TRAKOŠĆAN: KUNDALINI VITAL GONG WELLNESS  ENERGETSKI  VIKEND  RETREAT
Hotel Trakošćan 24.11. – 26.11.2023.

Dragi svi, jogine i jogiji,
na radost svima nama, ponovno ćemo se družiti na prekrasnom energetski snažnom mjestu, u okruženju predivne prirode i jesenskih boja, Trakošćanu. Družiti ćemo se u divnom preuređenom hotelu Trakošćan 4* podno istoimenog veličanstvenog dvorca. Pozivam Vas da se malo odmorimo i opustimo na Gong Wellness  vikendu i to prije početka blagdanske groznice.

Naše predivne i energetski močne grupe sa nedavnih retreata, otoka Iža i sa otoka Brijuni, ponovno će razmijeniti svoje energije u grupi.  Za sve njih ovo će biti nastavak, a za one nove koji dolaze po prvi puta, ovaj retreat može biti početak duboke transformacije kako bi se povezali sa svojom unutarnjom mudrošću i osjećali ispunjenije, osnaženo i usklađeno sa svojim pravim Ja. Ovaj puta imat ćemo i snažnu podršku energije nadolazećeg  Punog mjeseca.

Toliko toga možemo transformirati na bolje u našim životima kada usmjerimo svoje umove i tijela na to. Nevjerojatne moći drevne kundalini joge i njezin utjecaj na naše životne okolnosti, mogu donjeti promjene i nama i svima s kojima smo u kontaktu, kao što je obitelj. Istražite kako koristiti svoje tijelo kao instrument za radost, kreativnost i unutarnju vitalnost.

Pozivam vas da dođete i budete dio te snažne i močne grupe. Razmijeniti ćete osobna iskustva djelovanja na vas neke od meditacija koje radite i zajedno s grupnom energijom pokrenete još veću transformaciju u sebi, te se počnete mijenjati i iscjeljivati na svim nivoima. I ovdje ćemo samo nastaviti to iscjeljivanje na svim nivoima vašeg bića još dublje i još snažnije. Sve to će vas još više osnažiti i osjetiti ćete iznimnu unutarnju snagu, hrabrost i moć.

Dakle, pozivam vas sve na ovaj posebni jesenski Kundalini  Vital Gong Wellnes Vikend retreat. Posebni iz razloga jer tamo dolazim sa svojim planetarnim gongovima  Zemlja i Mjesec, te sa kristalnim i tibetanskim zdjelama, šamanskim bubnjevima… Nakon naše močne kundalini joge za vas ću svirati ove močne instrumente na relaksaciji. J)))  Također, oni koji to žele, moći će iskusiti zvučnu masažu tibetanskim zdjelama-individualno uz doplatu.

Družiti ćemo se u prekrasnom hotelu Trakošćan 4* podno istoimenog veličanstvenog dvorca.
Ovdje ćete moći razmijeniti svoja osobna iskustva u grupi o nastavku rada na sebi nakon prethodnih močnih retreata, podijeliti iskustva djelovanja na vas nekih meditacija koje ste nastavili raditi sami. Ukoliko i niste nakon prethodnih retreatova ništa nastavili, nije važno. Retreati  su bili dovoljno močni i snažni da vas izvuku iz vaše zone komfora i u vama pokrenu transformaciju, te se počnete mijenjati i iscjeljivati u dijelovima sebe gdje vam je to bilo najviše potrebno. Nikada još nitko nije otišao s mog retreata ili radionice, a da se u toj osobi nije pokrenuo neki proces. Vjerujte mi to. Imam uvijek povratne informacije. To je snaga i moč kundalini joge. Pored toga, puuno se grlimo, radimo u krugu podrške, plešemo, bubnjamo, veselimo se, radujemo.. J
Na ovom retreatu samo ćemo nastaviti to iscjeljivanje na svim nivoima vašeg bića još dublje, od loših podsvjesnih emocija i tijela, do energije, još više se spajati s energijom srca, integrirati je i usmjeriti u ostvarenje svoje životne svrhe, da vam život bude ispunjen svrhom i kreativnošću. Jer …znate da Srce uvijek zna. Osnažiti ćete se još više i osjetiti unutarnju snagu i moč. Ponovno rasplamsajte svoj duh i uskladite se sa svojom svrhom kroz zahvalnost, dah, svjesno plesanje i povezivanje s ljubavlju, svjesno hodanje. Prepoznat ćete svoju intuiciju i veličinu i moći ćete stvoriti hrabre nove načine da idete naprijed kao dio svoje zajednice. U slučaju daljnjih negativnih uvjerenja, kojih se još niste riješili, moći ćete se zapitati: Što je najgore što mi se može dogoditi ako napravim to i to?…kroz dobivene odgovore vidjet ćete da se polako rješavate tih uvjerenja i da vam više ne trebaju.

