Što znači Sveto? Sakralni centar… Sakralni položaj tijela… Sakralno značenje pokreta… Sakralni ples..? Sve su to pojmovi koji imaju jednu od najvažnijih uloga u praksi Bereginja. Sakralno znači Sveto. Ali u smislu da je Duh prisutan u materiji i materija usklađivanjem elemenata dobiva život, plodnost, svetost… i višestruko uzvraća Duhu. Produhovljena materija koja zbog svoje strukture ima sposobnost komunikacije s višim silama.

I bez nas priroda ima svoj Sakralni život, ples duha i materije, ples između Gornjeg i Donjeg svijeta, u ovom Srednjem svijetu. Ples Svjetla i Zemlje odvija se i bez nas.

Ali mi kao ljudska bića imamo izuzetno veliki potencijal sudjelovanja u vezi Duha i Materije, iz razloga što nam je data Svijest. Imamo dar pojačati tu komunikaciju i iskoristiti je u svrhu podizanja kolektivne svijesti i života. Drevne su civilizacije poznavale te oblike svete komunikacije, kroz rituale i obrede. Ovdje moram napomenuti da to nije nikakav oblik religije. Naprotiv, razne su religije kroz povijest odsijecale dijelove i unakazile te oblike uvažavanja viših sila, te vještine razgovora s njima. Stari slavenski narodi poznavali su ovaj jezik i njime govorili. Taj jezik najprije počinje zahvalnošću i dubokim poštovanjem prema svemu živom, a posebno prema prirodi.

Na tome se temelji praksa Bereginja. Svaki položaj tijela, svaki pokret, svaki simbol, a ponajviše odnos prema svetom prostoru i postavljanje namjere, ima svoje Sveto značenje. Kroz praksu, posvećenu praksu i postupno usavršavanje, taj nas jezik uči komunicirati s postojanjem i podržavati svetost života. Povezivanjem sa svetom strukturom simbola i pokreta zapravo usklađujemo svoje tijelo i energiju prema „Božanskom dizajnu“. Učimo jezik energetskih zakona ravnoteže između fizičkog, emocionalnog i mentalnog tijela. Usklađivanje ove tri razine nije samo po sebi cilj prakse. Kada dođemo do takvog usklađivanja, tu zapravo počinjemo, tek tada smo spremni utjeloviti i otjelotvoriti svoj potencijal kao ljudskog bića.

Više o praksi i mudrosti Bereginja možete pročitati na mojim stranicama
Fb: https://www.facebook.com/ples.bereginja
Insta: @slavenska_carobnica_pokreta

Prvu narednu uživo radionicu ove Prakse održat ću 22.10. 17h u Poreču
Detaljnije informacije možete pročitati u opisu događaja:
https://facebook.com/events/s/ples-bereginja_zenski-krug-u-p/501929338454523/

Za sve dodatne informacije, individualne konzultacije i čitanja Slavenskog horoskopa života, suradnje, online i uživo radionice, možete mi pisati na mail [email protected]

A moj rad možete vidjeti i na mojoj web stranici:
http://laticabereginya.com/
Kao i youtube kanalu:
https://youtube.com/channel/UCJKga8kz_CZdCMfvx3Ptk9g

Srdačno,
Latica – Slavenske Čarobnica Pokreta

bereginja 1