Foto: uspesnazena.com

Svaki čovjek na svijet dolazi s urođenom gipkošću, zato djeca lako prave špagu ili stavljaju nogu za vrat.

78
Vremenom se gipkost tijela i pokretljivost zglobova smanjuju, a dugi sati sjedenja u kancelariji uzmu svoj danak. Stoga postaje teško u potpunosti ispraviti leđa ili samostalno zakopčati patentni zatvarač na haljini, piše uspesnazena.com.

Pripremili smo vam 5 vježbi koje će vam pomoći da provjerite gipkost različitih dijelova tijela i na temelju toga će vas svrstati u određenu starosnu grupu.

Samo budite spremni i za loše vesti, jer može se dogoditi da vas rezultat ne razveseli. Prije vježbanja se malo zagrijte: odradite par skokova, čučnjeva ili podizanja nogu.Provjeravamo gipkost leđa

Učinite ovako:

♦ Je li bilo lako? Čestitamo! Vi ste ili dobro razgibani ili jako mladi.

♦ Uspjeli ste, ali sa naporom? Trebali bi se češće razgibavati.

♦ Ako vam je jako teško, onda obuhvatite dlanovima laktove na leđima i ostanite nekoliko minuta u tom položaju. Trenirajte češće ako ne želite dobiti sindrom smrznutog lakta.

….

Provjeravamo gipkost kičme

Učinite ovako:

♦  Ako ste uspjeli dodirnuti pod dlanovima ili dodirnuti pod iza svojih stopala – odlično! To znači da nemate više od 25 godina ili se redovno i pravilno istežete.

♦  Ako ste dodirnuli pod barem prstima i to je dobro, ali trebali bi još raditi na razgibavanju.

♦ Ukoliko uopće niste uspjeli dodirnuti pod, trebali bi češće trenirati. Vaša kičma je izgleda spremna samo za fotelju, deku i štrikanje.

78
Provjeravamo gipkost zadnjeg vratnog dijela i ramenog pojasa

Učinite ovako:

 

♦ Ako ne uspijevate dodirnuti rukama pete, nemojte se forsirati, samo se malo izvijte unazad, pridržavajući leđa rukama. Trebali bi još raditi na gipkosti. Što se tiče vašeg uzrasta, očigledno niste tinejdžer.

♦ Ako vam je to bilo jednostavno, čestitamo, odlično ste razgibani! Izađite iz poze bez naglih pokreta.

….

Provjeravamo gipkost kukova

Učinite ovako:

♦ Ako ste dodirnuli čelom koljena i ako ste mogli ostati u toj poziciji barem par minuta, možemo se radovati zbog vas! Fizički uzrast vam je blizu školskog.

♦ Ako niste uspjeli ili vam se noga nevoljno savijala, onda vašim zglobovima nedostaje pokretljivosti, a zadnjim mišićima butina elastičnosti.

77

Provjeravamo gipkost koljena

Učinite ovako:

♦ U mladosti ova vježba ne predstavlja problem. Praveći sitne korake, polako, pređite iz poze za sklekove u pozu slova A.

♦ Poslije 30-te postaje teško odraditi ovu vježbu bez savijanja laktova, koljena ili kičme. Najvažnije je odrediti gdje je problem i posvetiti više pažnje istezanju.

♦ Ako uopće niste uspjeli napraviti vježbu, sigurno imate više od 50 godina i uopće niste na „ti“ sa sportom.

Koja vježba vam je bila najteža od svih? Napišite nam u komentarima. Provjerit ćemo zajedno koji dio tijela je po statistici teže istezati što ste stariji.

uspesnazena.com

23 TESLINA PLOČA

TESLINA LJUBIČASTA PLOČA

Kućni bioterapeut!

Jedno od najvećih praktičnih dostignuća istraživanja Tesline materijalne i duhovne ostavštine i jedno od najpopularnijih sredstava u alternativnoj medicini.

Teslina ploča djeluje kao prijenosnik kozmičke energije i tako oko sebe stvara pozitivno polje koje ozdravljuje, oživljava proces regeneracije stanica, sprječava razvoj bolesti, umanjuje posljedice stresa i pospješuje opće raspoloženje.

Pomaže kod: svih vrsta bolova, migrene, išijasa i reume, mučnine upale sinusa, zubobolje, upala, nesanice... Djelovanjem Tesline ploče smanjuju se i otklanjaju negativne vibracije u hrani, vodi i drugim tekućinama.

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.