Poruka današnjeg dana je «prihvatite sebe, bezuvjetno»!!

Ako se suprotstavite svojim uvjerenjima već i samim tim što ćete se zapitati je li ono u što vjerujete istinito, mogli biste otkriti nešto vrlo zanimljivo: čitavog ste života pokušavali biti dovoljno dobri za nekog drugog, a sebe ste stavljali na posljednje mjesto.

Žrtvovali ste svoju osobnu slobodu kako biste živjeli u skladu s mišljenjem neke druge osobe. Nastojali ste biti dovoljno dobri za svoju majku, oca, učitelje, voljenu osobu i djecu, za svoju religiju i društvo.

Nakon što ste godinama nastojali, pokušajte biti dovoljno dobri za sebe, pa ćete otkriti da u tom smislu niste dovoljno dobri.

atma.hr – 52
Zašto sebe ne biste stavili na prvo mjesto, možda prvi put u svom životu? Ako sebe prihvaćate bezuvjetno, mogli biste naučiti kako možete voljeti sebe. Možete početi tako što ćete svoju bezuvjetnu ljubav projicirati na svoje izvorno ja.

Tada vježbajte kako da sve više i više volite svoje izvorno ja. Kad sebe bezuvjetno volite, više niste lak plijen za nekog grabežljivca iz vanjskog svijeta koji vas želi kontrolirati. Više se ne žrtvujete ni za koga. Ako vježbate ljubav prema sebi, postat ćete majstor.

Mario Piškur, psihoterapeut
terrajungiana.hr

atma.hr – 52
Prethodna objavaZašto jednog Strijelca baš ništa ne može slomiti?
Slijedeća objavaNeurosound-zvučna terapija
Avatar photo
Mario je rođen u Zagrebu, 1969. godine. Po zanimanju je psihoterapeut, završenog studija Jungove psihoterapije te homeopatski liječnik. Tijekom svojih putovanja po Indiji upoznao je vedskog pandita dr. Chandulala S. Patela te je pod njegovim mentorstvom 2001. godine uspješno završio studij jyotisha i Vastua. Od tada aktivno radi s ljudima i drži jyotish savjetovanja. U jyotishu je školovan po principima Maharishijevog jyotisha. Bio je stalni suradnik u časopisima Karma, Ezoterikus te povremeno pisao za časopis Svjetlost. Gostovao je u nekoliko emisija na HRT – u. Redovito održava školu jyotisha i Vastua te su iz nje izašli mnogi kavalitetni jyotish savjetnici i Vastu praktičari. Kao homeopatski liječnik, registrirani homeopat Hrvatske udruge homeopata i podpredsjednik udruge Homeopati bez granica – Hrvatska, već dugi niz godina uspješno se bavi homeopatskim liječenjem odraslih i djece. Završio je studij klasične homeopatije u Londonskom homeopatskom koledžu. Licencirani je homeopat s licencom za samostalno bavljenje homeopatijom. Angažiran je u humanitarnim projektima tj. u liječenju stradalnika domovinskog rata i njihovih obitelji.