Niži astrali koriste energije koje dolaze od entiteta koji se ne skrivaju i ne predstavljaju se lažno kao božanska bića i radi toga stvaraju veću količinu straha kod ljudi; viši astrali su korištenje energija onih entiteta i realnosti koji se lažno predstavljaju kao božanska bića, a “nadređeni” su entitetima nižih astrala. Tu smo žrtve prevare jer nam mogu predstavljati da se povezujemo s anđelima, Bogom i svjetlom, a entiteti i njihovi predstavnici ovdje se prikazuju kao posrednici do Izvora. Ovdje treba napomenuti da u “tehnike” viših astrala spadaju i religijski obredi i rituali, mnoga new age učenja i tehnike te vizualizacije i afirmacije usmjerene na nekoga drugoga bez pristanka osobe.

atma.hr – 52
Korjenska čakra

Parazitsko kačenje na prvoj čakri nikad nije potpuno direktno, već nam se neko kači sa razine neke svoje druge čakre na našu prvu čakru ili na temelju ugovora i entiteta koje sam ima na prvoj čakri. U pozadini je manjak vjere u sebe i svoje sposobnosti te egzistencijalni strahovi.

Sakralna čakra

Na drugu čakru može biti direktno kačenje sa tuđe druge čakre, a u srži su naše neispunjene potrebe i osjećaj samoće. Tad kad dođemo do točke gdje osjećamo samo na Zemlji i u ovom životu, lako se isprojicira na nekoga tko nam se nađe u blizini ili barem djelomično odgovara opisu toga što želimo da je to prava osoba. To vremenom vodi u frustraciju jer ispunjenja nema u parazitskim odnosima.

Solarni pleksus

Solarni pleksus često ima direktna kačenja jer ponovo sa pozadinom koja je obojena strahom težimo pripadati nekoj skupini u kojem god smislu-kvart, struka, statusno društvo, ideologija, filozofija…u pozadini je uvijek strah da ćemo biti neprihvaćeni. Ili kada stvaramo lažne identitete na razini solarnog pleksusa, uvijek su u energetskim dinamikama koje su stvorene za krađu energije, agresor koji se veže žrtvi na solarni pleksus, slabi je i dominira svojom voljom kroz strah.

atma.hr – 52
Srce i gornje čakre

Kačenja postoje i na razini gornjim energetskih centara, od srca do krunske, no ona obavezno uključuju spajanje sa astralnim realnostima, bilo višim bilo nižim i uplitanje u slobodnu volju ( nekad je riječ o ugovorima duše a nekad jedna osoba u odnosu svjesno upravlja tuđim mislima, emocijama i slično), putem magije viših ili nižih astrala.

Magija

Riječ magija označava svako uplitanje u slobodnu volju. Magija znači “vještina”. Niži astrali koriste energije koje dolaze od entiteta koji se ne skrivaju i ne predstavljaju lažno kao božanska bića i radi toga stvaraju veću količinu straha kod ljudi; viši astrali su korištenje energija onih entiteta i realnosti koji se lažno predstavljaju kao božanska bića, a “nadređeni” su entitetima nižih astrala. Tu smo žrtve prevare jer nam mogu predstavljati i da se povezujemo sa anđelima, Bogom i svjetlom, a entiteti i njihovi predstavnici ovdje se prikazuju kao posrednici do Izvora. Ovdje treba napomenuti da u “tehnike” viših astrala spadaju i religijski obredi i rituali, mnoga new age učenja i tehnike te vizualizacije i afirmacije usmjerene na nekoga drugoga bez pristanka osobe.

Ponekad osobe programiraju kristale da nekome pokažu istinu, i kristali djeluju na osobe, međutim osoba je nesvjesno unijela u kristal svoju verziju istine, i svoje želje i potrebe, koje se sada nameću osobi koja je prihvatila kristal. Ovo je također oblik miješanja u slobodnu volju.

Ljubavna magija je isto uplitanje u slobodnu volju, stoga je neprikladno magiju dijeliti na “crnu”, “bijelu”, “ljubavnu” itd.

Na prvoj razini je osoba žrtva, koja daje svoju moć u nečije ruke i traži osobu koja sa bavi magijom da nešto učini za nas, i nismo svjesni posljedica takvog djela.

Na drugoj osoba postaje kreator i postajemo korisnik tehnika koje koristimo da promijenimo stvari u životu s kojima smo nezadovoljni. Moć je u našim rukama.

Osvještavanjem toga da nam ta iskustva ne trebaju, dolazimo do razine gdje postepeno predajemo Izvoru sve u ruke i stječemo povjerenje da ćemo dobiti apsolutno sve što nam je potrebno.

Saša Momić
https://www.facebook.com/profile.php?id=100008818061890