MEDICINSKI PMA ZEOLIT – UČINKOVITA SUPORTIVNA TERAPIJA KOD AKNI, ROZACEE, ATOPIJSKOG DERMATITISA I DRUGIH KOŽNIH OBOLJENJA TE KOD CIJELJENJA RANA i OPEKOTINA

Medicinski Panaceo zeolit je izuzetno učinkovita suportivna terapija kod brojnih dermatoloških problema, od cijeljenja rana i opekotina, do niza kožnih oboljenja za koja suvremena medicina još nema odgovarajuća rješenja.

Oralna i lokalna primjena medicinskog zeolita:

 • otklanja patološke kožne manifestacije
 • ubrzava cijeljenje otvorenih rana, opekotina i drugih oštećenja kože
 • stimulira proces regeneracije kože i sluznice
 • ublažava bol, svrab i druge neugodne simptome
 • smiruje iritaciju i crvenilo
 • smanjuje kiselost, prevenira gljivična oboljenja
 • detoksicira, povećava imunološki odgovor
 • ima efekat homeostaze – uspostavlja prirodni stanični poredak
 • pruža koži antioksidativnu i UV zaštitu
 • olakšava obnovu i dubinsku hidrataciju

Medicinski zeolitni puder veže i oslobađa amonijak nastao iz oštećenih i propalih stanica kože i sluznice, što je bitan doprinos cijeljenju rana kože i sluznice, te kod liječenja opekotina. Medicinski zeolit utječe na fiziološki proces cijeljenja kože, bez obzira na etiologiju nastanka rane.

Korisnici primjećuju unapređenje kvalitete kože, što je posljedica povećane vlažnosti i općenito porasta otpornosti na različite negativne vanjske utjecaje, na UV zračenja i slično.

Ruska Medicinska Akademija objavila je dvije velike knjige koje opisuju klinička istraživanja u bolničkim uvjetima dermatovenereološke klinike gdje je provedeno kliničko istraživanje 143 pacijenata, koji su bolovali od različitih kožnih bolesti. Rezultati provedenih istraživanja RMA upućuju na zaključak da se medicinski zeolit treba smatrati opravdanom suportivnom terapijom u liječenju atopijskog dermatitisa, akni, rosacee, psorijaze, kronične urtikarije, vitiliga, lichen ruber planus, herpesa simplex i zoster, ekcema, dermatomikoza, post-radijacijskog dermatitisa, seboreje, dobroćudnih izraslina na koži: veruka, fibroma i drugih kožnih poremećaja i dermatoza, a bilježi se pozitivan doprinos i kod melanoma. Treba naglasiti da se u liječenju bolesti kao što su vitiligo, scleroderma, alopecija i kod drugih težih kožnih oboljenja zahtijeva dugoročni program liječenja kako bi se postigla primjetna poboljšanja. Kod kožnih bolesti se medicinski zeolit uzima oralno i lokalno.

Rezultati objavljenih kliničkih istraživanja

Kod atopijskog dermatitisa pokazalo se poboljšanje kod većine pacijenata već nakon prvog ciklusa liječenja. Koža se skoro u potpunosti vratila u normalu, a svrbež je gotovo u potpunosti nestala.
Pozitivni rezultati dobiveni su i kod psorijaze. Nakon kratkoročnog pogoršanja dobiveni su jasni pozitivni rezultati: koža je počela disati i oporavljati se, ublažila se glavobolja i bolovi u zglobovima.
Relativno povoljno i brzo djelovanje postignuto je u liječenju bolesnika s lihen ruber kod koje se posebno brzo povukao svrab. Postignuti su pozitivni učinci među svim promatranim pacijentima, što se nije moglo primijetiti pri korištenju tradicionalne metode liječenja ove bolesti.

Ohrabrujući rezultati dobiveni su u liječenju vitiliga. Poznato je da se ova bolest se može liječiti konvencionalnom terapijom. U 6 mjeseci terapije pigmentacija je obnovljena gotovo u potpunosti, a ostali su samo mali bjelkasti tragovi.

Vrlo dobri rezultati postignuti su kod pacijenata s rosaceom. Razvoj ove bolesti mnogi autori povezuju s patologijom probavnog trakta, pa je možda s tim u vezi medicinski zeolit proizveo značajan pozitivan učinak, najprije na probavni sustav a zatim je posredno izvršio utjecaj na kožnu bolest, uz obaveznu oralnu i lokalnu primjenu.

