte jednu meditaciju.

Nemojte žuriti. Pokušajte svaku riječ doživjeti cijelim svojim bićem…

Primjer meditacije

Smjestite se u udoban položaj i zatvorite oči. Usmjerite pažnju na svoje disanje. Duboko udahnite iz područja dijafragme i dopustite da udah polako ispuni čitavo  vaše tijelo… Neka ispuni vaš trbuh, pluća, provucite ga sve do trećeg oka i onda  ga lagano ispustite kroz nos van… Nastavite sa dubokim disanjem…

Osjetite sada sitne korjenčiće kako se spuštaju iz vaših stopala u središte Zemlje.  Osjetite iscjeliteljsku energiju Zemlje kako se penje do vaših stopala, kako prolazi kroz vaše noge sve do vaše korijenske čakre… Osjetite ovu iscjeljujuću energiju kako ispunjava vašu sakralnu i solarnu čakru… Sada je čitav vaš trbuh ispunjen toplom energijom Zemlje. Prepustite se na trenutak ovom osjećaju… Osjetite kako se energija Zemlje penje do vašeg srca…. Dopustite da se vaše srce okupa u ovoj iscjeljujućoj energiji…Neka sada energija Zemlje prođe sve do vašeg grla, trećeg oka, dopustite da prođe sve do vrha vaše glave… Neka poput slapa prekrasne svjetlosti prođe kroz vašu krunsku čakru spajajući vas s Nebom…. Osjetite sada energiju Neba i Zemlje kako prolaze vašim tijelom. Vi ste sada sigurni i usidreni između Neba i Zemlje… Dozvolite sebi par trenutaka uživanja u ovom osjećaju…

Vizualizirajte sada kako ste okruženi toplom, narančastom svjetlošću… Osjetite kako ova svjetlost okružuje čitavo vaše tijelo… Udahnite sada narančastu svjetlost u svoje srce i dopustite neka ispuni polako čitavo vaše tijelo, svaku vašu stanicu. Sada ste u potpunosti okruženi ovom toplom narančastom svjetlošću izvana i sjajite ovom svjetlošću iznutra. Ponovno usmjerite pažnju na svoje srce i pomoću izdaha počnite upućivati ovu prekrasnu svjetlost iz svog srca prema van… Pošaljite je svojim bližnjima, svim ljudima…svemu stvorenom. Dajte si par trenutaka da uživate u ovom osjećaju…


Odlučila sam se za samopublikaciju kojom ću uz vašu pomoć stići do cilja – izdavanja ove zbirke meditacija. Zato sada trebam vaše sudjelovanje u ovom projektu.

Naravno, za sve vas koji me podržite slijede nagrade.

  • Za donaciju u iznosu od 30 kn dobit ćete skraćenu verziju pdf izdanja knjige u kojem ćete se moći upoznati s osnovnim meditacijama.
  • Za donaciju od 45 kn dobit ćete kompletnu zbirku meditacija, dakle znatno povoljnije od tiskane knjige.
  • Za donaciju od 70 kn dobit ćete pdf izdanje knjige i konzultaciju za uspješnije provođenje meditacija.

Ukoliko se odlučite za neku od ovih opcija, potrebno je da mi pošaljete vašu mail adresu na koju će vam biti poslani podaci potrebni za uplatu, a nakon uplate donacije dobit ćete vaš primjerak pdf knjige. Moja mail adresa je [email protected]

Hvala vam svima koji ste putovali i nadalje ćete putovati sa mnom stazom otkrivanja vlastite prirode.🙏

Jasna


Clouds photo created by jcomp – www.freepik.com