Radionica Konstelacija
„Prošlost, sadašnjost i budućnost: ovdje i sada“

11.05.2024 PULA / 18.05.2024 ZAGREB / 25.05.2024 RIJEKA

Naša zapadnjačka kultura dijeli vrijeme i događaje na prošlost, sadašnjost i budućnost. Vrijeme je za nas ravna linija podijeljena u tri dijela, dok je za istočnjačku kulturu ono predstavljeno krugom u kojem se ciklički izmjenjuje vrijeme i pripadajući mu događaji. Poput izmjene dana i noći, udaha i izdaha, yina i yanga, godišnjih doba, života i smrti i sličnih cikličkih ponavljanja.

Prošlost i „jučer“ su nas doveli do danas, do ovog trenutka, koji će svojom kvalitetom ili nekvalitetom naše percepcije i naših izbora utjecati na ono što će se desiti sutra ili u bliskoj/daljoj budućnosti. No bez obzira na to , činjenica je da imamo samo sada, ovaj trenutak, i da dok dođemo do kraja ovog teksta i dalje ćemo imati samo „sada/ovaj trenutak“ iako se je on , čitajući, pomaknuo za nekoliko sekundi ili minuta.

Koliko smo puta čuli frazu da trebamo živjeti u sadašnjem trenutku? I doista, gotovo da nema istinitijeg i mudrijeg životnog savjeta, no kao da nam primjena istog baš i ne polazi tako lako za rukom. U ovom trenutku u kojem jesmo, imamo neko polazište, neku točku od koje krećemo, no ona nije baš uvijek startna pozicija od koje krećemo, koju smo sami ostvarili isključivo na temelju naše startne pozicije od trenutka kad smo se rodili preko izbora i odluka do današnjeg dana.

Naravno, mi jesmo „produkt“ našeg dosadašnjeg života, izbora i odluka koje smo napravili, no mi smo i dio kako vidljivog obiteljskog sustava iz kojeg potičemo (primarna obitelj čije članove i životni put znamo) tako i nevidljivog obiteljskog sustava (članovi obitelji/naši preci koje nismo upoznali, a za koje smo čuli samo po pričanju drugih). Bez obzira što ih ne znamo, oni su dio nas odnosno mi smo dio njih, jer potičemo iz zajedničkog obiteljskog stabla.Njihov (ne)izravni upliv na naše živote, može biti uzrok problema i izazova sa kojima se susrećemo i koje ne znamo/ ne možemo riješiti, bez obzira na trud, upornost, zalaganje u jednom ili više segmenata života.

Kako možemo naći rješenje ako ne znamo uzrok problema?

Kako možemo biti i živjeti u sadašnjem trenutku i kreirati ga za idući trenutak koji će nas podržati na našem životnom cikličkom putu, u našim izborima i izazovima, ako ne znamo da smo dio nečega nevidljivog i većeg od nas, što traži da bude viđeno, priznato i prihvaćemo, bez obzira na to što to jest?

Povezivanje, prihvaćanje, zahvalnost i poštovanje svima i svemu što nas je dovelo do ovog svjesnog trenutka postojanja je ono čemu nas Konstelacije uče i potiču da shvatimo , osjetimo i nađemo najbolje mjesto za nas :kako u našem obiteljskom sustavu, tako i u našem životu, u sadašnjem trenutku.

Ono što se je iskreiralo u prošlosti, daje rezultate u sadašnjosti. Na nama je da napravimo svjesni izbor u sadašnjem trenutku, kako bi onaj idući bio za naše najviše dobro, kao i dobro naše djece i generacija poslije nas. Naš život ne postaje bolji slučajno, on postaje bolji promjenom. Konstelacije su nam velika pomoć u tome, a voditeljica konstelacija je tu da vas prati kako biste se tijekom prolaska kroz promjenu osjećali sigurno i podržano.

Konstelacije su namijenjena punoljetnim osobama bez obzira na rod, spol, rasu, religiju ili seksualnu orijentaciju. Konstelacije ne osuđuju niti prosuđuju. Privatnost je zaštićena i zagarantirana.

Konstelacije vam mogu pomoći spoznati, razumjeti i prihvatiti samoga sebe kako bi ostvarili svoje potencijale, uspostavili zdrave odnose te živjeli potpuniji i smisleniji život.
Cilj je zajedničkim radom i doprinosima pronaći kvalitetna i djelotvorna rješenja za trenutne zapetljaje.

U sigurnom okruženju svatko može učiniti korak naprijed u obiteljskim, prijateljskim i poslovnim odnosima

Konstelacije su izuzetno učinkovita terapeutska metoda koja nam u kratkom vremenu omogućuje dobivanje novog uvida u bit zapetljaj i najsloženijih životnih situacija te u moguća rješenja i odgovore. Konstelacije se koriste u timskom vođenju, psihoterapiji, organizacijskom savjetovanju, superviziji, medijaciji, kazališnoj umjetnosti.

Kako se rade Konstelacije?

Raspoređujući u prostoru ljude ili predmete, osoba vizualizira unutarnju sliku problema, zatim prolazi kroz spoznajni proces te sagledava nove mogućnosti djelovanja i rješenja.
Svaki sudionik može odabrati razinu svog sudjelovanja. Velika većina sudionika konstelacije doživljava kao izuzetno iskustvo koje im je donijelo pozitivne promjene u fizičkom, emocionalnom, mentalnom i duhovnom životu.

Za dodatne informacije i prijave za sudjelovanje obratite nam se mailom na [email protected] ili na ++ 385 91 33 66 750.

Uz ime i prezime potrebno je ostaviti svoju e-mail adresu i broj mobitela.

Preporučena donacija za radionicu: Euro 70,00.
Preporučena donacija za individualni rad (1 h preko telefona): Euro 55,00

O Ines Lazarević Rukavina

Ines je u stalnom dodiru s konstelacijama od 1996. godine od kada sudjeluje na mnogim radionicama, seminarima i edukacijama s eminentnim voditeljima konstelacija iz svijeta i Hrvatske. Tu je dovoljno spomenuti Jan Jacob Stama i Bert Hellingera uz Johannesa B. Schmidta.
Konstelacije su sredstvo kroz koje je radila na svojim unutrašnjim procesima i razvijala svoje potencijale.
Sada dobrobit konstelacija dijeli s drugima, pružajući im mogućnost i sredstvo pomoću kojih mogu bolje razumjeti što se događa u njihovim životima, kako se mijenjati i poboljšati kvalitetu svog života.
Postići ono što konstelacije nose u sebi a to je, kako to dobro opisuje jedna rečenica – postaviti sve na svoje mjesto.

Detalje o konstelacijama potražite na web stranici našeg CIRUSSA.
WWW.CIRUSS.NET

Lijepo Vas molimo da informaciju o radionici proslijedite svojim prijateljima i znancima.
Zahvaljujem se na Vašem odazivu i podršci,
Lijep i nasmiješen dan,
Ciruss tim