Foto: pixabay.com

Zimski solsticij donosi vrijeme za povlačenje i rad na stvarima “iza kulisa” na neki način. Vrijeme je da zastanete i vidite veću sliku – da razmislite o svom životu i o većim istinama. Vrijeme za odmor, ponovnu procjenu i usklađivanje vaših prioriteta kako bi odgovarali vašim vrijednostima u ovoj fazi vašeg života.

atma.hr – 52
Zimski solsticij je vrijeme kada je aksijalni nagib Zemlje najudaljeniji od Sunca. Na sjevernoj polutki to odgovara prvom danu zime; na južnoj hemisferi, prvom danu proljeća.

Napomena: U obje hemisfere progresija znakova zodijaka – koji stoje pod energijom atmosfere – identična je – pa ritual za maksimiziranje vremenskih razdoblja ostaje isti.

Zimski solsticij donosi prevlast energije posljednjih znakova zodijaka: Jarca, Vodenjaka i Riba. Ovi znakovi nastoje organizirati društvo u kohezivnu cjelinu koja radi zajedno kako bi se osigurao opstanak za sve.

Jarac organizira druge prema praktičnom cilju, koji, kada se postigne, osigurava sigurnost fizičkog preživljavanja svih uključenih. Vodenjak se širi izvan neposrednog kruga da uključi čovječanstvo kao cjelinu.

Ovaj znak se bavi dodavanjem objektivne perspektive i pokazuje drugima kako surađivati ​​kao grupa, kako bi postigli mentalni sporazum i koheziju. Ribe se bave povezivanjem s višom snagom da osiguraju preživljavanje i blagoslove za sebe i sve oko sebe.

Zimski solsticij donosi vrijeme za povlačenje i rad na stvarima “iza kulisa” na neki način. Vrijeme je za iskorištavanje resursa i kretanje u smjerovima koji nadilaze vaše osobne ciljeve – oni mogu biti poslovna želja, razvijanje kreativnoga talenta ili sudjelovanje u ostvarenju cilja koji vam je važan.

Vrijeme je da zastanete i vidite veću sliku – da razmislite o svom životu i o većim istinama zajedničkog nazivnika između vas i vaših vršnjaka. To je također vrijeme za unutarnji rast – odvojite vrijeme za meditaciju i molitvu, povezujući se s Višom snagom koju možete pretvoriti u udobnost, podršku, uvide i zaštitu u kriznim vremenima.

atma.hr – 52
Najbolje korištenje ovog vremena: Provedite neko vrijeme sami, organizirajte svoje životne prioritete i svoje vrijeme.

Sagledajte važne ciljeve koje ste dosegnuli do ovog trenutka u svom životu i planirajte ciljeve koje biste željeli postići u idućoj godini.

To je vrijeme za odmor, ponovnu procjenu i usklađivanje vaših prioriteta kako bi odgovarali vašim vrijednostima u ovoj fazi vašeg života.

Slavljenje života na dan zimskog solsticija

Vrijeme je sve. Ako iskoristite priliku u pravo vrijeme, postići ćete uspjeh. Na primjer, kada je plima u oceanu, tada nije pogodno vrijeme za surfanje. Pravila koja nam svakodnevno prikazuje majka priroda su očigledna. Surađivanjem s tim većim tempom možemo se uklopiti u prirodni svijet i koristiti svoje cikluse u našu korist.

Kada poštujemo principe prirodnog izbora trenutka, surađujemo sa životom i znamo kada se trebamo povući i kada se trebamo pokrenuti da bi postigli uspjeh. Vrijeme kada krećemo naprijed može se koristiti za pokretanje novih smjernica koje su nam važne.

Vrijeme za povlačenje može se koristiti za jačanje našeg položaja, organiziranje naših života i jačanje unutar sebe. Vrijeme ravnoteže otvara priliku za svjesno uživanje u našim životima i ljudima u našem svijetu.

Ovo je vrijeme žrtvovanja odlika prošlog ponašanja koje više nisu korisne za vas. Tražite blagoslov od Viših Snaga da nastavite u sljedećoj godini svog života ostavljajući značajke koje vas više ne služe. Ako je moguće, obavite ovaj ritual s najmanje jednom osobom. Veća skupina će povećati snagu za sve.

atma.hr – 52
Na ovaj dan napravite popis tri kvalitete koje biste željeli eliminirati iz svog uobičajenog obrasca postojanja. Nakon pažljivog razmatranja vašeg popisa, odaberite JEDNU od tri karakterne kvalitete koju biste željeli da vaša Viša sila ukloni.

Na komadiću papira zapišite to ponašanje i navedite četrdeset slučajeva kada vam je u životu odnemoglo. Ovo je dan za ostavljanje tog ponašanja iz svoje prošlosti iza sebe.

Da biste pokazali svoju odlučnost, ako ste u prikladnom okruženju, napravite krijes i zapalite svoj papir. Ako nemate pristup sigurnoj vatri, rastrgajte papir na komade, bacite u wc školjku i pustite vodu, simbolično se oslobađajući te karakteristike.

banner za knjige sretan novac

U naredna tri dana obratite pažnju i uvjerite se jeste li tu kvalitetu ostavili iza sebe. Samo ako ste svjesni možete se toga trajno osloboditi. Vaša će odlučnost stvoriti novu naviku.

Na dan koji označava početak svakog od četiri godišnja doba, tijekom povijesti ljudi se okupljali u skupinama kako bi proslavili novi ciklus. Ritual slavljenja života koji je predložen za pojavu novog ciklusa može se obaviti samostalno ili kao dio grupe koja može osnažiti novi ciklus kroz zajedničku proslavu!

Pripremila: Suzana Dulčić / ATMA