Foto: pixabay.com

Poruka današnjeg dana su “naša vjerovanja”.

Sve što vjerujemo postaje istina za nas. Ako smo nenadano doživjeli financijski krah, onda na nekoj razini vjerujemo da nismo vrijedni imati novac ili vjerujemo da je za nas posuđivanje i dugovanje. Ili vjerujemo da dobro nikada ne traje dugo, da nevolje samo dolaze ili možda vjerujemo da smo gubitnici.

atma.hr – 52
Ako nam se čini da nemamo sreće u ljubavi, možda vjerujemo u: “Mene nitko ne voli” ili “Ja nisam rođen za ljubav”. Možda se bojimo da će netko vladati nama, kao što je naš otac vladao našom majkom ili možda mislimo “Muškarci me samo povređuju”.

Ako imamo loše zdravlje, možda vjerujemo: “Bolest je nasljedna u mojoj obitelji”. Ili ćemo se izgovarati lošim vremenom, ili rečenicama: “Rođeni smo da patimo” i “Moj je život problem za problemom”.

Ili ćemo imati drukčija vjerovanja. A možda nismo ni svjesni svojih uvjerenja, kao većina ljudi. Oni samo vide da se njihov život ruši kao kula od karata. Sve dok im netko ne pokaže između unutarnjih misli tj. vjerovanja i onoga što im se događa, ostat će žrtve svog života.

atma.hr – 52
Kakav god da je problem, on proizlazi iz načina mišljenja. A način mišljenja može se promijeniti. Bez obzira na to kakav je problem on je samo vanjski rezultat ili efekt našeg načina razmišljanja.

Razmislimo o svojim životnim problemima. Zapitajmo se: “Kakve su to misli koje mi stvaraju takve probleme?” Ako si dopustimo sjesti u miru i postaviti si to pitanje, naš će nam razum pokazati odgovor.

Mario Piškur, jyotishi
www.vedskijyotish.com

24 HIMALAJSKA LAMPA

banner himalajska lampa

Prethodna objavaČovjek se izolirao od društva 25 godina u pustinji: Ono što otkriva unutar ove špilje je nevjerojatno!
Slijedeća objavaUpis nove generacije polaznika iz komplementarnih terapija i masažnih tehnika je u tijeku!
Avatar photo
Mario je rođen u Zagrebu, 1969. godine. Po zanimanju je psihoterapeut, završenog studija Jungove psihoterapije te homeopatski liječnik. Tijekom svojih putovanja po Indiji upoznao je vedskog pandita dr. Chandulala S. Patela te je pod njegovim mentorstvom 2001. godine uspješno završio studij jyotisha i Vastua. Od tada aktivno radi s ljudima i drži jyotish savjetovanja. U jyotishu je školovan po principima Maharishijevog jyotisha. Bio je stalni suradnik u časopisima Karma, Ezoterikus te povremeno pisao za časopis Svjetlost. Gostovao je u nekoliko emisija na HRT – u. Redovito održava školu jyotisha i Vastua te su iz nje izašli mnogi kavalitetni jyotish savjetnici i Vastu praktičari. Kao homeopatski liječnik, registrirani homeopat Hrvatske udruge homeopata i podpredsjednik udruge Homeopati bez granica – Hrvatska, već dugi niz godina uspješno se bavi homeopatskim liječenjem odraslih i djece. Završio je studij klasične homeopatije u Londonskom homeopatskom koledžu. Licencirani je homeopat s licencom za samostalno bavljenje homeopatijom. Angažiran je u humanitarnim projektima tj. u liječenju stradalnika domovinskog rata i njihovih obitelji.