Naučite živjeti jogu svaki dan i izgradite bogatiji, hranjiviji i ljepši život za sebe. Ja sam tu za vas da vam prenesem znanje, mudrost i močne alate svojih učitelja, na kojima sam i sama rasla, da vam dam podršku i razumijevanje, a ostatak je na vama da odradite sami za sebe s velikom odlučnošću.

Ovaj retreat nije samo za one koji se žele trenutno odmaknuti od svakodnevice – on je i za one koji žele učiti i rasti – to je duboko transformacijsko putovanje. Ovo je i za početnike i za one napredne, bez obzira da li ste praktikant neke druge vrste joge, joga učitelj ili ste početnik i tek želite krenuti ovim putem.. Svi će dobiti točno onoliko koliko im je u tom trenutku potrebno i koliko mogu isprocesuirati. Svi ste dobrodošli!
Budite slobodni pozvati i druge osobe za koje znate da bi im dobro došlo, prosljediti im opis, možete pokloniti retreat dragoj osobi za neku prigodu, jer i toga uvijek imam na svakom retreatu.

Ideja ovog iscjeljujućeg vikenda je dodatni rad na sebi, lakše kreiranje vlastitog života uz produbljivanje tehnika iz prakse kundalini joge, bolje razumijevanje svih njenih alata uz iskusnu voditeljicu, rad u grupi i podrška grupe što je nezamjenjivo, te potpuno opuštanje, iscjeljivanje i otpuštanje uz planetarne gongove..
Ovo je jedinstven doživljaj kundalini joge, Gong relaksacija, welnessa i stjecanja novih prijateljstava koja će vam zauvijek ostati u sijećanju, a nakon toga ćete odmah pitati gdje je slijedeće druženje i retreat. Sve to je garancija da ćete dobiti mnogo više od očekivanog. Sa svakog mog retreata odlazite bogatiji za nekoliko novih prijateljstava s istomišljenicima, te sa novim spoznajama mudrosti i rada na sebi nadalje. Zato se ne ustručavajte doći sami jer znate da vas u vašem svakodnevnom okruženju nitko ne razumije i da nemate podršku, ovdje nećete biti sami.

Ovdje ćete, kao i na svim budućim retreatovima produbiti svoje prakse meditacije, rada s tijelom, mudrama i mantrama. Još ćete jednom iskusiti energiju grupe i podršku na svom putu iscjeljenja, koja vas nosi dok nešto radimo i dok vam se čini da vi to ne možete, ali uz podršku grupne energije, puuno zagrljaja, druženja, plesanja, bubnjanja, oslobađanja, sve ispada veoma moguče i lagano, otpor nestaje. U svemu tome kod dubinskog iscjeljivanja i opuštanja pomoči će planetarni gongovi, ugođeni  točno na svoje frekvencije.
GONG ZEMLJA (frekvencija 136,10 Hz, osnovni ton C ) pogodan je za sve astrološke znakove, a naročito balansira srčanu i grlenu čakru. Potiče suosječanje, ljubav, prihvačanje, ispunjenje, opuštanje…
GONG MJESEC (frekvencija 227,43 Hz) djeluje na emocionalnu ravnotežu, prihvačanje stvari kakve jesu, na otkrivanje i povezivanje sa unutrašnjim Ja, na cjelokupnu zaštitu osobe. Na fizičkom nivou, iscjeljuje donji dio trbuha, reproduktivne organe, otvara blokade.

Gong je izrađen od 70-80% bakra, 20-30% kositra s dodacima srebra, nikla, željeza i cinka.
Opuštajući se uz ovakve drevne instrumente, gongove i zdjele, opet se vračamo iskonskom zvuku, dotičemo svoju istinsku prirodu, najdublju zajedničku svijest čovječanstva, dolazimo u kontakt s vibracijom koja iscjeljuje i mijenja našu svijest kroz direktno iskustvo. Samo jedan odsvirani ton na gongu prodire duboko u prostore naše nutrine. Taj prostor je Univerzum u svima nama, duboka opuštenost iz koje se onda događa samoiscjeljenje.

