U četvrtak 03.03.2022, će se u Rijeci, s početkom u 18:30 sati, na adresi Trg Riječke rezolucije 4, dvorana Aula, održati besplatan seminar na temu „Mindfulness – Život sada“. Radi se o seminaru, na kojem će Maja Prović, autorica seminara, prvih mindfulness kartica i knjige „Život sada“, govoriti o tome što je mindfulness i zašto je on potreba, a ne samo trend. Govorit će se o tome kako svjesno ostati prisutan u trenutku, otkloniti svjesno brige, nemire, naučiti se nositi sa strahovima, anksioznosti, upravljanju svojim mislima i emocijama u sadašnjem trenutku.

Što je mindfulness?

Mindfulness je pojam koji označuje kratki trenutak potpune prisutnosti u kojem smo svjesni svega što se oko nas događa, kao i naših misli i emocija, međutim samo do onog trenutka dok im ne pridamo značenje. Taj trenutak je u većini slučajeva vrlo kratak te ga bez redovnog treninga u svakodnevnom životu ne možemo primijetiti. Mindfulness nam pomaže naučiti kako biti u sadašnjem trenutku bez da u njemu prosuđujemo sebe i okolinu ili razmišljamo o ičemu vezanom uz prošle ili buduće događaje. Kada naučimo biti prisutni u sadašnjem trenutku, moći ćemo lakše donositi izbore i odluke koji podržavaju našu sreću, mir i snažan osjećaj smisla i svrhe.

O autorici

Maja Prović rođena je 1974. godine u Vukovaru; 30 godina živjela je u Osijeku, a sada u Zagrebu živi već 17 godina. Nakon brojnih edukacija i školovanja u inozemstvu, osnivač je prve hrvatske Mind&Mindfulness akademije koja ljude uči kako da postignu miran i prosperitetan privatan i poslovni život unatoč velikim izazovima i raznim situacijama.

Njezina postignuća, uz managerski posao, od 2018 – 2022:
• Izdavanje knjige „Misli, kreni i ostvari sve“
• Certifikat na dvogodišnjoj međunarodnoj akademiji „Mind Expert Growth“ Belgium
• Certifikat na hrvatskoj akademiji za life coaching i mindfulness
• Autorska konferencija „Thinking power“ koja je u Zagrebu okupila 600 ljudi
• Lansiranje 3 programa i platforma osobnog rasta i razvoja
• Održano preko 1.000 sati seminara i edukacija godišnje
• Lansirane prve regionalne mindfulness kartice i knjiga „Život sada“
• Osnivač Akademije Mind/Mindfulness coaching

Tvoje Mindful kartice i mindful knjiga možeš naručiti ovdje

Mindfulness se već desetljećima koristi u neuropsihijatriji i psihologiji u radu u bolnicama, ustanova za mentalno zdravlje i prestižnim svjetskim sveučilištima.