U jučerašnjem vrućem danu, osvježenje sam pronašla na mjestu gdje se Gerovčica i Čabranka zajedno ulijevaju u Kupu.

Ovo je mjesto na kojem ste svega par metara od Slovenije.

I dok sam očarana ljepotom prirode promatrala skupinu djece sa Slovenske strane i slušala ih kako pjevaju Mamu ŠČ, pomislila sam kako je lijepo što više nema granica između te dvije države. Što su skinute ograde, bodljikave žice i rampe. Što sad bez problema pređete preko mostića, ili preplivate Kupu, i već ste u Sloveniji  ili Hrvatskoj.

IMG 20230715 172657

Tako je i skupina te  vesele dječice bila čas na slovenskoj, čas na hrvatskoj strani obale. Bezbrižno su skakali, plivali, ronili, zadirkivali jedni druge ne zamarajući se granicama. U njihovom životu, a ni u glavi, granice ne postoje.

Na isti način, kao i kod te razigrane djece, granice nisu postojale (čak i kad su službeno postojale), kod hrvatskih i slovenskih entuzijasta kad su pokrenuli zahtjevan, ali divljenja vrijedan, projekt „Svijet Kupe“ ili kako bi slovenci rekli „Svet Kolpe“.

IMG 20230715 172829

Te, sad već davne 2006. godine, zaljubljenici u Kupsku i Čabransku dolinu, izmjerili su, i zatim označili, 40 snažnih energetskih točaka u prostoru.

Na neka od tih mjesta, postavili su litopunkturni kamen kako bi znatiželjnom posjetitelju, signalizirali da se nalazi na mjestu neslućenih potencijala.

IMG 20230715 172820

Litopunktura u prirodi djeluje kao akupunktura kod ljudi.

Međutim, umjesto akupunkturnih iglica, na utvrđene se točke u prostoru postavljaju kameni stećci. Preko takvih točaka čovjek jednostavnije dolazi u dodir s vitalno-energetskim centrima i duhovnim silama.

Upravo ovo mjesto o kojem vam danas pišem, jedno je od tih snažnih energetskih mjesta uz Kupu. Osjeti se to na svakom koraku, i u svakom pogledu.

Litopunkturni kamen 2

I bez obzira što je na ovom mjestu litopunkturni kamen postavljen na Slovenskoj stani Kupe, energija struji cijelim ovim prostorom. Jer na ovom se mjestu spajaju, i postaju jedno čak tri rijeke, a ako se samo malo dublje povežete s njim, osjetit ćete i snažnu energiju Svete Gore koja kao da s visina bdije, i čuva cijeli ovaj prostor.

Samo bivanje na ovom mjestu energetski osnažuje, regenerira i iscjeljuje, dok božanstveni prizori netaknute prirode ispunjavaju vizualna osjetila čak i najzahtjevnijeg posjetitelja.

Staza Sapat Kupe 2

Postanite jedan od njih. Energizirajte se, osvježite se i s mirom u duši vratite se svojim kućama.

Doživite ovo mjesto svim svojim osjetilima. Pridružite nam se na Čarobnom putovanju uz Kupu od 21.07. – 23.07.2023. i dopustite ovoj božanskoj energiji da postane dio vas.

Informacije i prijave na: https://infinitely.hr/energetski-retreat/