Kada usporedimo planete partnera, često se otkrivaju pojedinosti koje zaljubljeni par ne može osjetiti i vidjeti jer se zaljubljuje na temelju obrazaca, a ne na temelju strasti.

Obično nam površna civilizacija govori da se radi o strasti ljubavnika, ali istina je drugačija. Jung se bavio sinastrijom, objavio je svoje rezultate te je bio iznenađen astrološkim rezultatima koje je dobio i gdje je uvidio da odnosi funkcioniraju na drugačiji način. Iako partneri vjeruju da se radi o strasnoj vezi, u planetima se krije druga istina koja ostaje neprimjetna, a to je seksualna nekompatibilnost. Naime, odnos završi puno prije kako se ova činjenica ne bi uvidjela.

atma.hr – 52
Obično se par zaljubljuje u emotivnu anomaliju ili povredu roditelja, a onda se kroz seksualni odnos pokušavaju jedno drugom dokazati. Nakon šest mjeseci se gubi intenzitet kada su partneri sigurni da su jedno drugo osvojili, dok seksualna privlačnost traje duže u ljubavnim trokutima jer dokazivanje i osvajanje traje puno duže.

U stvarnosti jedan partner ima jaču seksualnost, a drugi slabu. Obično se tako vrše izbori kako bi sami sebe sabotirali, tj., dokazali tragični mit o zaljubljivanju kao najpopularnijim izričajem osjećaja na Zapadu. On omogućuje ljubavnicima da se ponovno zaljube, odnosno nudi im dugotrajnu avanturu da uvijek iznova proživljavaju zaljubljenost u krive partnere.

Uvidom u sinastriju vidljivo je da se mnogi partneri seksualno ne slažu, a onda jedno drugom prigovaraju za nestanak strasti. Treba nadodati da planete Venera i Mars pokazuju različite pristupe ljubavi koje partneri ne poštuju jer smatraju da se odnos stvara sam od sebe. Ako nema čarolije švedskog stola, oholost, koja je pravilo u odnosima, parovi tumače kao nekompatibilnost. Ustvari, radi se o potpunoj lijenosti i neprovjeravanju onoga što je za drugog intimnost. Ne možete tražiti nešto od partnera čega nema u natalnoj karti, a mnogi vjeruju da ih druga strana uskraćuje u osjećajima. Ovo emocionalno nepoštivanje ustvari je pravilo i prešućeno kažnjavanje drugog, a razgovor o ovim temama mogao bi  parovima otkriti jesu li kompatibilni ili nisu. Pošto većina parova ne zna što želi i kao papagaji ponavljaju da žele ljubav, nalazimo se na tamnom području odnosa koji pucaju prebrzo, a osnove odnosa se ne poznaju, te ne shvaćaju kao  su oni osnova života.

S obzirom na ovu situaciju suočeni smo s poplavom krivih tumačenja strasti jer je astrologija odnosa tabu. Prije nego li krenete u zajednički život poslužite se jyotishem i provjerite vašu kompatibilnost s partnerom kako bi svoj život učinili jasnijim u pogledu emocija. Tumačenje strasti samo kroz osjećaj veliku većinu vodi u duboku zabludu.

Nikola Žuvela, jyotish savjetnik i terapeut
http://vedski-jyotish.net/

nikola zuvela knjige
Prethodna objavaBog govori u srcu svakoga od nas
Slijedeća objavaPoruka Dana 12.08.2023.
Nikola Žuvela
Rođen sam 1975. godine u Zagrebu. Nakon srednje škole upisujem Filozofski fakultet kojeg završavam 2000 godine. Od 1992. godine se bavim meditacijom, studiranjem Zapadne i Istočne filozofije, psihologije, te na tu temu završavam doktorski studij, objavljujem knjige, znanstvene radove. Zapadnom astrologijom se bavim od 1997. godine do 1999.g., a nakon toga završavam studij jyotisha 2000.g. O jyotishu objavljujem mnoge članke (Vjesnik, Multikulturalni časopis, Grombol, Sensa). Od 2002. godine sam instruktor yoge, te podučavam tehnike meditacije. Također, vikendom održavam slijedeće radionice: Deprogramiranje odnosa, radionice o odnosima i samopouzdanju kao i individualna i grupna savjetovanja za one koji imaju poteškoća u braku ili vezi. Završio sam doktorski studij, smjer filozofija na temu filozofije i nesvjesnog. Također, sam objavio knjige: Jyotish i djelovanje Shanija, Nesvjesno u filozofiji Istoka i Zapada, Buđenje, Jedan muškarac i jedna žena, Katalog samozavaravanja, Muškarac i žena u procjepu. Dvadesetpet godina iskustva te dugogodišnjih konzulatcija kao i stručno obrazovanje nudi vam mogućnost da dublje zađete u obrasce koji se skrivaju iza vaših odnosa.