Jeste se zapitali zašto mit o postojanju srodne duše i dalje živi? Zašto je svako živo biće na planeti Zemlji u potrazi za svojom srodnom dušom i zašto duboko u sebi čeznemo za svojom drugom polovicom koja će nam konačno dati ono što nam manjka?
Zato što u ovoj realnosti postoji iluzija da smo odvojeni. U našoj dnk kodiran je osjećaj jedinstva i ljubavi koji nosimo s razine duše i koji nas stalno prisjeća na to da postoji savršena i prava ljubav.

Sama ideja o kompatibilnoj srodnoj duši ugrađena je duboko u našu podsvjest. Zato smo skloni reći – da barem nađem nekoga tko će me razumijeti, da je barem netko uz mene, da me barem netko voli…Svi unutar sebe čeznemo za tim da nam druga osoba, naša srodna duša nadomjesti unutarnju prazninu i osjećaj usamljenosti i da s njom pronađemo ljubav, sreću i razumijevanje.
Povrh toga u današnjem nesigurnom i kaotičnom svijetu zajednica sa kompatibilnom srodnom dušom daje nam osjećaj sigurnosti, mira i stabilnosti.  Nada da postoji negdje naša srodna duša stvara nam ugodu i pomaže da izdržimo teške dane.

Srodne duše Theta Centar 5

Što je srodna duša
Srodna duša je osoba koja nas toliko privlači da u nama aktivira sva sjećanja na osjećaj jedinstva i ljubavi koji imamo na razini duše. Taj osjećaj je ponekad tako snažan da nam može dati jednu nevjerojatnu snagu da prevladamo sve svoje strahove i blokade i uđemo u odnos. Međutim takvi odnosi mogu završiti bolno i traumatično gdje smo potpuno nesvjesni vlastitih vjerovanja.

Za razliku od karmičkog partnerskog odnosa, sa srodnom dušom osjećati ćemo kompatibilnost na svim nivoima –  na fizičkom, emotivnom, mentalnom i duhovnom nivou.

S druge strane, odnos sa srodnom dušom nam pomaže da brže duhovno rastemo. On nam puno snažnije nego ostali odnosi ocrtava naša duboko potisnuta vjerovanja i emocije u vezi sebe. Ako još uvijek niste osvijestili i prihvatili sebe, takvi kakvi jeste, srodna duša će biti savršeno ogledalo na koje ćete isprojicirati vaše nesavršenstvo.

Npr. ako su vas u djetinjstvu roditelji kritizirali,  kad odrastete, vaš unutarnji kritičar može biti toliko snažan da i dalje nastavlja prigovarati i ljutiti se što nešto niste dobro napravili. I kad upoznate vašu srodnu dušu, ona će, isto potpuno nesvjesno, raditi to vama. Iz čiste ljubavi i želje da duhovno rastete. Naravno kad nas obuzmu emocije, ovi procesi se vrlo teško prepoznaju.

Srodne duše Theta Centar 2

Put ka srodnoj duši vodi vas do vas samih. I obrnuto
Potrebno je istinski zavoljeti sebe, prihvatiti se sa svim vrlinama i manama, imati razumijevanja za svaku vašu reakciju i ponašanje. Ponašajte se prema sebi isto onako kako očekujete da se drugi ljudi i vaša srodna duša ponašaju prema vama. Izgradite kod sebe kvalitete koje bi htjeli vidjeti u vašoj srodnoj duši. Izađite iz osjećaja potrebitosti i nedostatka i uživajte u svom društvu.

Kad kreirate osjećaj zadovoljstva, životne radosti i ljubavi prema sebi, i kad se osjećate odlično bez obzira na drugu osobu, tada stvarate oko sebe energiju koja je privlačna. Ta nova vibracija  ide u eter i stvara nove vanjske okolnosti koje će privući vašu srodnu dušu.

Problem nastaje kad prizivamo svoju srodnu dušu iz energije očaja i potrebitosti i nesvjesnih strahova da će se ponoviti isto kao i u prethodnim vezama. Ako smo proživjeli iskustva zlostavljanja, verbalnog, emocionalnog ili seksualnog ili iskustva napuštanja i odbacivanja u prethodnim vezama (što uključuje i naše roditelje),  odnos sa srodnom dušom i sve buduće veze gledat ćemo kroz prizmu tih iskustava.

Zato je potrebno uroniti duboko u podsvjest i otkriti koja to vjerovanja u vezi ljubavi, odnosa, veza, bračne zajednice utječu na naša sadašnja iskustva sa srodnom dušom ili pak blokiraju njen dolazak.

Srodne duše Theta Centar 1
ThetaHealing je odlična tehnika za osvještavanje koja vjerovanja i emocije smo stvorili u prethodnim ljubavnim iskustavima, kao i iskustvima koja su imali naši preci i pretkinje. Često se može doći i do energije prošlih života u kojima ste već bili u odnosu sa srodnom dušom.

U našoj podsvjesti pohranjena je energija koja predstavlja blago koje trebamo iskopati da bi mogli nastaviti prema putu ljubavi.

Ako želite naučiti više o srodnim dušama, kako pronaći svoju srodnu dušu  i poboljšati odnos sa postojećom srodnom dušom možete upisati ThetaHealing tečaj SRODNE DUŠE. Tečaj traje 2 dana i uči nas tehnikama privlačenja srodne duše i radi dubok rad na podsvjesti kako bi se očistili genetski i povijesni programi i blokade vezane za srodnu dušu.

Drugi moćan tečaj Theta iscjeljivanja na temu ljubavi i partnerskog odnosa je tečaj VI I VAŠ PARTNER. Ovaj tečaj nam pokazuje koji su dijelovi partnerskog odnosa bitni i kako ih njegovati da bi stvorili partnersku vezu punu ljubavi i poštovanja. Tečaj nas vodi kroz 28 aspekata koje trebamo osvijestiti  u partnerskom odnosu da bi održali strast i osjećaj ljubavi, razumijevanje, spontanost, suosjećanje, povjerenje, zahvalnost i još pregršt visokovibrirajućih vrlina.  Na tečaju čistimo ograničavajuća vjerovanja u vezi ljubavi i partnerstva koja smo naslijedili od naših roditelja i stvaramo novo energetsko polje sadašnje ili buduće partnerske veze.

Srodne duše Theta Centar 4
Termini ThetaHealing tečaja Srodne duše u 2024.:

 • Zagreb + ONLINE 16.03. – 17.03.2024.
 • Rijeka 18.05. – 19.05.2024.
 • Zagreb + ONLINE 23.11. – 24.11.2024.

Kako bi upisali tečaj Srodne duše, potrebno je prethodno završiti Osnovni ThetaHealing tečaj.
Termini ThetaHealing tečaja Vi i Vaš partner u 2024.:

 • Zagreb + ONLINE 20.04. – 21.04.2024.
 • Rijeka 04.06. – 06.06.2024. (večernji termin)
 • Zagreb + ONLINE 14.12. – 15.12.2024.

Kako bi upisali tečaj Vi i Vaš partner, potrebno je prethodno završiti Kopaj dublje ThetaHealing tečaj.

NADAAutorica teksta i voditeljica tečajeva Srodne duše i Vi i Vaš partner:

 • Majstorica učiteljica Nada Šegvić
 • U theta iscjeljivanju od 2006. godine
 • Suočena s tragičnom smrti kćerke otvaraju joj se duhovni kanali
 • Posvećena duhovnom rastu klijenata, svrsi duše, emotivnom, energetskom i fizičkom zdravlju klijenata
 • Više o Nadi pročitajte ovdje

Prijavnica za ThetaHealing®