Medicinski zeolite PANACEO MED THERAPY PRO omogućava bolju toleranciju kemoterapije! Liječenje raka kemoterapijom ima za cilj ubiti tumorske stanice, a istovremeno zaštititi zdrave stanice tijela što je više moguće. Danas je u tu svrhu dostupan veliki broj različitih lijekova.

Važno je da organizam pacijenta tolerira terapijske doze i broj ciklusa kemoterapije koje preporučuju onkolozi i da se isti mogu primijeniti do kraja. Budući mnogi tretmani kemoterapijom izazivaju brojne nuspojave u organizmu, posebno u probavnim organima, onkolozi obično preporučuju suportivnu terapiju kao što je MED THERAPY-PRO (PMA zeolit).

Klinička studija je dokazala da MED THERAPY-PRO povećava podnošljivost kemoterapije.

S MED THERAPY-PRO postignuti su sljedeći rezultati:

• Muškarci i žene imali su manje prekida kemopterapije.

• Muškarci i žene su imali bolju krvnu sliku.

• A muškarci su posebno imali manje perifernih neuropatija izazvanih kemoterapijom (nuspojava često praćena trncima i utrnulošću udova).

Podnošljivost ciklusa kemoterapije značajno je poboljšana uzimanjem MED THERAPY-PRO.
Postiglo se 21% manje prekida kemoterapije s MED THERAPY-PRO u usporedbi s placebom;
Daljnje studije potvrđuju da MED THERAPY-PRO jača crijeva i ublažava opterećenje jetre.

med thetaphy pro 1 tablica

PANACEO MED THERAPY-PRO

• smanjuje proljev i nadutost

• regenerira crijevnu sluznicu

• ublažava upalne procese u crijevima i poboljšava mikrobiom

• vraća vrijednosti jetre u ravnotežu

• veže amonijak i toksične tvari* u crijevima (vezuje amonijak, olovo, kadmij, arsen, krom, nikal

Studija zlatnog standarda potvrđuje:

• Značajno poboljšava podnošljivost kemoterapije

• Smanjuje prekide terapije

• Ublažava nuspojave

• Povećava uspjeh terapije

•  Jača crijeva i jetru

Kako treba uzimati PANACEO MED THERAPY-PRO?

• 1 Mjerna žlica i 1 – 2 kapsule kapsule 4 puta dnevno.

• U slučaju zatvora: treba privremeno smanjiti dozu, povećati hidrataciju i uzimati lijekove koji povećavaju pokretljivost crijeva.

• Lijekove i općenito farmakološku terapiju treba uzimati s 2 sata vremenskog pomaka u odnosu na uzimanje medicinskog zeolite

Indikacije za primjenu aktiviranog zeolita klinoptilolita  kod tumorskih oboljenja:

♦ imunomodulator  (Pavelić, Žarković i dr.)
♦ antiokasidans  (neutralizator ROS/ Abuja, Pavelić i dr.)
♦ stimulator antioksidantnih celularnih enzima (SOD, GL, peroksidaze te katalaze tj. reduktaze-Ivković)
♦ mehanizam ionske izmjene kao triger inhibicije pKB (apoptotički efekt – programirana smrt stanice-P27-Pavelić i dr)
♦ detoksikator (Karl Hechct)
♦ roborans efekt  (Ivković, Hechct)
♦poboljšava kvalitetu života onkoloških bolesnika (Karnowsky)
♦ lokalno djeluje na kožu i sluznicu ( radijacijski dermatitis, gljivice u ustima – Pavelić i dr.)

Znanstvena istraživanja pokazuju da kod tumora i sličnih novotvorina na staničnoj razini zeolit može aktivirati snažne mehanizme supresije tumorskog rasta. Pored tgoga, klinička i anegdotalna iskustva pokazuju da kod onkoloških bolesnika na kemoterapiji i radioterapiji  medicinski PMA zeolit normalizira hematološke i biokemijske pokazatelje (SE, E, L, Tr, gGT, AST, ALT, LDH), otklanja gljivice u ustima i jednjaku, povećava difuzijski kapacitet pluća i kontraktilnost srčanog mišića, poboljšava opće stanje, oboljeli dobivaju na težini, smanjuje se ili posve isključuje potreba za analgeticima, u ublažava se depresija i nesanica. Zbog dokazanih imunomodulacijskih svojstava zeolita i njegovih učinaka na kožu, iznimno učinkovita antitumorska aktivnost očekuje se kod melanoma, ali i kod svih imunoovisnih tumora, limfoma (HL i NHL), leukemije, a iskustvo pokazuje da primjena zeolita pokazuje pozitivne reakcije i kod ostalih vrsta i tipova karcinoma. S obzirom da SVI onkološki bolesnici u različitoj skali pokazuju pozitivne efekt i ohrabrujuće rezultate, od ublažavanja simptoma, do unapređenja kvalitete i duljine životnog vijeka, pa do djelomične i nerijetko potpune remisije, to sustavna primjena medicinskog zeolita kao suportivne terapije  ima opravdano mjesto u suvremenoj onkologiji.