Tibetanske zdjele spadaju u vibrirajuću medicinu i posebne su zbog toga što tijelu i organima vraćaju prvobitnu frekvenciju zdravlja, baš poput gongova. One kreiraju vibraciju, zvuk harmonije na frekvenciji „OM“ koji djeluje na živčani sustav tako da izaziva opuštanje, usporavanje aktivnosti tijela kao što su disanje,rad mozga i srca, otpušta bol, te iscjeljuju dubinu našeg bića. Time jačaju našu kreativnost, intuiciju, koncentraciju, regulira se krvni pritisak i jača imuno sustav.

Moj svjetski poznati učitelj od kojeg sam učila, Don Conreaux, veliki Gong master kaže: „Dobar majstor Gonga je suosjećajan, bez misli i bez Ega, dobar čovjek s dobrim namjerama, čistog srca, pun ljubavi. Sve je vibracija. Gong je glasnik Bogova, on uspostavlja protok energije kroz čakre jer proizvodi toliko tonova da se uvijek u tome nađe baš onaj pravi ton koji zarezonira s tonom baš u dijelu tijela kod tebe(čakri, organu) gdje treba. Bolesnik se potpuno utopi u zvuk, zavibrira, odloži umorne svakodnevne vibracije, okupa se i ustane obnovljen. Nema više ega, postaje stanje samadija, blaženstva.“
Pa, neka magija započne, nastavi se i nikad završi.

Napomena što izbjegavati , a što preferirati za vrijeme 3-dnevnog retreta:

  • Izbjegavati korištenje telefona i interneta (svesti na minimum)
  • Izbjegavati svu hranu i proizvode životinjskog porijekla
  • Izbjegavati ogovaranje, osuđivanje, kritiziranje sebe i drugih
  • Prihvatiti svaku situaciju, osjetiti svoja osjećanja mentalno i tjelesno i zapisati ih na papir

U slobodno vrijeme moći ćete se opustiti u hotelskoj ponudi Wellnessa ako budete željeli, i uživati i šetati u okolici.

Prijepodneva i večeri namijenjene su za aktivnosti u dvorani uz kundalini jogu i opuštanje uz gongove i zvučne tibetanske zdjele, svjesni opuštajući ples. Preko dana  ćemo se družiti, posjetiti  zajedno dvorac Trakošćan i uživati u šetnji na svježem zraku u prirodi i u prekrasnoj okolici, parku dvorca i hotela.  Želim da se potpuno prepustite i opustite, revitalizirate, prikupite energiju, i ponovno se posvetite sebi, duhovno još narastete stepenicu više, te da se nakon 3 dana vratite kući svježi i odmorni, puni energije, spremni na nove obaveze i izazove u svakodnevnom životu.

Dobrodošli predivni moji!

HOTEL TRAKOŠĆAN 4* 24.11. do 26.11.2023. na bazi polupansiona
• 2x noćenje u 1 ili 2-krevetnoj Standard sobi po osobi
• 2x polupansion (buffet doručak i večera) po osobi
• Neograničeno piće uz doručak (topli napici, sok, voda)
• Neograničeno korištenje hotelskog wellness i spa centra (bazen, finska i turska sauna, finska panoramic sauna, whirlpool, relax soba), radno vrijeme 9-21h
• 10% popusta na masaže i tretmane u wellness centru
• Besplatni Wi-Fi
• Besplatni parking
• Kundalini joga program, Gong meditacije
• Dvorana za program u hotelu
• Grupni posjet dvorcu Trakošćan (ulaznica nije u cijeni)
• Grupno svjesno hodanje – šetnja u prirodi
• Zvučne masaže tibetanskim zdjelama individualno prema prethodnim prijavama (posebno plačanje)

UKUPNO PO OSOBI:
2-krevetna soba 330 e po osobi
1-krevetna soba 407 e po osobi
UKUPNO PO OSOBI s popustom za rane prijave do 1.9.2023.  
2-krevetna soba 300 e po osobi
1-krevetna soba 366 e po osobi
Boravišna pristojba nije uključena u ukupni iznos i plaća se kod odjave iz hotela.

PRIJAVE i sve dodatne informacije na kontakte:
E-mail: [email protected] i na mob 091 9759304 Dragica
Molim Vas da se prijavite što ranije zbog ograničenog broja soba.
Po prijavi uplačuje se rezervacija od 120 eura na račun (broj računa za uplatu po prijavi). Ostatak prije dolaska ili po dolasku.
Možemo dogovarati i zajednički prijevoz s prijavljenima koji dolaze autom kako bi se udružili u prijevozu, ukoliko nemate auto.
Voditeljica, Dragica Kopjar /Sarab Varta Kaur, certificirana KRI (Kundalini Research Institut) učiteljica kundalini joge.