Kronični oblici urtikarija su često povezani s endogenim uzrocima (zatvor i s njim povezana intoksikacija). Detoksikacijski učinak medicinskog zeolita doprinosi sanaciji problema gastrointestinalnog trakta i uklanja opstipaciju.

Unaprijeđenije kvalitete kože pod utjecajem medicinskog zeolita postignuto je kod bolesnika s ekcemom, vulgarnim aknama, bubuljicama, nekrotičnom tuberkulozom.

Astmatičari su također iskazali osjećaj povećane slobode disanja.
Svi promatrani pacijenti iskazivali su unapređenje aktivnosti crijeva i uklanjanje opstipacije. Iako je prvih dana terapije u nekim slučajevima došlo do zastoja probave, to je bio privremeni fenomen. Neki pacijenti imali su privremeno pogoršanje kožnih problema, nakon čega je obavezno slijedilo poboljšanje. Bolesnici skloni gastritisu ili čiru želuca ili dvanaestnika u prvim danima terapije žalili su se na umjerene bolove trbuha. Samo jedan pacijent tijekom terapije medicinskim zeolitom imao relativno dugotrajniju mučninu.

Rezultati provedenih predkliničkih opservacija

Primjena medicinskog zeolita kod različitih dermatoloških tegoba pokazuje opravdanost njegove primjene, kod konkretnih oboljenja, a obzirom na rezultate istraživanja:

 • herpes simplex povukao za 5 – 7 dana terapije medicinskim zeolitom, a subjektivne smetnje su se povukle nakon dva dana uz učestalu dnevnu primjenu
 • herpes zoster u torakalnoj i abdominalnoj glutealnoj regiji saniran je unutar 14 dana terapije, a bol, svrbež i pečenje nestali su unutar 2 – 3 dana
 • neurodermitis na prstima se uočljivo smanjio u intenzitetu i opsegu nakon 14 dana, a nestao nakon 30 dana uz istovremeno oralno uzimanje medicinskog zeolita
 • dermatomikoze, primjenom medicinskog zeolita interdigitalno i u ležištu nokta, pokazale su smanjenje eritema, sekrecije i ljuštenja i povlačenje promjena na koži unutar 7 – 10 dana terapije
 • post-radijacijski dermatitis se povukao nakon 3 – 4 tjedna uz postupno nestajanje crvenila i normalizaciju boje kože
 • dobroćudne izrasline na koži: veruke, fibromi, su se postupno sasušile i nestale kroz 4 – 6 tjedana
 • Medicinski zeolit doprinosi eliminaciji gljivičnih oboljenja kože (kandida) i sluzokože, te gljivičnih oboljenja nogu ili unutrašnjih organa, koja mogu nastati i kao posljedica radiologijskih zahvata.
 • Poželjna je upotreba i kapsuliranih fitofarmakoloških supstanci koje djeluju u dobroj sinergiji s medicinskim zeolitom, Weihrauch – zbog prirodnog antiupalnog efekta i OPC+C zbog hranjivog efekta na kožu.

Preporučamo da se u uobičajenu kozmetiku (kreme, tonici, mlijeka, ulja, kreme za sunčanje, maske, tekući puderi i dr) obavezno doda 3% do 5% medicinskog zeolitnog pudera. To će unaprijediti kvalitetu i trajnost kozmetike i osigurati da zeolit bude u funkciji trajne zaštite i liječenja kože.

Medicinski zeolit također ubrzava cijeljenje rana, posjekotina, ogrebotina, operativnih rana i sličnih fizičkih oštećenja kože. Posebno je efikasan kod termalnih oštećenja – opekotina, jer suzbija bol, sprječava pojavu plikova i oštećenja kože. Kliničke studije su potvrdile njegov veliki doprinos kod sistematskog liječenja teških opekotina III i IV stupnja. NATO ga koristi za liječenje kože koja je bila izložena biološkim otrovima.

Preporučena terapija kod kožnih problema:
Panaceo MED Therapy Pro kapsule i prah
Panaceo MED krema za kožu
Panaceo MED puder za kožu i sluznicu
Panaceo Zlatna krema za lice

panaceo logoOlujka Jasprica, mag.oec
S.I.A.F. holistic counsellor / therapist
Panaceo Tim d.o.o. director
Voditelj Savjetodavne službe
Mandalicina 14, 10000 Zagreb
Austrian Panaceo GmbH representative
gsm: + 385 91 3772354 (viber, WhatsApp)
tel/fax: ‘+385 1 3772354
emails: [email protected]
[email protected]
www.panaceo.hr