Panaceo se također uzima kao prevencija tumorskih recidiva ali, s obzirom na njegova antitumorska svojstva, teoretski može imati učinak prirodnog citostatika

PANACEO THERAPY PRO – SUPORTIVNA TERAPIJA KOD SVIH ONKOLOŠKIH DIJAGNOZA 

Kod onkoloških dijagnoza uvijek se preporuča provesti intenzivnu terapiju Panaceo MEDICIN prahom, kako nakon izvršene operacije, tako i prije, tokom ili nakon kemoterapije i/ili radioterapije, kako bi se organizam oslobodio toksičnih supstanci (iz anestezije, kemo i radio terapije, lijekova, odumrlih tumorskih stanica tokom i nakon kemo i radio terapije), a koje supstance angažiraju imunološki sistem, umanjuju obrambene snage organizma što teoretski otvara prostor za snažniji razvoj osnovne ili druge bolesti.

Panaceo će kroz određeno vrijeme prirodno detoksicirati organizam i povećati sposobnost njegovog zdravog imunološkog odgovora, spriječit će negativne simptome osnovne bolesti i neutralizirati nuspojave (ako se provodi farmakološko liječenje ili kemo i/ili radioterapija), unaprijediti energiju i opće psihofizičko stanje. Korisnicima na kemoterapiji će omogućiti da njihov organizam uspješno izdrži zahtjevne protokole kemoterapije i radioterapije.

PANACEO – ADJUVANS I ROBORANS uz KEMOTERAPIJU I RADIOTERAPIJU

Panaceo medicinski zeolit omogućuje detoksikaciju, ublažavanje i otklanjanjanje nuspojave kemoterapije i radioterapije, brži oporavak, a u brojnim slučajevima, kada pacijenti zbog iscrpljenosti organizma više ne podnose kemoterapiju i moraju je privremeno ili trajno prestati uzimati, primjena Panaceo medicinskog zeolita omogućuje da i takvi pacijenti mogu primiti i lakše podnijeti cjeloviti program kemoterapije odnosno radioterapije.

To iz razloga što Panaceo medicinski zeolit odstranjuje nus produkte kemoterapije i odumrle stanice, ubrzano sanira posljedice oksidativnog stresa kojeg nužno izaziva kemoterapija i radioterapija, vraća organizmu izgubljeni imunitet i na taj način sprečava kumuliranje ugrožavajućih negativnih efekata kojeg izazivaju kemoterapija i radioterapija, iz ciklusa u ciklus.

Brojna klinička i anegdotalna iskustva širom svijeta, posebno u Americi, te kliničke studije austrijskog proizvođača potvrdilee su da zeolit podvrgnut PMA tehnologiji  olakšava podnošenje kemoterapije i radioterapije, da popravlja opće stanje pacijenta, smanjuje mučnine i općenito pomaže bržem oporavku.

Panaceo se ne uzima najmanje 6 sati prije kemoterapije, na sam dan primanja kemoterapije, a nastavlja se uzimati 24 sata nakon završetka primanja kemoterapije  Kod radioterapije nije potrebno prekidati Panaceo terapiju.

Zašto je medicinski PANACEO zeolit drugačiji ?
PANACEO je za sada jedini legalni i legitimni medicinski zeolit na hrvatskom tržištu, aktiviran, mikroniziran i oksigeniziran zaštićenom PMA tehnologijom, znanstveno i klinički istražen, 100% siguran za oralnu humanu upotrebu. Registriran je na HALMED-u u skladu s EU odredbama iz 2006 godine.  Proizvodi se sukladno kriterijima HACCAP programa za medicinske proizvode. Svaka količina proizvodnje prolazi kontrolu 13 kritičnih točaka, svaki pojedini proizvod ima svoj kontrolni broj, što je bezuvjetna garancija sigurnosti gotovog proizvoda za humanu oralnu medicinsku upotrebu.
Nužnost takve kontrole polazi od činjenice da postoji više stotina podvrsta zeolita, čija se ruda vadi iz rudnika, gdje su moguće nepredvidive kombinacije različitih podvrsta zeolita. Neki od njih su toksični, neki čak kancerogeni, organoleptički nerazlikovni. Moguć je neprepoznati prelazak jedne vrste zeolita u drugu, moguća su onečišćenja zeolita u zemljinoj kori, pa je to opravdani razlog kontinuirane zahtjevne  kontrole kvalitete i sastava zeolita po kriterijima za medicinske proizvode.
Budući je vremenski i financijski vrlo zahtjevna i skupa registracija medicinskih proizvoda, to proizvođači i distributeri ostalih zeolita na tržištu navode da su njihovi zeoliti registrirani kao ‘’zeolitna sirovina u kozmetici’’. Budući zeolitna sirovina u kozmetici ne udovoljava kriterijima sigurnosti EU za humanu oralnu upotrebu, proizlazi da je jedino medicinski PANACEO zeolit legalan i legitiman, odnosno garantirano siguran za humanu oralnu upotrebu.

panaceo logo
S vašim pitanjima uvijek se možete obratiti našoj profesionalnoj Savjetodavnoj službi:

Panaceo Tim d.o.o.
Olujka Jasprica, mag.oec
S.I.A.F. holistički terapeut
Voditelj Savjetodavne službe
Representative: Panaceo GmbH, Austria
gsm: + 385 91 3772354 (viber, WhatsApp)
tel/fax: ‘+385 1 3772354
emails: [email protected]
[email protected]
www.panaceo.hr