ODJEĆA: Molim vas, ponesite bijelu laganu pamučnu odjeću za vježbanje i relaksaciju, te bijeli šal ili maramu za prekriti glavu što je praksa kundalini joge, i  naravno, otvoreno srce J)))))).
Radujem se svima Vama!
Love2All ♥
Sat Nam
Linkovi hotel:
http://www.hotel-trakoscan.hr/hr-hr/
http://www.trakoscan.hr/

HOTEL Trakošćan ima 4 zvjezdice, smješten 50 km od Zagreba, 40 km od Maribora, u svojoj ponudi nudi Wellness Centar sa bogatom ponudom masaža, saunama i unutarnjim bazenom. U hotelu je besplatni Wifi, a dobrodošli su i mali kućni ljubimci.

Hotel ima sunčanu terasu restorana s prekrasnim pogledom na dvorac Trakošćan. Besplatno privatno parkiralište je dostupno na licu mjesta. Sve sobe su klimatizirane, opremljene LCD TV uređajima, sa prostranom kupaonicom, te neke s pogledom na dvorac (moguča nadoplata).

Recepcija je na raspolaganju 24-sata. Uz hotel se nalaze i teniski tereni, a područje je idealno za biciklizam.
Dvorac Trakošćan i Hotel Trakošćan okružuje zaštićena park šuma, bogata biljnim i životinjskim svijetom.
Svaka soba ima pogled na park šumu, odnosno na prekrasan dvorac Trakošćan što u cijelosti upotpunjuje ukupni doživljaj boravka u hotelu.

Radujem se opuštajućem vikend druženju sa svima vama!

dragica gong i zdjela

O VODITELJICI:
***SARAB VARTA KAUR/DRAGICA KOPJAR,
iskusna voditeljica s dugogodišnjom praksom, zaljubljenica u jogu i glazbu, koja je i sama prolazila kroz raznorazna životna iskustva, učila na njima, transformirala se iz dana u dan, educirala se putem raznih škola, seminara, tečajeva, skupljala znanje, a to traje i dan danas jer znanja nikad dovoljno. Svoju misiju i ljubav prema kundalini jogi shvaća veoma ozbiljno te dugogodišnja stečena iskustva i znanje s ljubavlju prenosi drugima.
Sarab Varta Kaur je certificirana KRI – Kundalini Research Institut učiteljica kundalini joge, glazbenica, certificirani gong master (učitelj Don Conreaux), zvučne masaže tibetanskim zdjelama, Theta Healing praktičarka, humanitarka, volonterka. Vodi humanitarnu udrugu Plavi anđeo. Zaljubljenica u Afriku i Indiju, duhovna putovanja, život u ashramima u Indiji…
Kundalini školu za učitelje pohađala je kod najeminentnijih učitelja u svijetu koji su bili direktni učenici Yogi Bhajana: Sadhana Singh, Karta Singh, Gurmukh Kaur, Gurushabad Singh, Jivan Mukta i mnogi drugi. Završila je Level 1, Level 2 i Level 3  KRI Internacionalne škole za učitelje kundalini joge prema učenju Yogi Bhajana.
Sva ta stečeno znanja i iskustva uspješno s radošću i ljubavlju kombinira i prenosi drugima putem raznih radionica, raznih ljetnih retreatova u Hrvatskoj i inozemstvu, zimskih vikend retreatova, redovnih satova, online satova. Predaje kundalini jogu na DharmaWay Yoga Centar Akademiji za studente, kao dio yoga stilova.
Osoba je koja iz osobnog iskustva može potvrditi djelotvornost kundalini joge s vibracijama gongova na iscjeljivanje emotivnog, mentalnog i fizičkog tijela.
„Nekako uvijek počinjemo od sebe, a onda kada iscjelimo sebe, dobijemo poruku od Univerzuma da se otvorimo za druge, širimo znanje i pomažemo drugima koliko god nam to Univerzum dopusti i ima u planu za nas. Tako je to bilo kod mene. Sretna sam da vam mogu prenjeti barem dijelić svog dugogodišnjeg iskustva, znanja i mudrosti, i zato se nesebično dajem svima koga god Univerzum pošalje u moj život i na put da nešto riješi sa sobom i iscijeli se.“

S ljubavlju,
Veliki zagrljaj od mene,
Dragica ♥

trakošćan kolaž