Priroda današnjeg dana je «Božji zakon, društveni zakon, naš zakon».

Postoji samo jedan neprijeporan zakon, a to je Božji zakon koji vrijedi za sve ljude. Ipak, ljudski zakon može biti zakon sve dok je u skladu s Božjim zakonom. No, poštivati Božji zakon ponekad je teško zbog toga što su postojeći ljudski zakoni suprotni Božjem zakonu.

atma.hr – 78
Ustanova državnog aparata u biti predstavlja očit znak da je čovjek u društvenom životu izgubio svijest o svojoj božanstvenosti i da je zbog toga bio prisiljen pribjeći vanjskoj vlasti. A vanjski je zakon uvijek sklon pograškama. Kad bi svaki čovjek uspio sačuvati u sebi tu spoznaju, ne bi moglo doći do razdora; ali kada ta spoznaja slabi, javljaju se umjetna sredstva i tako zajedno sa slabljenjem spoznaje našeg Jedinstva s Bogom, ljudima i prirodom koja nas okružuje niče javni oblik upravljanja, država koja ne predstavlja stvaran izraz života nego samo vanjsku prisilu ljudi koji su trenutno na vlasti!

Naš je zadatak da pristupimo proučavanju naših najvažnijih životnih pitanja, svatko od nas prije svega mora osporiti stoljećima nagomilane i svim snagama umne domišljatosti podupirane laži o nama samima kao i o svijetu koji nas okružuje.

Mario Piškur, jyotishi
www.vedskijyotish.com