Poruka današnjeg dana je “sadašnja karma – agami”.

Agami se događa u sadašnjosti i obuhvaća sve današnje misli i postupke kojima stvaramo uzroke i posljedice budućnosti. Bez obzira na to jesmo li toga svjesni, svakom svojom mišlju i svakim postupkom mi svakodnevno stvaramo svoju karmu. Ako vičemo na supružnika, mrzimo svoj odraz u ogledalu i nazivamo se ružnim i debelim, zavidni smo prijatelju, gurnemo nekoga u tramvaju, nepošteno postupamo, mi stvaramo lošu karmu. Sve te negativne misli i postupci stvaraju negativna sjećanja u našoj podsvijesti . Sve se to pohranjuje u našem mozgu. U mozgu se svakodnevno odvija milijun aktivnosti koje stvaraju lošu karmu.

atma.hr – 52
S druge strane sve pozitivno što svakodnevno činimo – dajemo novac prosjaku, pomažemo prijatelju, obavimo nešto za bolesnika, uputimo stranca na pravi put – stvara dobru karmu. Život je neprestano uravnoteživanje i poništavanje loše karme dobrom. Svakom svojom mišlju, riječju i postupkom odabiremo kakvu ćemo karmu stvarati u svojem životu.

Kada započnemo dan, svaki dan, moramo biti svjesni važnosti svojih misli i ponašanja. Naše viđenje života i ljudi koji nas okružuju neprestano stvara našu karmu.

Mario Piškur, psihoterapeut
terrajungiana.hr

ZENSKO TIJELO ZENSKA MUDROST
Prethodna objavaKako sinastrija razotkriva laži o strasnim vezama
Slijedeća objavaMjesečne radionice pisanja s nagrađivanim piscem Zoranom Žmirićem
Mario Piškur
Mario je rođen u Zagrebu, 1969. godine. Po zanimanju je psihoterapeut, završenog studija Jungove psihoterapije te homeopatski liječnik. Tijekom svojih putovanja po Indiji upoznao je vedskog pandita dr. Chandulala S. Patela te je pod njegovim mentorstvom 2001. godine uspješno završio studij jyotisha i Vastua. Od tada aktivno radi s ljudima i drži jyotish savjetovanja. U jyotishu je školovan po principima Maharishijevog jyotisha. Bio je stalni suradnik u časopisima Karma, Ezoterikus te povremeno pisao za časopis Svjetlost. Gostovao je u nekoliko emisija na HRT – u. Redovito održava školu jyotisha i Vastua te su iz nje izašli mnogi kavalitetni jyotish savjetnici i Vastu praktičari. Kao homeopatski liječnik, registrirani homeopat Hrvatske udruge homeopata i podpredsjednik udruge Homeopati bez granica – Hrvatska, već dugi niz godina uspješno se bavi homeopatskim liječenjem odraslih i djece. Završio je studij klasične homeopatije u Londonskom homeopatskom koledžu. Licencirani je homeopat s licencom za samostalno bavljenje homeopatijom. Angažiran je u humanitarnim projektima tj. u liječenju stradalnika domovinskog rata i njihovih obitelji.