Tko smo mi

Adresa naše web-stranice je: https://atma.hr.

Koje osobne podatke prikupljamo i zašto

Komentari

Kada posjetitelji napišu komentar na web-stranici mi prikupljamo podatke prikazane u formi komentara, i također IP adresu posjetitelja kao i string korisničkog agenta preglednika kako lakše detektirali spam.

Moguće je da je anonimiziran string kreiran iz vaše adrese e-pošte (koji se također zove hash) dostavljen Gravatar servisu kako bi provjerili da li ga koristite. Pravila privatnosti Gravatar servisa dostupna su ovdje: https://automattic.com/privacy/. Nakon odobrenja vašeg komentara, vaša profilna slika je javno vidljiva u kontekstu vašeg komentara.

Medij

Ako prenesete sliku na web-stranicu, trebali bi izbjegavati prijenos slika koje imaju ugrađene podatke o lokaciji (EXIF GPS). Posjetitelji web-stranice mogu ih preuzeti i izdvojiti bilo koje podatke o lokaciji iz slika sa web-stranice.

Kontakt forme

Kolačići

Ako napišete komentar na našoj web-stranici, možete odabrati da spremite ime, adresu e-pošte i web-stranicu u kolačiće. Ovo je kako bi vam olakšali ponovno komentiranje, da ne morate ponovno unositi te informacije. Ovi kolačići traju godinu dana.

Ako imate račun i prijavite se na ovu web-stranicu, postaviti ćemo privremeni kolačić kako bi utvrdili da li vaš preglednik prihvaća kolačiće. Ovaj kolačić ne sadrži osobne podatke i briše se kada ugasite preglednik.

Kada se prijavite, također ćemo postaviti nekoliko kolačića kako bi sačuvali vaše podatke o prijavi i vaše postavke zaslona. Kolačići prijave traju dva dana, i kolačići postavki zaslona traju godinu dana. Ako odaberete “Zapamti me”, vaša prijava će trajati dva tjedna. Ako se odjavite s računa, kolačići prijave biti će uklonjeni.

Ako uredite ili objavite članak, dodatni kolačić biti će spremljen u vašem pregledniku. Ovaj kolačić ne sadrži osobne podatke i samo ukazuje na ID objave članka koji ste upravo uredili. Kolačić istekne nakon 1 dana.

Ugrađeni sadržaj s drugih web-stranica

Članci na ovoj web-stranici mogu sadržavati ugrađeni sadržaj (npr. video, slike, članke, itd.). Ugrađeni sadržaj sa drugih web-stranica ponaša se istovjetno kao da je posjetitelj posjetio tu drugu web-stranicu.

Ove web-stranice možda prikupljaju podatke o vama, koriste kolačiće, imaju ugrađeno dodatno praćenje od trećih strana, i nadgledaju vašu interakciju s tim ugrađenim sadržajem, uključujući praćenje vaše interakcije s ugrađenim sadržajem ako imate račun i prijavljeni ste na web-stranici.

Analitike

S kime dijelimo vaše podatke

Koliko dugo čuvamo vaše podatke

Ako napišete komentar, komentar i njegovi meta podaci su sačuvani zauvijek. To je zato da možemo automatski prepoznati i odobriti buduće komentare, umjesto da ih držimo na čekanju za odobrenje.

Za korisnike koji se registriraju na našoj web-stranici (ako ih ima), mi također pohranjujemo osobne podatke koje navedu u njihovim korisničkim profilima, Svi korisnici mogu vidjeti, urediti, ili obrisati svoje osobne podatke u bilo koje vrijeme ( osim što ne mogu promijeniti svoje korisničko ime). Administratori web-stranice također mogu vidjeti i urediti te informacije.

Koja prava imate nad svojim podacima

Ako imate račun na ovoj web-stranici, ili ste pisali komentare, možete zatražiti primanje izvozne datoteke osobnih podataka koje imamo o vama, uključujući sve podatke koje ste nam dostavili. Također možete zatražiti brisanje svih osobnih podataka koje imamo o vama. Ovo ne uključuje bilo koje podatke koje smo obavezni držati za administrativne, pravne ili sigurnosne namjene.

