Artwork by Daniel B. Holeman

Evo jedne jednostavne vježbe koju možete koristiti kad se osjećate loše, van fokusa, van balansa, ljuti, tužni, napeti ili kad osjećate negativnost u sebi. Vrlo je praktična, može se primijeniti u bilo kojoj situaciji, čak i kad razgovarate s nekom osobom. Može se primijeniti čak i na poslu, u gradskom prijevozu ili dok hodate.U početku je bolje vježbati u tišini, zatvorenih očiju. Kad se uvježba fokus, onda se vježba otvorenih očiju kako bi se vježba mogla primijeniti u bilo kojoj situaciji.

Usmjerite pažnju na središte vaših grudi, na središte vašeg srca. Pokušajte pronaći točku koja se nalazi točno na sredini. Ako imate problema s fokusom, možda će vam se događati da vam fokus pomalo bježi s centra srca lijevo-desno i da vam je teško da ga tu održite. Lagano ga vratite u sredinu. Fokus treba biti opušten, ne treba se fokusirati kao da bušite laserom nego kao da ga promatrate očima.

Ako vam fokusiranje u početku predstavlja problem, proširite fokus tako da prostor unutar grudi na koji se usmjeravate bude veličine manje lopte, a može biti i veći. Ne zamišljajte loptu, niti bilo koji drugi oblik, samo osjetite nematerijalni prostor unutar grudi. Pokušajte ne razmišljati ni o čemu drugom. Opustite vilicu. Opustite tijelo.

Dišite lagano. Dok ste fokusirani na centar grudi, postanite svjesni ravnomjernog disanja koje vam podiže i spušta grudi. Posvetite neko vrijeme da vam se dah ustali.Sada zamislite da je vaše središte kao balon na napuhavanje ili kao mjehur od sapunice. Sa svakim udahom ubacujete zrak u njega, a sa svakim izdahom potiskujete taj zrak prema zidovima membrane i ona se širi i pravi više prostora za još zraka.

Polako proširite balon sve do izvan granica vašeg tijela. Dok dišete, grudni koš će se sve više širiti, upuštajući više zraka. Ne širite grudni koš na silu, neka se on sam prirodno širi kako dišete. Neka vam je fokus stalno na središtu unutar vaših grudi.

Nakon vrlo kratkog vremena, napetost u vama, sve što vas muči, negativnost, tuga, mržnja ili bilo što drugo što vam ne godi će jednostavno nestati.

Ovo se događa zato što procesom disanja aktivirate cijelo tijelo da otpusti napetosti, a također aktivirate srčanu čakru čija je energija univerzalne ljubavi, a samo takva ljubav može transformirati negativno u pozitivno, pročistiti tijelo, um i duh i omogućiti proces našeg unutrašnjeg liječenja.Aktivira se srčana čakra i čiste se blokade u njoj, omogućava se pokretanje postupka zaliječenja srca i vraćanje u balans.

Disanje je također vrlo važno, jer aktivira fizičko tijelo na staničnom nivou da primi energije visokih frekvencija iz srčane čakre.

Nije ni čudo što se mnoge tehnike disanja savjetuju kao najbolji način za uklanjanje mnogih nepoželjnih psihičkih i fizičkih simptoma.

Aniko Budai / majkazemlja.com

SHATAVARI

AYURVEDA - SHATAVARI BILJNI PRAH

Održava hormonalnu ravnotežu, liječi ženske tegobe, seksualne poremećaje, pomlađuje organizam.

U ajurvedskim tekstovima ova vrijedna biljka preporučuje se za liječenje želučanih, probavnih i živčanih bolesti te brojnih ženskih tegoba.

Šatavari je uistinu dar ženama.

Pakiranje: 100 gr

Cijena: 129 kn - Kupi ovdje

Prethodna objavaHoroskopski vodič za žene: Što tražite kod muškarca i evo TKO to ima!
Slijedeća objavaMeša Selimović: Dobar čovjek vidi dobrotu u svakome, a loš vidi u svemu zlo!
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.