Gdje šaljemo vaše podatke

Komentari posjetitelja mogu se provjeriti putem automatske usluge za otkrivanje neželjene pošte.


MailPoet newsletter i emailovi

Ako ste se pretplatili na naš newsletter ili ako ste član naše web stranice (možete se prijaviti) ili ako ste nešto kupili na našoj web stranici, postoji dobra šansa da ćete primiti e-poštu od nas.

Poslat ćemo vam samo poruke e-pošte za koje ste se prijavili ili koji se odnose na usluge koje smo vam pružili.

Da bismo Vam poslali e-poštu, koristimo ime i adresu e-pošte koju nam dostavite. Naša stranica također prijavi IP adresu koju ste koristili prilikom prijave za uslugu kako biste spriječili zlouporabu sustava.

Cijenimo vašu privatnost i posvećeni smo očuvanju sigurnosti vaših osobnih podataka. Kada se predbilježite na naš newsletter i primanje zanimljivih e-poruka, koristimo MailerLite kao pouzdanu platformu za upravljanje i dostavu tih komunikacija. U tom postupku prikupljamo određene podatke, uključujući vašu adresu e-pošte i ime, kako bismo osigurali da primate sadržaj na koji ste se prijavili. S tim podacima postupamo s najvećom pažnjom, pridržavajući se svih relevantnih zakona o zaštiti podataka. Vaše podatke ne dijelimo s trećim stranama bez vaše izričite suglasnosti.

Naša web stranica također šalje poruke e-pošte putem usluge slanja MailPoeta. Ovo se odnosi na sve naše pretplatnike koji primaju naš dugogodišnji dnevni nesletter. Ova usluga omogućuje nam praćenje otvaranja i klikanja na našu e-poštu. Koristimo ove informacije kako bismo poboljšali sadržaj naših newslettera.

Nijedan identifikacijski podatak osim adrese e-pošte se ne koristi izvan ove web stranice.


Akismet

Prikupljamo informacije o posjetiteljima koji komentiraju na web-stranicama koje koriste našu Akismet anti-spam uslugu. Informacije koje prikupljamo ovise o tome kako je Korisnik podesio Akismet za web-stranicu, ali to obično uključuje IP adresu komentatora, korisnički agent, referent i URL web-stranice (skupa s ostalim informacijama koje komentator direktno dostavlja, poput njihovog imena, korisničkog imena, adrese e-pošte i samog komentara).


O kolačićima

Što su kolačići?

Kolačići su male podatkovne datoteke koje sadrže niz znakova koji se mogu spremiti na vaše računalo ili mobilni uređaj i koje na jedinstven način prepoznaju vaš preglednik ili uređaj. Možemo upotrebljavati tehnološka rješenja kao što su kolačići, pikseli i lokalna pohrana podataka za pružanje, zaštitu i razumijevanje proizvoda, usluga i oglasa.

Za što se upotrebljavaju kolačići?

Kolačići i druga tehnološka rješenja omogućuju stranici ili usluzi pristup informacijama o tome jeste li već pregledavali te stranice ili usluge na svom računalu ili uređaju. Stoga se ova tehnološka rješenja upotrebljavaju za pružanje proizvoda, usluga i oglasa, pomažu nam razumjeti kako se upotrebljavaju stranica ili usluga, pomažu vam da se učinkovito krećete između stranica, pomažu zabilježiti vaše preference i općenito poboljšavaju vaše iskustvo upotrebe naših usluga. Kolačićima se također može osigurati da oglasi koji vam se prikazuju na internetu odgovaraju vama i vašim interesima.

Zašto Atma upotrebljava kolačiće i slična tehnološka rješenja?

Upotrebljavamo kolačiće, piksele, lokalnu pohranu podataka i slična tehnološka rješenja kako bismo vam prikazali relevantan sadržaj, poboljšali vaše iskustvo te zaštitili Atmu i svoje korisnike. Možemo upotrebljavati ova tehnološka rješenja za isporuku usluge, pružanje usluge koja je jednostavna za uporabu, omogućuje da se jednostavno krećete unutar Usluge i da se koristite njezinim značajkama, kao što je pristup sigurnim područjima, te za pohranu podataka radi bržeg odaziva Atme. Možemo upotrebljavati ova tehnološka rješenja za prikupljanje podataka o načinu na koji se koristite Uslugom, na primjer koje stranice najčešće posjećujete i pojavljuju li vam se poruke o pogreškama na određenim stranicama. Možemo upotrebljavati ova tehnološka rješenja kako bismo bilježili vaše odabire (kao što su vaše korisničko ime, jezik ili područje na kojem se nalazite) i prilagodili vam Uslugu radi pružanja poboljšanih značajki i sadržaja. Ovi se kolačići mogu upotrebljavati i za bilježenje promjena koje ste napravili u pogledu veličine teksta, fonta i drugih dijelova stranice koje možete prilagoditi. Atma ili naši partneri u oglašavanju mogu upotrebljavati ova tehnološka rješenja za pružanje oglasa koji odgovaraju vašim interesima. Ova tehnološka rješenja mogu zabilježiti da ste pregledali određenu stranicu ili uslugu na svom uređaju, a mogu pratiti i aktivnosti pregledavanja drugih stranica ili usluga koje nisu Atma na vašem uređaju. Ovi se podaci mogu dijeliti s organizacijama izvan Atma, kao što su oglašivači i/ili oglašivačke mreže za pružanje oglasa ili pomoć pri mjerenju učinkovitosti oglašivačke kampanje. *Možemo upotrebljavati ova tehnološka rješenja za razumijevanje, poboljšanje i istraživanje proizvoda i usluga.

Koliko dugo kolačići ostaju na mojem uređaju?

Koliko će vremena kolačić ostati na vašem računalu ili mobilnom uređaju ovisi o tome radi li se o „trajnom” kolačiću ili kolačiću „sesije”. Kolačići sesije ostaju na vašem uređaju sve dok ne zatvorite preglednik. Trajni kolačići ostaju na vašem računalu ili mobilnom uređaju do njihova isteka ili brisanja.

Kolačići prve i treće strane

Kolačići koji pripadaju Atmi nazivaju se kolačićima prve strane, a kolačići koje druga strana postavlja na vaš uređaj putem naše Usluge nazivaju se kolačićima treće strane. Određeni davatelj usluge Atmi može postaviti kolačiće treće strane na vaš uređaj kako bi nam, primjerice, pomogao razumjeti kako se naša usluga upotrebljava. Naši poslovni partneri također mogu postavljati kolačiće treće strane na vaš uređaj kako bi vam pomoću njih mogli oglašavati svoje proizvode i usluge na drugim web-mjestima na internetu.

Kako možete nadzirati kolačiće ili druge mehanizme prikupljanja podataka

Slijedite upute koje se nalaze na web-mjestu ili pregledniku za mobilne uređaje (najčešće unutar odjeljka „Pomoć”, „Alati” ili „Uredi”) da biste izmijenili svoje postavke kolačića. Imajte na umu da ako onemogućite kolačiće ili druga tehnološka rješenja u svojem pregledniku, možda nećete moći pristupiti određenim dijelovima naše Usluge i drugi dijelovi naše Usluge možda neće funkcionirati ispravno.

Kako biste saznali više o mogućnostima koje oglašivači uglavnom nude pojedincima kako bi mogli utjecati na način na koji se podaci o njihovim aktivnostima na internetu prikupljaju i koriste tijekom vremena i putem web-mjesta trećih strana ili usluga na internetu, posjetite Inicijativu za mrežno oglašavanje na http://www.networkadvertising.org/managing/opt_out.asp, Udrugu za digitalno oglašavanje na http://www.aboutads.info/ ili Europski savez za interaktivno digitalno oglašavanje na http://youronlinechoices.eu/.